Holtan találták Párizsban a Femen nevű aktivistacsoport egyik alapító tagját, a 31 éves Okszana Sacskót, aki többek között azzal várt ismertté, hogy társaival együtt 2013-ban a hannoveri vásárban félmeztelenül lerohanták az Angela Merkel érkező Vlagyimir Putyint.

Okszana Sacsko és aktivista társai Vlagyimir Putyin orosz elnököt üvöltve kib.szott diktátornak nevezték ezt a kifejezést pedig a testükre is felfestették. A hírek szerint Sacskó öngyilkos lett, a Femen pedig „korunk hősnőjeként” emlékezik rá.

A Femen egy női jogokért harcoló radikális feminista akciócsoportoként alakult Kijevben 2008-ban. Saját megfogalmazásuk szerint a patriarchátus három fő formája, a nők szexuális kizsákmányolása, a diktatúra és a vallás ellen kívánnak fellépni.

Címlapkép: YouTube/RT

(RFE/RL)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Valószínűleg??!! Még majd kiderül egy-két orosz titokszolga segédkezése??!!
lópicigáspár
Néhány kérdés a hannoveri biztonsággal kapcsolatban! Hogy tudtak bejutni, amikor az összes titkosszolgálat tud a működésükről, ismeri őket. Miként tudtak levetkőzni ezer testőr jelenlétében. Hogyan tudtak szinte testközelbe kerülni az orosz elnökhöz és Európa vezetőihez? Hány fej fog ezért hullani?
Csizmás Kond
...szerintem eszementnek eszement a halála...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.