A Värde Partners amerikai befektetési cég egyezségre jutott a Covivo francia ingatlantársasággal, hogy eladja a portfóliójába tartozó nyolc európai luxushotelt – írja a Commercial Property oldala.

Eladták Budapest ékességét

A lap azt is tudni véli, hogy az értékesített csomagban két budapesti szálloda is van, név szerint a New York-palota és a New York Residence. Azt nem tudni, hogy a hotelek egyenként mennyit érnek, azt azonban igen, hogy a csomag 573 millió euróért cserél gazdát.

A New York-palota és a New York Residence is ötcsillagos szállodák. Előbbi Budapest VII. kerületében, az Erzsébet körút 9–11. szám alatt található, utóbbi az Osvát u. 2.-ben. A két hotel közül a New York-palota a régebbi, azt 1894-ben építették, majd 2001 és 2006 között rekonstrukción esett át. A szálloda földszintjén működik a New York kávéház.

A Covivo nem csak európai luxusszállodákat szerzett meg, már a 120 szobás dublini Hilton is az övék. Csak azért 45,5 millió eurót adtak.

A mostani ügyeletet valamennyire bonyolítja, hogy a magyarországi szállodák is a The Dedica Anthology márkanév alá tartoznak, amit nem biztos, hogy az új tulajdonos szeretne megtartani. Az adás-vétel még idén lezárul a lap forrásai szerint.

Forrás: hvg.hu

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

CsipkeRózsa
Két ilyen nagy értékű, gyönyörű szállodát nem Tiborczék tulajdonába került?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
advocat
@rewax: Megy az egyedül is! Ha ez a legnagyobb gondod! Húzz rá, és megoldódik!
CsipkeRózsa
Két ilyen nagy értékű, gyönyörű szállodát nem Tiborczék tulajdonába került?
RonaGyuri
A derék propi újabb szintre emelte a kormány alfelének védelmét:
eddig csupán – miközben az origo-t és persze dumb-riche mocskolódását maga is nyomatta – a nyílt kitiltás mellett gyakorta azt hazudta, hogy azt már más beküldte, most mát meg is adja hogy „itt”, ahol persze nonsc semmi. A ma reggeli termésből:
szeka.blog.hu/2020/01/06/minel_oregebb_orban_annal_inkabb_kipcsak?ajanlo=1

www.napi.hu/magyar_gazdasag/szalloda-felujitas-meszaros-palyazat.698007.html?utm_source=index.hu&utm_medium=doboz&utm_campaign=link
RonaGyuri
@RonaGyuri: Mészáros tényleg nagy menő

Nem csak a szétlopott erőművét adja el jó-pénzért az adófizetőknek, most kiderült, hogy az elhanyagolt szállodái tatozását is megengedi, hogy mi fizessük

Mottó:
A közpénzek köz jellege illanós, nem úgy mint a köztulajdon, amit ha a megfelelő ember vesz meg a köz költségeiből tartanak fenn

„húszmilliárd forint költségvetési forrást készül szétosztani a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vissza nem térítendő állami támogatás formájában magántulajdonban lévő, minimum 100 szobás szállodák felújítására az összesen 300 milliárd forintos Kisfaludy hotelfejlesztési program keretében”.
Aminek keretében „a szállodák külső és belső megjelenésének, belsőépítészeti arculatának, minőségének és szálláshelyek szobáinak, közösségi tereinek bővítésére, szoba vagy férőhely kapacitás bővítésére és színvonal emelésére, változtatására irányuló beruházások támogathatók.”
Azaz a „szerencsés” pályázók közpénzből gondoskodhatnak szállodáikról, azaz az adófizetők pénzéből cserélhetik le a bútorokat vagy festhetik le a homlokzatot.
Ja és a lényeg: "A Hunguest Hotels változatlanul tervez a Kisfaludy-pályázattal. Minden szállodánk tekintetében figyelembe vesszük a pályázatokon történő részvételi és az azok által megnyíló fejlesztési lehetőségeket" - közölte a Napi.hu kérdésére a szállodacég, ami az Opus Global Nyrt.-n keresztül Mészáros Lőrinc, Magyarország egyik leggazdagabb emberének, volt felcsúti polgármesternek az érdekeltségébe tartozik!!! =))
justhpeter
@RonaGyuri: A teljes kifosztásig fog menni a rablógazdálkodás.Utána pedig tüntik lesznek a halálbüntetés visszaállításáért.
Nyírfa
@CsipkeRózsa: Ez volt nekem is az első gondolatom: hogy-hogy nem Orbán veszi meg közpénzből a vejének meg a lányának?
Apa az ilyen?
Nyírfa
@RonaGyuri: ma, 5.18

Nem baj, Gyuri, ne mérgelődj, amíg lehet, amíg van értelme itt írnunk, addig vagyunk, aztán legfeljebb tovább állunk. Mindig lesz hol elmondani a véleményünket.
Például az újra induló Népszabadságban. Egyre erősebben érzem, hogy ez belátható időn belül megtörténik.
Nyírfa
@RonaGyuri: 5.32

Ezekhez az ügyletekhez nem okosság kell, hanem egy megalkuvó társadalom.
Giovanni Alba
@advocat: Az utóbbi három napban rendszeresen jelentgetem az ilyen bejegyzéseket, bár nem hiszem, hogy lesz hatása, de rettenetesen bosszant ez a striciskedés, ne itt reklámozza már a "lányait"! Szerinted lesz változás?
Eriksson
Vajon mi haszna van ebből a kerületnek, a városnak, az államnak?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.