A számos európai intézmény által is elítélt lengyel igazságügyi átalakítás elleni demonstráció a bírói függetlenségen túl már az EU-tagságról is szól.

Forrás: Index
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Igen, az EU intézményei lassúak és nem reagálnak elég keményen és határozozzan, sem Lengyelország, sem Magyarország esetében!!!
"A jövő héten az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén ismét a magyar és a lengyel jogállamiságot tárgyalják majd. A tervek szerint egy nappal később egy olyan határozatról szavaznak majd, ami felszólítja az Európai Unió Tanácsát: hozzon végre érdemi döntéseket a hetes cikk szerinti eljárásokban."
lusta
Kaczor rendszere kezd nevetségessé válni. Megtiltani nem tudták a bírók tiltakozását, de sok helyen nem tudnak tógában megjelenni a tiltakozó bírók, mert fizikálisan a helyi vezető elvette tőlük.
Nessy
A magyar bírókról biztos készülnek majd fotók, aztán itthon állhatnak a szőnyeg szélén!
lusta
@Nessy: Délután háromkor kezdődött a tiltakozás. A kisebb városokban is nagy számban tiltakoznak az emberek, nem csak a bírók. Varsóban még mindig tart. Más országok bírái is jelen vannak. Jelen van a Legfelső Bíróság elnöke, szóvivicője is. Rengetegen vannak. Na ez a lényeg. Nálunk vagy húszan elmennének. Talán.
lusta
Gyorsan tegyük hozzá, hogy csak Varsóban kb. 30 ezer tiltakozó vonult ki az utcára. A miértre a válasz nagyon egyszerű, amiről egyébként a külföldiek szóltak. Mit is mondoptt a török Yavuz Aidin? ˝Egyik este aludni mentem, mint bíró, reggel már, mint terrorista ébredtem fel.˝ John Mac Menamin, az ír Legfelsőbb Bíróság bírája mondta, ami számunkra is megszívlelendő, miszerint ˝A jogállamiság alapvető kérdés, és minden ez minden állampolgáré. Ez az állampolgárok jogainak védelméhez kapcsolódik. Mindez az igazságszolgáltatás függetlenségétől függ. Nélküle nincs jogállamiság.˝ Na, de ahol megmondják mikor, milyen színű bugyiban ítélkezhet a bírónő, mit várjunk?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.