Több mint 30 ezren vesznek részt az Alekszandr Lukasenko elnök elleni demonstráción, noha hétfőn a belügyminisztérium figyelmeztetett, hogy készek akár éles lőszert is bevetni a hatóságok szükség esetén – idézte az Interfax orosz hírügynökség hírét az MTI.

A belarusz tüntetőket az éles lőszer sem tántorítja el

Fotó: Natalia Fedosenko/TASS – Getty Images

Az Állambiztonsági Bizottság (KGB) vezetője pedig szombaton kijelentette, tudomásuk van arról, hogy provokáció készülődik az ország destabilizálása céljából. Vasárnap nem a belvárosban gyűltek össze a tiltakozók, hanem Minszk egyik, gyárakkal teli déli negyedében. Mintegy ötven embert őrizetbe vett a rendőrség.

A tüntetők az augusztus 9-i elnökválasztás óta követelik Alekszandr Lukasenko elnök lemondását, illetve új, tiszta és szabad választások kiírását. A demonstrálók szerint a 26 éve hivatalban lévő elnök elcsalta a választás eredményét, amikor kihirdette, hogy a szavazatok 80 százalékával megnyerte azt. A megmozdulásokon többen meghaltak, a biztonsági erők brutális fellépése miatt százak sebesültek meg, s nagyjából 13 ezer embert vettek őrizetbe.

Index

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
@csipetke: Igen, megteszi. A diktátorok már csak ilyenek.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
Nagy dolgok, csak erős központi hatalomban születtek mindig a világon...!

Németország is csak azután lett világpolitikai tényező, amióta császárságban egyesítették. Előtte kimaradtak az összes gyarmatosításból, pl. Vagy a rómaiak, az egyiptomiak, nálunk Mátyás király...,
Ukrajna lenne a fehéroroszokból is, Lukasenko nélkül... (persze mai gondolkodásmódban, utólag ott is tudják, elég lett volna 2/3 is, nem 80%)
jesz
Lukasenkonak már esélye sincs békésen távozni. Ha szerencséje van, akkor egy éjjel villámgyorsan tiplizhet...hogy hová, na azt nehéz ma már elintézni., mert majdnem mindenhonnan kiadják.

Lukasenkonak reszeltek.

(a kép és a hír mintha korábbi lenne)
RonaGyuri
Párhuzamok

s talán nem kevés okra is rámutat, hogy ártunk és qurmányunk miért is csak tessék lássék morogta meg Lukasenkót

A hétvége két híre a lényegét tekintve alapvetően nem is annyira áll távol egymástól:

„Hiába fenyegettek lövetéssel Lukasenkáék, vasárnap is tízezrek vonultak az utcára Minszkben”
illetve
„Ismét üzentek a hallgatók Szarka Gábornak”! =))
Gazella
@csipetke: Ha megteszi Lukasenko , utána megteszi a dagadék is .
SystemError
@verőce21: Tehát egyet értesz a Belorusz nyelv elnyomásával vagyis az eloroszítással is azon felül, hogy diktatórikus rendszerben élnek? Itt nem csak a hatalomgyakorásról beszélünk, hanem arról is, hogy Lukosenko alatt mára egyetlen Belorusz nyelven írt folyóirat van már csak, de őket is szivatja hatalom. Amúgy te a pénz miatt lettél szar ember ? Vagy egyszerűen csak nem érzel semmit, mert úgy is több nick alatt csak szerepeket játszotok, hogy pörögjön a propi? Valahol mindkettő igaz mára, ha jól sejtem...:)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.