A Bizottság alelnöke közölte: átfogóan vizsgálni kezdik a beteg magyarországi demokráciát.

Uniós csúcsvezető: "számomra a magyarországi helyzet a legaggasztóbb"

Fotó: MTI/EPA/Reuters/Yves Herman

"Számomra a magyarországi helyzet a legaggasztóbb. Ezt már sokszor elmondtam diplomatikus, és kevésbé diplomatikus nyelven. Továbbra is úgy vélem, hogy az egy beteg demokrácia”

- jelentette ki az Európai Bizottság értékekért és átláthatóságért felelős alelnöke egy szerdai videókonferencián a Népszava beszámolója szerint, amit a 444.hu ismertetett.

Vera Jourová hozzátette: nincs demokrácia független igazságszolgáltatás, valamint szabad és tisztességes választások nélkül. Szerinte a Bizottság átfogó vizsgálatot fog folytatni a magyar jogállam helyzetéről, és nemcsak egy-egy jogsértőnek vélt törvényről fog véleményt alkotni.

"Értékelnünk kell a teljes képet, az igazságszolgáltatás, a média, a civil szervezetek, az oktatás helyzetét. Ha a kedvezőtlen folyamatok összeadódnak egy tagállamban, akkor súlyos csorbát szenved a demokrácia, márpedig a demokratikus elvek betartását minden országtól elvárjuk"

- mondta az alelnök.

Forrás: 444.hu

Címlapkép: MTI/EPA/Reuters/Yves Herman

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

TollerBela
Számujnkra is ez a legaggasztóbb. Talán tehetne értönk valamit az EU, nem kellene két kézzel meg egy szívlapáttal támogatni ezt a mi kis asiszta rezsimünket ! Amelyik egy bérrendezést, egy gyógyszer-engedélyezést sem tud torzulás nélkül lefolytatni, nem igazán igazodik el a jog útvesztőiben, salátákat fial, rendszereket tesz tönkre. Embertelen rezsim ez, amelyik jőval többet költ s a maga lehetőségeinél, első sorban sajkát magára. Ne tessenek finanszírozni ! Mi meg nem szavazzuk meg legközelebb, feltéve, hogy nem tudnak majd az Önök pénzéből ismét megvenni kétmillió embert !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
RonaGyuri
nem rinyálni kellene, a az EU-tól várni, hogy elkergetik!! =))
Namely
@csak úgy...: köszönöm az észérveket :D
ómió
@balos: Milyen "kár" ért téged, bolsi seggnyaló!?Már több, mint 10 éve nem vették el egy havi fizudat, netán 1-2 havi nyugdíjadat!? Vagy az évi 2x-i gázáremelés hiányával "károsítottak meg", fajgyökér!? Hazudd már ide, "lécci"! A Böszmeszart meg töröld le a szád széléről!
Lepényleső
Többen vagyunk ezzel így,- mint akik elégedettek,- viszont ők tehetség nélkül máról-holnapra milliárdosok lettek?
vitriol
Csak üdvözölni tudom, hogy kezdenek ébredezni az EU-ban is, mert nagyon sokáig hagyták megvezetni magukat. Határainkon belül is nőtt a gondolkodók tömege. Ha látszatra vannak még kormányhű emberek, azok sem ostobák, csak erkölcstelen haszonlesők, akik hozzászoktak a "bértapsolás" találmányához, s utolsó percig tömik zsebeiket, amíg csurran-cseppen még valami számukra.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.