Egyre jobban konkretizálódik, hogy mit fog tartalmazni a közös uniós oltási igazolás – írja a Blikk.hu. 

Új információ a "vakcinaútlevélről", ilyen lesz és ez lesz azzal aki keleti vakcinát kapottFotó: Pixabay.com

Már korábban mi is cikkeztünk arról, hogy hogy fog kinézni a Covid útlevél és mit fog tartalmazni.

Ahogy az Index.hu is írja, lényegében egy QR-kódos igazolás lesz, a kiállító ország nyelvén és angolul, amely mutatja majd, hogy birtokosa:

- Átesett e a betegségen és ha igen, akkor mikor,

- Kapott e oltást és ha igen, akkor milyet és mikor,

- Illetve a koronavírus teszt eredményeit.

Ez azért is fontos, mert a tagállamok saját szabályaik szerint határozhatják meg majd az érvényességét, azonban lesznek közös alapszabályok is, mint például, aki átesett a betegségen, annak az igazolása 180 napig marad érvényben.

A magyarok szempontjából az volt még sarkallatos kérdés, hogy mi történik majd azokkal, akiket olyan vakcinával oltottak be amit az Európai Unió még nem fogadott el – írja a Blikk.hu

Erre a kédésre úgy tűnik egyelőre egy kiskapu lesz a válasz:

A tagállamoknak megengednék, hogy elfogadják a más tagállam által kiállított kártyát akkor is, ha felmutatóját egyéb oltóanyaggal oltották be, ezt az Európai Bizottság a tagállamok jogkörébe utalná. Azaz elképzelhető, hogy bizonyos országok beengednék a keleti oltóanyaggal oltott más nemzetek polgárait

- fogalmaz a Blikk.hu.

Egyébként az orosz Szputnyik V vakcinát már vizsgálja az Európai Gyógyszerügynökség.

Forrás: Blikk.hu, Index.hu

Címlapkép: Pixabay.com

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
..." Egyébként az orosz Szputnyik V vakcinát már vizsgálja az Európai Gyógyszerügynökség."...
Qrwajó !!! Először beoltott pár százezer vírusfertőzöttet, majd bevizsgáltatja az EU val...
Jó, hogy nem gázkamrákba küldik a " pácienst " Kóser - Kásler Kft
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
justhpeter
Ezek szerint a mi nemzeti pávatáncosunk ebben nem járt sikerrel.
volvós
..." Egyébként az orosz Szputnyik V vakcinát már vizsgálja az Európai Gyógyszerügynökség."...
Qrwajó !!! Először beoltott pár százezer vírusfertőzöttet, majd bevizsgáltatja az EU val...
Jó, hogy nem gázkamrákba küldik a " pácienst " Kóser - Kásler Kft
Nyírfa
Orbán akkora vehemenciával vetette magát a keleti vakcinák vásárlásába, és hirdette velük önnön káprázatos nagyságát, hogy le sem tagadhatná azok használatát. Tehát, nagyon beszűkült az igazolásokkal való csalás lehetősége.
Viszont az is igaz, hogy a magyarok többségének nem kell a kínai oltóanyag, és nem biztos, hogy akik megkapták, megtehetik, hogy utazgassanak.
karma1
Annakidejen a Trabantot is beengedtek az NSZK-ba... De jobb nem tudni, hogy mit tartottak felole...es hogy mit tartanak roluk most, a ruszki meg a kinai oltasukkal egyutt
kereső
@Nyírfa: Peruban a rendőrség és az ügyészség vizsgálja a kormány tagokat- mert "felmerült", hogy a Sinopharm korrumpálta
őket, a vakcina engedélyezése, és behozatala miatt. Az ottani engedélyezés kisértetiesen hasonlit a magyarra.
A Szputnyik meg majd valamikor megkapja az egedélyt az EMA-tól, hiszen úgy nyujtották be a kérelmet az oroszok, hogy ott sem volt teljes a dokumentáció. Akárcsak nálunk. Nem tudom mikor lesz az, hogy nyilvánossá teszik a tudomyábnyos világ számára.A kianairól ne is álmondjuk ilyet- erre szokták mondani, hogy "sötét ló". A WHO meg - ott is korrupció esete forog fenn, ahogyan legutóbb a WHO elnök fogalmazott.
Nyírfa
@kereső: Borzasztó. Végül is, nem arról van szó, hogy hamisított cipőket vettünk Kínától, hanem ellenőrizetlen , bizonytalan eredetű, összetételű oltóanyagot, ami potenciálisan veszélyeztetheti az életünket.
Egyébként éppen ma olvastam volna, de későbbre tartogattam azt a cikket, amely sz.ártó péter köreiben találta meg a vakcinakorrupció melegágyát.
karma1
Igaz viszont, hogy a Trabanttal csak kirohogtettuk es lesajnaltattuk magunkat anno, de ebbe a vakcina-jatekba tizezrek halhatnak meg - azert ez oriasi kulonbseg
kokopelli
@karma1: Nem csak a Trabanttal volt probléma a két "Block" között! A két szabvány, a DIN és a TGL is
különbözek egymástól! Röhögtem,amikor a keletiek a DIN-t kétségbe vonták,holott az,az egész nyugaton
megfelelt! (;-))
karma1
@Nyírfa: Nekem most sincs,... Elnezest,...Ez mar akkora szenny, amibe az egesz orszag belesullyedt, hogy orulok, ha legalabb a szank meg az orrunk egy kicsit feljebb van, mint az orbanek altal produkalt xar szintje...:o((((
kokopelli
miért pont ebből az üzetből maradnának ki a "Fityiszesek"! A Bécsi út végtől nyugatabbra,már egy féltucat politikus
visszalépett,mert a családtagjaik valamilyen kapcsolatban kerültek a "beszerzési üzletekben"!Nem csak a vakcina,ha-
nem már a "maszkbeszerzéseknél"! (;-))
Eladott Ország
A bűnöző és politikai prostituált román cigány döntötte el, hogy ne szerepeljen a vakcina útlevélben az oltás típusa. Egy velejéig rohadt aljas gazember! Átkozhatja majd az, aki Nyugat-Európába akar utazni és ott nem fogják elfogadni a keleti vakcinákat.
Eladott Ország
@sgl: ma, 11:44 ♦ Két nagy vírus pusztít a földön évezredek óta. Több százmillió az áldozat, ellenszer nincs. Az egyik a politika a másik a vallás.
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.6435-9/161051848_5368622156513672_6837959166092026867_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=1-3&_nc_sid=825194&_nc_ohc=irBAXRaq3RcAX8lzTJh&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=be3ede89dbf5660b3b0af27ad9f33f60&oe=608DECEE
Aki nem tudná mi a szekta, annak elmondom. A szekta az a népcsoport, amelyik egy vezető minden óhaját, parancsát gondolkodás nélkül követi. Nos ez ma az egyházak nagy része, a fidesz szavazó akikből egy rohadék bűntársat csinál.
namihami
@Nyírfa: 12.18: Családban marad.
És az a kockázat is minimalizálva, hogy ""véletlenül"" elfelejt a Vezérnek visszautalni (""simicskizmus"").
Nyírfa
@namihami: Túl nagy a család, ideje szalámizni.
Nyírfa
@Eladott Ország: 12.55

A vallás is politika, az egyház istent használja a hatalmi érdekeinek az érvényre juttatásában. Hogy erkölcstelen, így igaz. Hogy gazemberség: nem vitás.
Persze, van ellenszer, csak hosszú az út, mire áthatja a kritikus többséget a terápia: a megvilágosodás. Ebben támogatni egymást, célul tűzni ki a saját fejlődésünket: közös érdek. Készen állunk az útra?
vacsi
Ez már szánalmas! Vagy csak nevetséges? És most mit csináljak a már megkapott plasztik igazolással - aminek a legyártása nem 2 fillér lehetett!
Yoda69
@vacsi: Spongyat rá. Majd gyártanak újat. Valaki nagyot kaszal megint. Van is ötletem hogy ki.
Yoda69
@volvós: A kínait nem is vizsgálják, sőt azzal nem is oltanak 59 évnél idosebbeket. Nálunk még csak a 60 felettieknek adják. Mi ez ha nem tudatos genocide?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.