Már William Shakespeare művei is rasszisták – legalábbis bizonyos vélemények szerint. Az angol drámaíróval kapcsolatban egyre több problémát vetnek fel az emberek, és sokan – köztük oktatók is – úgy vélik, hogy nem kellene tanítani a műveit. Azok ugyanis a rasszizmushoz és a fehér felsőbbrendűséghez köthetők, szerintük. Nemrég az egyesült államokbeli Syracuse Egyetemen derült ki, hogy az őszi szemeszterben az irodalmi tanszéken a híres drámaíróval kapcsolatos kurzust indítanak. Ennek során Shakespeare munkásságával fognak foglalkozni, és azzal, hogy érdemes-e azt tanítani a hallgatóknak. A diákok meg fogják beszélni a faji hovatartozás problémáit, a gyarmatosítást és a fehér felsőbbrendűséget, mindezt Shakespeare műveivel kapcsolatban. A kurzus leírása szerint lehet majd hallani érveket Shakespeare mellett és ellen is. Ezen kívül a RaceB4Race eseménysorozat munkásságával is fognak foglalkozni az angol drámák mellett. A RaceB4Race keretében előadás-sorozatokat szerveznek azon...

Forrás: vadhajtasok.hu
Feltöltő: durbincs
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
erre az ökörségre is - az angol nyelvi és az olvasásértési hiányosságotokon túl - te vagy az egyik (a forrásoddal együtt) legfőbb példa! =))
SÍva
@vacsi: A választ megtalálod "A velencei kalmár" című művében. Szerintem inkább már akkor is tapasztalat alapján írt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.