A müncheni stadion nem kap szivárványszínű díszkivilágítást szerdán, a német-magyar meccs alatt.

Az UEFA megtiltotta, hogy szivárványszínű legyen a stadion Münchenben

Fotó: Andreas GEBERT / POOL / AFP

Viszont a frankfurti aréna megkapja a díszkivilágítást – mindezt a Twitteren a Bundesligában szereplő Eintracht Frankfurt alelnöke, Axel Hellmann erősítette meg.

Frankfurt ugyan nem Eb-helyszín, de az ottani klub mégis kiállna a melegek egyenjogúságáért, és Hellmann erre buzdítja a többi német klubcsapatot is. A Kicker szerint van rá esély, hogy Köln is csatlakozik a frankfurti kiálláshoz.

Az Európai Labdarúgó Szövetség tehát nem engedélyezi, hogy a müncheni stadion szivárványszínű világítást kapjon, „tekintettel a kérelem politikai hátterére”. Tehát az UEFA nem melegellenes, csak nem akarja, hogy bármilyen politikai vonatkozása legyen az eseménynek. 

München polgármestere ugyanakkor támogatta az akciót, és felsorakozott mögé a városi önkormányzat is. Dieter Reiter polgármester azt mondta, szeretnének egy erős üzenetet küldeni, hogy München városa kiáll a sokszínűség és tolerancia mellett. Csakhogy a stadion kivilágítása az Eb-n nem a városon áll, hanem az UEFA-n, és a fociszövetség általában nem szeret politikai állásfoglalást tenni.

Az már biztosnak látszik, hogy a müncheni városházát a meccs napján szivárványos zászlókkal fogják fellobogózni. „A német és magyar válogatott közti meccs fontos alkalom arra, hogy München megmutassa a szolidaritását a magyar LMBTQ-közösséggel, akik a magyar kormány által meghozott, homofób és transzfób szabályozás szenvedő alanyai” – áll a városháza közleményében.

Forrás: Telex.hu

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

rokker33
Köszönjük szépen UEFA! Gondolom a vezetők ezzel a gyenge indokkal hárította el az amúgy is gusztustalan kezdeményezést. Nem hiszem, hogy a focinak van köze a buziság elfogadásához és a politikához sincs semmi köze!Maradjon független és élvezzék a focit akik szeretik , akik meg nem azokat bassza meg a 400 volt xD
Jozefina
AZ UEFA maga egy korrupt szervezet. A teltházas stadionokat bezzeg engedélyezték!!! Nem normálisak!!!??
Jozefina
AZ UEFA maga egy korrupt szervezet. A teltházas stadionokat bezzeg engedélyezték!!! Nem normálisak!!!??
jesz
az UEFA tagjai bizonyára olvasták a bajor történelmet(is)...piruló
arccal igyekeztek helyesen dönteni...sikerült.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.