Kötelezettségszegési eljárást indítok a kormány ellen, mert nem hagyhatjuk, hogy suttyomban lopják el alólunk az autópályákat, titokban szervezzenek ki 5000 milliárd forintnyi közvagyont magánzsebekbe – jelentette be Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere, a Párbeszéd, az MSZP és az LMP miniszterelnök-jelöltje csütörtök reggel a Facebook-oldalán.

Karácsony szerint Orbán az elmúlt tizenkét év legnagyobb lopására készül

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Mint írta,

„az Európai Unió joga és a magyar közbeszerzési törvény szerint is csak akkor köthető öt évnél hosszabb időre koncessziós szerződés, ha az ajánlatkérő számításokkal tudja bizonyítani, hogy az nem eredményez extraprofitot a pályázatot elnyerők számára. A magyar kormány az autópályák 35 évre való kiprivatizálásával kapcsolatban titkolja ezeket a számításokat, nyilván nem véletlenül.”

Hozzátette:

„ha ezek nyilvánosak lennének, a napnál világosabb lenne mindenki számára, hogy az elmúlt tizenkét év legnagyobb lopására készül Orbán Viktor kormánya: két generációra akarnak extraprofitot kijátszani a saját holdudvaruk számára. Már most szólok, úgy, hogy azt minden potenciális pályázó előre tudja és értse: a következő kormány nem fogja érvényesnek elismerni ezt a pályázatot, és egy fillér koncessziós díjat nem fog kifizetni sem Mészáros Lőrincnek, sem a Szíjjártó Pétert megjachtoztató Szíjj Lászlónak, sem a kínai állami építőipari vállalatnak, sem senkinek.”

Forrás: magyar-hang-plusz.hu

Címlapkép: MTI/Balogh Zoltán

45 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
@ómió: @Shikari: Akkor esetleg elmondanátok, hogy hogy is van ez?
Ez nem üzleti titok, ez a mi életünk. Nem az ő bizniszük, az a mi életünk, ami országunk.

1:05-től mondja el a tutit
www.youtube.com/watch?v=MYQ05pYN4pE
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
arról sem szabadna megfeletkezni,hogy mit okozott az orbán kormány a családokban és barátok között ,-az orbán hívök és orbánt elutasítók között! erre senki nem hatalmazta föl a fideszt,hogy éket verjen emberek,családok,barátok közé! erre még a tetves komcsik sem voltak képesek..
percsi
@Shikari: Szerintem álmodozni még mindig jobb, mint belenyugodni.
Államcsőd, mikor? Rezsicsökkentéssel többet fizetünk, mintha nem csökkentették volna, nézz utána. A munkanélküliség sem csökkent, és az infláció az elmúlt években nagyon felgyorsult, az eus tagállamok pénzei közül a mi pénzünk gyengült a legnagyobb mértékben.

Az ellenzék is sok hibát követett el kormányzásuk alatt, és bizony ott is folytak lenyúlások, viszont a kapzsiság nem fajult el olyan mértékben, mint mostanság. Tanulmányozd át az elmúlt 32 évet. Az ország vagyona a fidcsapat tulajdona lett! Bele kell nyugodnunk?
Az 5 évet kormányzó gyurcsány folyik a csapból, ő a közellenség. És miért? Rettegnek tőle, ő a legveszélyesebb, adu ász lehet a kezében. Ha annyira gazember, mint ahogy reklámozzák, akkor miért van még mindig a parlamentben? Miért nem számoltatta el a kormány?
Rendszerváltás óta ki uralja az országot, ki volt 16 évet kemény ellenzék, 16 évet kormányon?
De nézzük csak az elmúlt 2/3-s 12 évet: a szegénység emelkedett, a munkanélküliség nem csökkent (közmunkából nem lehet megélni, de a górénak az olcsó munkás kell, így több marad neki), egészségügyi összeomlás, az ország területeinek idegen kézbeadása, 30e migráns letelepedése, a közpénz országból való kiemelése jótékonyság-adakozás címen, az üres kassza, a hatalmas hitel, stb... mind-mind a lelkükön szárad.
Előre kellene már haladnunk, a magyaroknak össze kell fogniuk, az lebegjen mindenkinek a szeme előtt, hogy mit akar, rabszolgasorsot vagy élhető életet. Az elmúlt rossz éveket csak közösen tudjuk jóbbra fordítani. Ha nem történik meg az összefogás, akkor marad az álmodozás ☹
Istenakinincsen
@Shikari: Azért arra figyelj oda,hogy mire akarod tanítani a jövő nemzedéket!
A fagyi néha visszanyal és az neked fájdalmas lesz!Seggberúgnak úgy a "taknyosok"hogy a holdig meg sem állsz!
Istenakinincsen
@Shikari: Jaaa értem én kezdtem...Én kezdtem?
Óvodás szinvonal,pont mint a parlamentben.
Ha dícsőítelek megdícsérsz?
Okos vagy és szép is,igazi hazafi!Szép és tökéletes a helyesírásod,igazi békés magyar természeted van,tisztán látsz mindent,hisz nincs rajtad már a szemellenző.
Békében és szeretetben akarsz élni,és észreveszed a nem látható problémákat, hazugságokat.
Nem akarsz eltaposni senkit,hanem ehelyett segítő kezet nyújtasz mindenkinek!Rájöttél hogy mindannyian emberek vagyunk és ezen belül nincsenek "fajták"...csak eszmék,téveszmék,vakhit,és az ehhez tartozó rabszolgák és rabszolgatartók.
A fák nem nőnek az égig,mert nem hülyék.A gazdád azt hiszi hogy az állandó növekedés lehetséges.Ez egy nagy tévedés.Már látszik hogy veszekednek a maradékon amit még el lehet lopni.Te nem látod?
Nem én találtam ki a Természet legegyszerűbb törvényét!Én csak megfigyeltem és észrevettem,hogy az állandó növekedés=biztos ősszeomlás.
Istenakinincsen
Tanulok mester!
Nekem nincs okom magyarázkodásra,szerintem neked bőven van!
Amikor normálisan szóltam arra nem kaptam értelmes választ.
Lapozz vissza és csak arra válaszolj!
Rendben?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.