Ezzel akarják megakadályozni a menekülő afgánok beáramlását az országba. 

Majdnem 300 kilométer hosszú falat építenek Törökországban a menekülő afgánok miatt – videó

Afganisztánból távozni akaró emberek másznak be a kabuli nemzetközi repülőtérre 2021. augusztus 16-án, miután elterjedt a hír, hogy külföldi országok vízum nélkül is kimenekítik a helyi lakosokat. Előző nap a tálib lázadók harc nélkül behatoltak Kabulba, és elfoglalták az afgán kormányerők által elhagyott kormányzati intézményeket. Asraf Gáni afgán elnök elmenekült az országból, a tálibok pedig a főváros teljes területét ellenőrzésük alá vonták. Fotó: MTI/EPA

Összesen 295 kilométer hosszú fal megépítését tervezi Törökország, hogy megakadályozza a menekültek, elsősorban a tálibok hatalamátvétele miatt menekülő afgánok beáramlását az országba. A beruházást az újabb menekülthullámtól tartva kezde el a Recep Tayyip Erdoğan vezette Törökország.

Az AFP hírügynökség videót is közölt a már megkezdett építkezésről. Egyelőre egy 5 kilométeres, szögesdrótokkal és árkokkal megerősített szakasz építése zajlik, ám a törökök összesen 295 kilométer hosszúra tervezik a falat.

Forrás: 24.hu

Címlapkép: MTI/EPA

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kissé felnőttem
pedig azt mondogatták minden segítséget megadnak hát ez aztán nagy is
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
vacsi
Ugye, a mi kerítésünkkel meg mit szívóztak!
csak úgy....
a kínai nagy fal hossza több mint 21 ezer km. és közel 200 évig épült! az északi nomád törzseket akarták ezzel föltartóztatni de a mongoloknak ez sem volt akadály.
falak,kerítések még sosem tartottak föl senkit..
kissé felnőttem
pedig azt mondogatták minden segítséget megadnak hát ez aztán nagy is
Nyírfa
A magyar külügy tegnap még azt hazudta, hogy szabad az út Törökország felé, török barátaink - így, török barátaink - megadják a szükséges segítséget számukra.
Látjuk.
A kormánygépezet zuhanórepülésben van, már lódítani sem bírnak úgy, hogy ne lepleződjenek le röpke egy nap , akár néhány óra alatt. Vagy rögtön. Hölgyeim és Uraim: ez a már a vég!
Namely
@Nyírfa: és ne feledd, hogy közeleg a holdtölte, és az ősi maja jövendölés, és a szíriuszi ciklusnaptár szerint, ha ilyenkor egy kormányzat embere a bal szemével pislog, miközben beszél, az kétségtelenül azt jelenti, hogy annak a kormányzatnak nincs sok hátra.
Namely
Hajrá, Erdogan másodjára már kapcsolt, és rájött, hogy még egy országába beengedett majomhullám, és Törökországnak vége.
jesz
ahogy a janicsárok másztak a várfalakra 500 évvel ezelőtt az összetákolt fa létráikkal, itt is elegendő néhány alulétra, és szúrásálló ponyva..
Úgy fog ömleni a mindenre elszánt menekülő, hogy megállíthatatlan ...sem vízágyú, sem gázágyú, sem hangágyú nem akadály...
Lehet, hogy érzik Merkel szagát?
magyar1
Majd aláásnak mint nálunk a drótkerítésen.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.