Ugyan itthon még semmit nem érzékelünk belőle, világszerte hozzák vissza a szigorú CoVid szabályokat.

Szlovákiában például újra bevezetik az idősek vásárlási idejét is, valamint kültéren is kötelező lesz a maszk. Beltéren már FFP2-es védőeszközre van szükség, illetve jelentősen szabályozzak a tömegrendezvényeket is – írja Blikk.hu

A határ mentén már életbe lépett a kijárási tilalom

CoVid-intézkedések ellen tüntetők Kassán szeptember 1-én. 
Fotó: PETER LAZAR / AFP

Az Új Szó – Vladimír Lengvarský szlovák egészségügyi miniszter kijelentésére hivatkozva – azt írja, hogy négy járásban már olyan komoly szinten növekszik az új fertőzöttek száma, hogy drasztikus intézkedésekre van szükség. A besorolásban bordó színt kapó bártfai járásban már holnaptól, míg a korponai, a rozsnyói és a szakolcai járásban a jövő hét hétfőjétől éjszakai kijárási tilalmat vezetnek be.

A korponai járás a magyar határtól alig tíz kilométerre található, a rozsnyói járás pedig még ennél is közelebb, az Aggteleki-karszt szlovákiai oldalán.

A kijárási tilalom este 9 és reggel 5 között lesz érvényben, és a bordó járásokban élők csak kivételes esetben hagyhatják el az otthonukat az esti órákban, például orvoslátogatás vagy munkavégzés céljából.

A bordó járásokban újra bevezetik az idősek vásárlási idejét is, valamint már kültéren is kötelező lesz a maszkviselet – beltérben már FFP2-es védőeszközre van szükség, kültéren elegendő a sebészi szájmaszk is (kivéve, ha kétméteres körzetben nincs senki). Emellett a bordó járásokban jelentősen szabályozzak a tömegrendezvényeket is, az esküvőkön, családi vacsorákon, illetve minden olyan eseményen, ahol nyilvános étkezés zajlik, a beoltott személyek is csak legfeljebb 20-an lehetnek. Ebben a fázisban már a teszteredmény sem elegendő ahhoz, hogy részt vehessünk az esküvőkön, csakis a teljesen védettnek számító személyeket engedhetik be a szervezők. Az éttermekbe is csak az oltottak léphetnek be, s legfeljebb négyen ülhetnek egy asztalnál, továbbá meg kell tartani a kétméteres távolságot az asztalok között.

Forrás: Blikk.hu

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

division
Lassan mindenhol észbe kapnak talán, remélem nálunk is.
Pálinkás Pál
ez fényes példája a gyógyszerlobbi valagának fényesre nyalására..a felsorolt intézkedések fabatkát sem érnek, ez tavaly már kiderült..,mikor ezek hatására semmi nem változott..de nem baj..látom kezd forrongani a világ...mellesleg mivel továbbra is az oltottak hullanak,legközelebb mit találtok ki..mire fogjátok.?..javasolnám egy covid-vakcina vallás alapítását...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.