Az ENSZ-közgyűlés ülésszakának idejébe belefér némi kereskedelem is.

Szijjártó Péter hét ország külügyminiszterével folytatott tárgyalást helyi idő szerint kedden New Yorkban az ENSZ-közgyűlés ülésszakának keretében.

Szijjártó New Yorkban sürgölődik, ázsiai országoknak ad el vakcinákat és egyebeket

Fotó: Facebook/Szijjártó Péter

A tárca tájékoztatása szerint a külgazdasági és külügyminiszter georgiai és indiai kollégájával, David Zalkalianival és Szubrahmanjam Dzsaisankarral egyetértett abban, hogy mindenképpen meg kell akadályozni a migrációs kiáramlást Afganisztánból, ugyanis az súlyos biztonsági, kulturális es egészségügyi kockázatot jelentene Közép-Ázsia, a Kaukázus es Európa számára egyaránt.

Magyarország több ázsiai és latin-amerikai országnak is segítséget nyújt a koronavírus-járvány elleni védekezésben, így Bui Thanh Son vietnami külügyminiszterrel megállapodás született 400 ezer adag AstraZeneca-vakcina eladásáról, ezeket még a héten leszállítják Hanoiba.

Emellett Don Pramudwinai thai külügyminiszterrel is sikerült véglegesíteni az egyezséget 400 ezer oltóanyag-dózis megvásárlásáról. Mindkét délkelet-ázsiai országgal megkezdődtek az egyeztetések az oltási igazolások kölcsönös elfogadásáról – közölte a minisztérium.

Ecuador számára 20 ezer adag, különleges gyermekbetegségekkel szembeni oltóanyagot szállított le Magyarország, valamint 100 ezer védőmaszkot adományozott az ott tartózkodó venezuelai menekültek számára. Mauricio Montalva Samaniegóval, a latin-amerikai ország külügyminiszterével Szijjártó Péter megállapodást írt alá kedden a diplomáciai képzési együttműködésről.

David J. Francis sierra leonei külügyminiszterrel folytatott tárgyalásán pedig megállapodás született arról, hogy tízről ötvenre emelik a sierra leonei diákok számára biztosított magyarországi ösztöndíjakat.

Forrás: mti.hu

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ómió
Lám, még azt se volt képes Böszme efftárstól elsajátítani, hogy ne csináljon semmit 4 évig!
human
Magyarország csencselő minisztere
Qqberci
Nem lehetne inkább szíjrágót eladni?...
134.bátor
Mindig úgy gondoltam,egy ország külügyminiszterének a KÜLSEJÉVEL is tiszteletet parancsolónak kell lennie.
Hiszen egy országot képvisel a világ előtt. Emlékezzünk, pl Kovács László,Martonyi János,Jeszenszky Géza..
Most nézzük meg ezt a paprikajancsit...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.