Az orosz egészségügyi miniszter, Mihail Murasko nyilatkozott hétfőn, a Fekete-tenger parti Gelendzsikben rendezett gyógyászati biotechnológiai tanácskozáson.

Ezért nem engedélyezték még el: kiderült, mi a WHO baja a Szputnyik-vakcinávalFotó: MTI/Vajda János

A termékkel szemben nem volt kifogás, csak a dossziéjával szemben. Minden gyógyszerészeti termékről dokumentumcsomagot kell kiállítani, amelyet szakértők ellenőriznek és értékelnek

– mondta a tárcavezető.

Murasko szerint a WHO-regisztrációhoz szükséges kiegészítések megtörténtek, így minden akadály elhárult. A Szputnyik V használatát már mintegy hetven országban engedélyezték, amelyek összlakossága meghaladja a négymilliárdot, a WHO és az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) általi engedélyeztetése még várat magára.

Vaszilij Spak egészségügyi miniszterhelyettes a Krím félszigeti Alustában rendezett Mikrolektronyika 2021 fórumon hétfőn bemutatta a Tor elnevezésű készüléket,

ami állítása szerint gyenge elektromágneses sugárzással képes meggyengíteni és megölni a vírusokat, köztük a Covid-19-et okozó SARS-CoV-2 koronavírust is. Spak szerint a berendezés egyedülálló a világon, sugárzása ötöde egy mobiltelefonénak, és „abszolút ártalmatlan az emberre”. A helyettes tárcavezető azt mondta, hogy napi 15 perces használat védettséget biztosít az új koronavírusos fertőzéssel szemben.

A Tort a Granyit konszern fejlesztette ki. A vállalat honlapján közölt tájékoztatás szerint a készülék a SARS-CoV-2 RNS-e által kibocsátott spektrummal ellentétes hullámokat hoz létre. A hullámok "elhallgattatásának" ez a módszere sikeresen elfojtja a koronavírust. A berendezés működési elvét Nyikolaj Gyevjatkov akadémikus, a Moszkvai Fizikai és Technológiai Intézet (MFTI) professzora dolgozta ki.

A Granyit szerint a Tor egészségügyi intézményekben történő alkalmazásának eredményei azt mutatták, hogy a kezelés ötödik napján a betegség kialakulását jelző IgM-antitestértékek negatívvá válnak az új koronavírusos fertőzéssel kórházba került betegeknél, és a Covid-19-betegek kórházból való elbocsátásának dinamikája a két-három hetes használat után 30-50 százalékkal megnőtt.

A Granyit megkezdte a Tor sorozatgyártását. A készülék mínusz 20 és plusz 40 Celsius fok közötti hőmérsékleten működik, energiafogyasztása 80 watt, nettó súlya 8,5 kilogramm.

Forrás: MTI
Fotó: MTI/Vajda János

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
@Sámannus: ma, 15:12 ♦
- Kern András: Érdeklődöm, hogy az NDK turmixgép, a kivehető ajtós, hogy megjött-e már?
- Én Weiner elvtársra várok. Be tetszett jönni a vonalba.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Rockxy
túl lassú és nem tud leszállni a Holdra
Sámannus
Kb az öt kilós turmix gép modernizált változata lehet. Ha a lábadra ejted a vírusnak annyi.
Peller Anikó
@Sámannus: Jó, de az nem tudja kompenzálni a vírus RNS által kibocsátott spekt rumot. Vagy vodkát.
Eladott Ország
@Sámannus: ma, 15:12 ♦
- Kern András: Érdeklődöm, hogy az NDK turmixgép, a kivehető ajtós, hogy megjött-e már?
- Én Weiner elvtársra várok. Be tetszett jönni a vonalba.
Sámannus
@Peller Anikó: nem rummal megy, hanem igen sok vodkával.
Amúgy tényleg tudhatnak valamit mert nekem van egy negyven éves kvarclámpám, az ionizálja az oxigént,és az tisztíccsa a zórodat is, meg a lábadat is ha ráejted a vírustól. Még ma is üzemképes, csak vastag gyolcsot kell tenni a szemedre, vagy sima használat esetén jó még a fehér bot is utókezelésnek. Amúgy ez minden vírust IS el öl, ezért nem érteni mi a rosszsebet akarnak még kitalálni, amikor még atombomba is pusztíccsa a vírust.
Sámannus
@Eladott Ország: Putyin ott is volt ám, és haza vihetett egy párat belőle.
Macskaszem
Ezt a címet bakker: Ezért nem engedélyezték még el.
Gugli fordítóval írják ide a cikkeket?
terlasz
Új igekötős igénk született:elengedélyezni?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.