Szlovákiában bejelentették a két hétig tartó lezárást. Az iskolák egyelőre nyitva maradnak, az éttermek és a nem létszükségletet jelentő boltok bezárnak – írja az Index.hu az Új Szó nyomán.

Megszületett a döntés: Két hétig tartó lezárás jelentettek be Szlovákiában
Fotó: Pixabay

Richard Sulík gazdasági miniszter bejelenése szerint az új járványellenes intézkedéseket egy tárcavezető, Veronika Remišová kivételével az összes miniszter támogatta.

A döntést tíz nap után fogják újraértékelni.

Sulík hozzátette, ezt követően pártja, a Szabadság és Szolidaritás (SaS)

támogatni fogja, hogy az oltottak bizonyos előnyöket élvezhessenek az oltatlanokkal szemben.

Az iskolákban egyelőre csak a kötelező tesztelést írták elő. 

A kormányhatározat értelmében továbbá ezer katonát mozgósít a hadsereg naponta a koronavírus elleni intézkedések hatékony érvényesítése céljából. A katonák főleg a közegészségügyi hivatalok kapacitásait erősítik meg, többen a kórházakban teljesítenek majd szolgálatot.

Ezen kívül a kormány mintegy tízmillió antigéntesztet is rendelt, amelyeket az alkalmazottak munkahelyi tesztelésére fogják felhasználni.

A költségeket uniós forrásból kezelik. Az oltatlanoknak, valamint azoknak, akik 180 napnál korábban estek át a fertőzésen, hetente negatív teszteredményt kell felmutatniuk. Az oltatlanok egy nemrégiben elfogadott törvény értelmében fizetetlen szabadságra is küldhetők.

Forrás: Index.hu
Címlapkép: Pixabay

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

division
Zárások, iskolákban tesztelés. Orbán, látod ezt?
teuton57
Magyarorszagon nincs virus, nem kell maszk, elbucsuzzott töle O1G, ezert lehet focimeccseket, döglött allatok kiallitasat, katolikus körmenetet meg bekamenetet latogatni. Ja, hogy lakossagaranyosan több ember hal meg, mint mashol? Az csak a rothado nyugat ragalma! Tehat a lelegeztetögepeket is el lehet ajandekozni...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.