A virológusok szerint az új variáns aggodalomra ad okot, ugyanis több mint 30 mutációval rendelkezik és akár a szervezet immunválaszát is kikerülheti. Már Belgiumban is azonosították a koronavírus B. 1. 1. 529 jelű, Omikron nevű variánsát, amelyet nemrég Botswanában, illetve Dél-Afrikában fedeztek fel. Az érintett személy egy fiatal nő, aki nem volt beoltva. A nőnél a tünetek tizenegy nappal […]

(Forrás: naphire.hu, Mirabilis által)

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Mirabilis
@Peller Anikó: ma 21 44 "Ha nem akarod megérteni nem baj, csak akkor ne terjessz ekkora hülyeségeket csak azért mert ez az ostobaság neked megtetszett"
Ugyanezt üzenem neked!
Peller Anikó
@Mirabilis: Hát bazmeg amit én írtam az benne van akármelyik biológiakönyvben, te meg valami hülyeséget olvastál a neten, ne legyél már ennyire gyökér.
Peller Anikó
@Peller Anikó: 20:48, 2021 májusára 48 000 szekvenálásból már 350 000 volt a kimutatott mutációk száma a vuhani etalonhoz képest. India, Congo, Bangladesh, és Kazakhstani mintákban lényegesen több mutációt találtak a globális átlaghoz képest.

www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0168170221000976
Peller Anikó
Egyébként valamennyi RNS-vírus a saját RNS-replikázát használja a kódja másoláshoz, így a covid is a saját genomja replikálásához saját enzimet használ, mert a gazdasejtek nem rendelkeznek ilyennel. Ezért nem okozhat az oltás mutációt, mert az oltás nem tartalmazza a vírus replikázát. Az oltás csak egyetlen fehérje szintetizált kódját tartalmazza, a többit nem.

Csak a tüskefehérje mRNS kódját tartalmazza (a Pfizer vagy a Moderna esetén) az oltás.

Emiatt a mutációk csak akkor tudnak öröklődni (terjedni) ha teljes ("életképes") vírussal fertőződik valaki.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.