Sokan játszanak el a gondolattal, hogy manipulált teszteredményekkel utazzanak, ám a lebukást igen keményen büntetik. 

A Blikk.hu cikke szerint brüsszeli illetékes bíróság egy évig tartó börtönbüntetésre ítélt 16 utast, akik az elmúlt hónapokban meghamisított negatív koronavírusteszt-eredményről szóló igazolást mutattak be a brüsszeli nemzetközi repülőtéren azért, hogy külföldre utazhassanak.

Jogerősen egy év letöltendőt kaptak, mert negatív koronavírus tesztet hamisítottak, hogy utazhassanak

A szerdán meghozott ítélet a vádlottak első csoportját érinti azon 160 ember közül, akiknek bíróság előtt kell számot adniuk hamis koronavírusteszt-eredményről szóló igazolással történt visszaélés miatt.

A beszámoló szerint az elmúlt hónapokban mintegy 820 embert vettek őrizetbe a brüsszeli repülőtéren. Valamennyien hamis tanúsítvánnyal próbáltak külföldre utazni. Közülük közel hétszázan fogadták el a hatóságok által kiszabott 750 eurós (mintegy 270 ezer forint) büntetést, ezért nem kellett bíróság elé állniuk.

A büntetést be nem fizető, a vádlottak első csoportjába tartozók közül 12 nem jelent meg a tárgyaláson. Közülük 11-et hat hónap börtönbüntetésre és 1600 eurós (mintegy 600 ezer forint) pénzbüntetésre ítélték. A tizenkettedik vádlott a pénzbírság megfizetése mellett egyéves börtönbüntetést kapott, ugyanis a tervezett utazás időpontjában, illetve a hamis igazolás bemutatásakor a koronavírus aktív hordozója volt.

A tárgyaláson és az ítélethirdetéskor jelen lévő négy vádlott közül az egyik utast – aki azt állította, nem tudott arról, hogy hamis igazolást mutat be – hat hónap felfüggesztett börtönbüntetésre és 800 eurós (mintegy 300 ezer forint) pénzbüntetésre ítélték. A jelen lévő további három vádlottat 60 órás közmunkára, illetve egy év letöltendő börtönbüntetésre ítélték.

A bíróság indoklását a Blikk.hu cikkében olvashatják.

Forrás: Blikk.hu

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
természetesen a cím hatásvadász...és kamu...
division
@Pálinkás Pál: Miért is? Egyáltalán nem elképzelhetetlen, sőt nagyon helyes amennyiben ez történt. Csaltak, hamisítottak, ez a legkevesebb.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.