Különleges katonai művelet végrehajtását rendelte el Vlagyimir Putyin orosz elnök a Donyec-medencében – írja a CNN.

Putyin kiadta a parancsot: megtámadják Ukrajnát

Fotó: MTI/EPA/Pool/Szputnyik/Alekszej Nyikolszkij

A csütörtök hajnali televíziós beszédében az orosz elnök úgy fogalmazott, Oroszország tervei között nem szerepel Ukrajna megszállása, ugyanakkor törekedni fog a demilitarizálására és „nácimentesítésére” – írja a Telex.

Putyin szerint a katonai művelet célja a helyi lakosság védelme, amely – mint fogalmazott – az elmúlt nyolc évben bántalmazást és „népirtást” szenvedett el a „kijevi rezsimtől”.

Az orosz elnök felszólította a kelet-ukrajnai harci övezetben tartózkodó ukrán katonákat, hogy tegyék le a fegyvert és térjenek vissza otthonaikba. Arra figyelmeztette Ukrajnát, hogy minden vérontásért őket teszi felelőssé.

„A mai események nem azzal állnak összefüggésben, hogy meg szándékozzuk sérteni Ukrajna és az ukrán nép érdekeit, hanem azzal, hogy megvédjük magát Oroszországot azoktól, akik túszul ejtették Ukrajnát és megpróbálják felhasználni országunk és népe ellen”

– fogalmazott Putyin.

Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter Twitter-oldalán azt írta, hogy Putyin „épp most indította el Ukrajna teljes körű invázióját”.

Forrás: telex.hu

Címlapkép: MTI/EPA/Pool/Szputnyik/Alekszej Nyikolszkij

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
@Rizikó: Pedig lenne pár érdekes élményben részed! Esetleg a másik oldalt is kipróbálhatnád, civil lakosként , a bombák árnyékában! Mert ezek a gépek nem turista szállító sétarepülést végeznek Kijev fölött!
Rizikó
@Nessy: Kombinált hadművelet, katonai célpontok ellen. A károk mértéke attól függ, a védelem mennyire használja a civileket pajzsként. Ha civil épületekből tüzelnek és a helyiség harcot választják, bizony nagy károk és sok áldozat lesz.
Ennyire nem elszántak és tökösek az ukránok. Lehet, megpróbálják, de a helyükbe én nem tenném. Túl jók az oroszok ehhez és komoly tàmadó erővel bírnak. Lesz valami tessék, lássék ellenállás, de aztán visszavonulnak.
Nessy
@Rizikó: Én egy gyerekkori világháború és később egy forradalom után megrögzött pacifista vagyok, és erre a kis időre már nem hiszem, hogy megszeretem akár az agressziót, a háborút, akár a ruszkikat! Nem igazán kellemes emlékeim vannak velük kapcsolatban.
Rizikó
@Nessy: Nem vagyok oda a pacifizmusért. Nem kell mindenáron béke! Amikor nincs egyéb választás harcolni kell.
Nessy
@Rizikó: Hiszen hazánk nagyjai, élükön Orbánnal már helyettem is harcolnak éjjel, nappal! Legalább is verbálisan, itt is - ott is!
Békét, békét, de ne zsarnok kénytől,
Békét csupán a szabadság felszentelt kezéből!
Rizikó
@Nessy: Az elvtelen béke a gyengék menedéke!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.