Az amerikai külügyminiszter meg van győződve arról, hogy Vlagyimir Putyin megpróbálja majd megbuktatni az ukrán kormányt. Antony Blinken az ABC-nek adott interjújában beszélt arról, hogy szerinte ez is része az orosz tervnek.

Az amerikai külügyminiszter szerint Putyin NATO tagállamot is megtámadhat

Fotó: CAROLYN KASTER / POOL / AFP

Azt sem tartja kizártnak, hogy az oroszok Ukrajnán túli területeket is megtámadnak, de biztosította a NATO tagjait, hogy megvédik őket, és idézte a NATO alapító egyezményének 5. cikkét:

„aki egy NATO-tagállamot megtámad, az valamennyi NATO-tagállamot megtámadja”.

Miután az ukrajnai orosz támadás miatt az olajár is emelkedett, az Egyesült Államok olajat szabadíthat fel a stratégiai tartalékából – jelentette be csütörtöki Fehér Házi beszédében Joe Biden amerikai elnök.

"Amint azt a feltételek megkövetelik, az Egyesült Államok olajat szabadíthat fel"

- fogalmazott az elnök. Biden hozzátette, hogy mind az olajtermelő, mind az olajfogyasztó országokkal együttműködnek.

"Mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy csökkentsem azt a kellemetlenséget, amelyet az emberek a benzinkutaknál éreznek"

- tette hozzá az elnök. Hangsúlyozta: az amerikai kormány "minden rendelkezésére álló eszközt bevet", hogy megvédje az amerikai családokat és vállalkozásokat a benzinkutaknál tapasztalt áremelkedéstől. Biden felhívta a vállalatok figyelmét, hogy "nem szabad kihasználniuk" a mostani helyzetet és ne emeljék meg az áraikat a nyereség növelése érdekében.

Oroszország a világ harmadik legnagyobb olajtermelője és az Ukrajna elleni támadást követően globálisan is megugrottak a nyersanyagárak. Csütörtök reggel, az orosz támadás hírére, az Egyesült Államokban komoly veszteségekkel nyitott a tőzsde, az olajárak pedig emelkedtek, mivel a befektetők a globális energiapiacok zavarára készülnek.

Forrás: szmo.hu

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
ómió
Nem elég ingerelnetek? Még hülyének is nézitek?
fergeteg
Könnyű onnan más faszával csalánt verni jenki.
Ide ne gyertek.
kereső
@ómió: @KisTehen: @fergeteg: Ti három nappal ezelőtt lehülyéztétek az USA adminisztrációját, amely figyelmeztett , hogy putyin megtámadja Ukrajnát. Itt élcelődtetek rajta. Most mit mondotok hőscincérek erről?? Mennyi az "ezüst", amiért árulók lettetek?
ómió
@kereső: A NATO folyamatos bebútorozása Ukrajnába és az ezzel egyidejű feszültségfokozása - ezt az Orbánnal folytatott tárgyalása során is felhozta Putyin - a végén "nemzetbiztonságilag" mégis "cérnaszakadást" okozott nála. Ebben tévedtem, ugyan, de, ha a 60-as évek "kubai rakétaválságára" visszagondolunk, amikor fordítva, az oroszok bútoroztak be Kubában és majdnem világháború lett a vége, egyáltalán nem lep meg ez a lépés. Ott, akkor az oroszok visszavonták a rakétáikat, itt, viszont, a NATO minden orosz figyelmeztetésre süket volt! És ennek ez lett a vége! És te!?"Árulásmentes bolsi hőscincérként" még mindig ott tartasz, hogy Putyin pénzfeldobás után támadott és éppen Ukrajnára?
Dr. Proktor
@kereső: Ezek síma oroszbérencek Putyin elvtársuk valagából! 89 óta itt dekkolnak...
magyar1
@KisTehen: Bármelyiket támadja, akkor világvége lesz mindenkinek.
relatív
Ezek nem emberek ! Ez a mostani szörnyűség nem elégítette ki még az igényeiket, sokkal nagyobb kalamajkát szeretnének Európában.
Mások micsodájával a csalánt, mint annyiszor már !
kereső
@ómió: Karibi válságot emlegeted? Na,ja. Volt egy orosz pártfőtitkár, aki egyébként a cipőjével verte a pulpitust az ENSZ-ben, de amikor józannak kellett lenni, akkor az volt. Meg volt egy amerikai elnök, aki szintúgy az volt.
Most meg van egy háborodott hitleri utánzat, aki visszasirja a nagy SZU-t, mert az szerinte "geopolitikai targédia" volt. És ezért az álomért semmi sem drága- sem emberélet(sokan vannak-kiheverik), sem gazdasági és egyéb károk.
Moszkvától- Vlagyivosztokig meg csak az anyák sirnak, hogy látják-e még a fiaikat. Na takarodj vissza az odudba, és nyaljál tovább a kommunista kgb-s nek, és csicskájának orbánnak.
És milyen rakétákat kellett volna a NATO-nak visszavonni? Voltak /vannak Ukrajnában? Még azok is álhirek és dezinformációk voltak, amelyek arról szóltak, hogy ukránok gyilkoják az oroszokat- nem átallottak hamisitani videókat. Ja, hogy azok töltötték most be azt a szerepet, mint hitlernél a rádió állomás a lengyel-német határon.
És ti, ezért még pénzt is elfogadtok- pénzért vállaljátok, hogy fényezzétek , és relativizáljátok az agresszor cselekedeit, mintha az ikránoknak nem lenne joguk az életre, az otthonaikra. Visszaköszön a sztálini 32-33-as kiéheztetés, amikor 20 millió ukrán halt éhen. Én is tudok példát felhozni- ha már történelem.
kereső
Csak kérdezem mindazokat, akik most itt megmagyarázzák -és relativizálják az orosz agressziót, hogy mi van akkor, ha a következő "orosz nemzetbiztonságot fenyegető ország Magyarország" lesz??
relatív
@kereső: A politika csak látszatra olyan, mint a faék. Hogy ennem eligazodjon valaki/valakik ahhoz azért kell dolgozni. Vannak akik szigerből ide-oda nyalva azt gondolják, hogy az a helyes politika, de a történelem már rácáfolt - sok alkalomal - ennek hibájára.

A látszat/törekvés lehet jó, vagy rossz irányú IS Ezt mindig értelelmezni szükséges, és azt kell fogyelembe venni - még az egyéni vélemények kialakítása során IS -, hogy magunknak csak azt kívánjuk, amit másoknak IS megadunk. Ha ennél többre vágyunk, akkor az gyakran visszaüt.
Vélemények pedig ilyen alapon alakulnak , és nincs egyértelmű igazság - ezt figyelembe kell vennie mindenkinek -, mindig (!) mindenkinek igaza van - egy szempontból !!!
Németh István
Ha anato tagállam simlis tetű szemét geci akkor le kell rohanni!
ómió
@kereső: Bizony, a karibi válságot említettem, amit - jó bolsi módjára - megint "félremagyaráznál"! Akkor az oroszok telepítettek fegyverzetet Kubába, kvázi az amik gyomrába, mig most az amik (a NATO) telepítenek fegyverzetet Ukrajnába, az oroszok gyomrába! Ezt hiába tagadod, hazudod le, az orosz titkosszolgálat nem tőled "értesül"! Nem véletlen, hogy az oroszok főleg a katonai létesítményeket, raktárakat bombázzák! Amig tehát Kubánál amerikai követelésre kivonták onnét az orosz fegyverzetet, itt, orosz követelésre már 8 éve semmi nem történik! Hát, történt ez! Most az "oroszok maguk megoldják"! És ez nem "agresszor-mentegetés", te faszfej, hanem egy analógia! Akkor, Kubában, ha az orosz nem vonta volna vissza a rakétáit, amerika ugyanezt tette volna - a világháború küszöbén állt a világ! Így, aki ezt "kivívta", az nem más, mint Biden efftársatok, aki "tett" az orosz figyelmeztetésekre! Ha meg Hitler utánzatokat keresel, arra ott van amcsi elnökök sora, akik immár a világ minden részén képesek voltak helyi háborúkat kirobbantani! Efftársi eleitek ukrajnai "holodomorjával", azért én nem dicsekednék és főleg nem próbálnám másokra hazudni a bolsi mocskotokat! Ha meg éppen az efftársi "hálaadásnál" tartasz, talán zarándokolj el Kijevbe köszönetet mondani Zelenszkij efftársatoknak, amiért olyan "derekasan" képes jogfosztani Ukrajnában a magyarságtól kezdve az oroszokig minden nemzeti kisebbséget, bár ez utóbbiba most kissé beletörött a bicskája!
kereső
Azok után, hogy az agresszor tegnap megfenyegette Norvégiát és Svédországot, simán elképzelhető.A következő lépése az lesz, követeli, hogy a balti országok, a lengyelek, a szlovákok, a magyarok, a románok a bolgárok lépjenek ki a NATO.ból, mert ezek az országok fenyegetik Oroszország biztonságát.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.