A Királyi Haditengerészet hajói, a brit hadsereg csapatai és a Királyi Légierő vadászgépei új bevetésekre érkeznek Kelet-Európába, hogy megerősítsék a NATO keleti frontját – jelentette a brit védelmi minisztérium.

Nagy-Britannia bekeményített: rombolók, tankok, és katonai repülőgépek érkeznek a keleti határra

Harckocsik és páncélozott járművek érkeztek Észtországba Németországból, további felszerelések és 1000 katona érkezik a következő napokban.

A HMS Trent a Földközi-tenger keleti részén tartózkodik, ahol NATO-gyakorlatokat hajt végre a Merlin helikopterekkel és a RAF P8 Poseidon  járőröző repülőgépeivel

– írják. A HMS Diamond romboló Portsmouthból fog csatlakozni a többi csapathoz.

Illetve Twitteren beszámoltak arról, hogy ez az Egyesült Királyság jelenlétének megduplázódását fogja eredményezni Észtországban.

A RAF Typhoon vadászrepülőgépei már teljesítették is az első légirendészeti küldetésüket a régióban, további négy repülőgéppel a cipruson állomásoztak.

A ciprusi és egyesült királyságbeli bázisokról felszálló gépek most a NATO légterében járőröznek Románia és Lengyelország felett a NATO-szövetségesekkel együtt a Voyager légi utántöltő repülőgépekkel.

Ben Wallace védelmi miniszter azt mondta:

Fegyveres erőinket ismét nemzetünk szolgálatába állítják, és gratulálok a NATO támogatására bevetett személyzetünk bátorságához és kötelességtudatához.

Szerinte ez az elköteleződés a NATO-szövetségeseik mellett hiteles elrettentő eszközt jelentenek a tagállamok területi szuverenitását veszélyeztető orosz agresszió megállítására.

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
@Pegero: aki kirobbantja az a hülye törpe cárevics...ezek a növésben elmaradottak mind kisebbségi érzésekkel vannak tele,mint a mi cigányunk...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nyírfa
@Csizmás Kond: 12.21

Bocsáss meg, hogy érdemi választ nem adok, de az oka az, hogy nincsenek érdemi felvetések.
A butaságtól, propagandától kímélj meg, kérlek!
no more
Dugig vagyok adrenalinnal, miközben a soromra várok.
'56-ért most bosszút állhatok az orosz agresszorokon.
Ha visszatérek a háborúból, akkor viszont nincs kegyelem a maffia kormánynak...
Tiszta fejlövés ellen nem véd a... semmi.
Csizmás Kond
@Nyírfa: ...nem kell válaszolni, sőt, viszont butaságot kiáltani annak aki csak az egyoldalú dumának tud bedőlni az nagyon gáz.
...amúgy itt érdemi válasz nincs is csak ilyen olyan vélemények...persze attól bárki beképzelheti magáról hogy ő expert...
Csizmás Kond
@no more: ..nem tudod de te magadról adtad a meghatározást hogy egy cigány vagy.
Toller Béla
@Csizmás Kond: Nem, nem így történt... Még putyinék sem tudták egyetlen felvétellel sem igazolni azt a bizonyos "genocídiumot", a "koncentrációs táborokat" a Donbassban. Sőt, egyetlen ukrán riportalanyt sem tudtak felkutatni, aki hitelesítette volna a mondókájukat. Továbbá, az oroszoktól független nemzetközi sasszemek sem láttak ilyesmit, csak hallották a szolovjevtől, meg peszkovtól, vagy éppen a putyintól. Szóval olyan nagyon nem kellene elhinned, hogy mindez igaz ! Ellenben tény a Krím és a két város katonai megszállása, katonákkal, nehézfegyverekkel - nehogy már a bányászok és acélmunkások spontán, fegyveres elszakadási törekvéseit is elhidd ! A Krímben meg az orosz katonák és alkalmazottak szavaztak, akiket az ukránok engedtek egy enklávéban ottmaradni a flottájukkal !
Csizmás Kond
@Toller Béla: Hát persze hogy semmi sem igaz az egészből csupán kitalálmán...mert a zukránaok maguk a megtestesült szentlelkek...de azért nézd meg ezt a videót...és ez csak egy a sok közül...444.hu/2014/05/03/24-perc-az-odesszai-ostromlol?fbclid=IwAR1B3EDfrBPMciOiLiwgTjevsW1LAwSoj61CM88tG6GLenmKCgMM3SNkWe8

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.