Ahogy arról már többen beszámoltak, találat ért egy szülészeti és gyerekklinikát Mariupolban, a támadásban legalább 17-en megsérültek.

Gyerekklinikát bombáztak az oroszok, Zelenszkij szerint milliók halhatnak meg Ukrajnában – ez történt délután az orosz-ukrán háborúban

A helyszínen készült képek óriási pusztításról árulkodtak.

Mariupolban egy egyetemi épületet és a városi tanács egyik épületét is találat érte. Az eset után a WHO azt közölte, hogy eddig már 18 egészségügyi létesítményt vagy dolgozót ért támadás Ukrajnában, jelenleg is folyik a nyomozás, hogy háborús bűnökért felelősségre vonható-e Oroszország. 

A fő egészségügyi kihívások közé tartozik a hipotermia és a fagyás, a légzőszervi megbetegedések, a szív- és érrendszeri betegségek és a rák kezelésének hiánya, valamint a mentális egészségi problémák

– mondta a WHO igazgatója.

A légtér egyszer úgyis le lesz zárva, de addig Ukrajna milliókat fog elveszíteni

– mondta a Sky News-nak hosszabb interjút adó Volodimir Zelenszkij Kijevben, hozzátette, hogy az oroszok azt akarják, úgy érezzék magukat, mint az állatok.

Körbeveszik a legnagyobb ukrán városokat, hogy a lakosok ne jussanak élelemhez. 

A kérdésre, hogy hogyan lehetne ezt megállítani, Zelenszkij azt mondta, hogy ezt az egészet egyedül nem tudják megállítani. Csak akkor lehetséges ez, hogy ha a világ összefog Ukrajnáért. 

Zelenszkij nem azt akarja, hogy háborúba induljanak az országok, hanem hogy zárják le a légteret.

Közben Vlagyimir Putyin az ukrán nacionalistákat okolta Olaf Scholz német kancellárnak a sikertelen evakuációs akciókért.

Petro Porosenko volt ukrán elnök arra figyelmeztette a világot, hogy ne bízzon Putyinban.

Több helyen szerdán is le kellett állítani a civil lakosság evakuálását a folytatódó orosz bombázás miatt, de így is 40 ezer embert sikerült a különböző városokból kimenekíteni.

Forrás: telex/Sky/Twitter

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Ezek nem emberek! Ez egy barbár, vandál banda, a vezetőikkel együtt!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csipetke
@csipetke: Egyszerűen érthetetlen,hogy az orosz embereket ennyire el lehet hülyíteni. Az internetet lekapcsolták az egész országban,és az emberek azt a hülyítést kapják csak,amit a propagandatévében látni. Azért ezt itt pl a puhos nem tehetné meg,hogy lekapcsolják a netet,mert kikapnák az emberek a karmelitából,és kifordítanák,mint az egyujjas bundakesztyűt.
Ezekszerint a ruszkik még nagyobb birkák,mint mi?
Nyírfa
@csipetke: Ők már rendőrterrorban nőttek fel, minket még csak most próbálnak szoktatni. Vigasztal a tudat, hogy bármi történik, csak egy lépésre van tőlünk a Nyugat.
Nyírfa
Svájc kiadhatná, azaz kitessékelhetné Putyin famíliáját. Egy szerető öt gyerekkel.
Jozefina
Orbánnak ez is tetszik, ha gyermekeket lőnek halomra??!!
444.hu/2022/03/09/hvg-a-fidesz-kdnp-bojkottalja-az-ukrajnai-haboru-miatti-rendkivuli-ulest
444.hu/2022/03/09/a-fidesz-leszavazta-az-ep-hatarozatat-ami-az-orosz-es-kinai-allami-propagandaval-szembeni-fellepest-surgeti
kereső
@Nyírfa: Szentpétervárott az egyetemek a rendőrségi közlések alapján kirúgják a hallgatókat, ha háború ellenes tüntetésen vettek részt. Miközben ezrek hagyják el a várost/az országot a Helsinki felé tartó vonatokon. Főleg fiatalok.
Nyírfa
@kereső: Már nem olyan könnyű átlépni a határt, elkérik a telefonokat, a laptopokat, mindent átvizsgálnak.
Még a gondolatára is feláll minden szőrszálam, hogy idegen mancsok turkáljanak az intim szférámat megtestesítő tárgyaimban.
Azzal, hogy fiatalok és szakemberek hagyják el Oroszországot, maga az orosz felsőbb vezetés sem számolt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.