A tárgyalócsoportok tagjai Törökországban találkoznak.

Hétfőn személyes tárgyalásokkal folytatódnak az orosz-ukrán egyeztetésekSAVO PRELEVIC / STF / AFP

Az ukrán tárgyalócsoport egyik tagja, David Arakhamia a Facebookon közölte, hogy az Ukrajna és Oroszország közötti személyes tárgyalások következő fordulójára március 28-30-án Törökországban kerül sor – írja a napi.hu. Hozzáteszik, hogy a Guardian információi szerint erről a mai online tárgyaláson állapodtak meg.

Oroszország főtárgyalója, Vlagyimir Medinszkij szintén arról beszélt: a felek megállapodtak abban, hogy március 29-30-án tartják a személyes tárgyalásokat, miután a legutóbbi forduló videokapcsolaton keresztül zajlott.

Nem túlzás azt írni, hogy az egész világ azt várja, hogy végre sikerül az országok képviselőinek áttörést elérniük, az eddigi béketárgyalások ugyanis említésre méltó eredmények nélkül zárultak. 

Recep Tayyip Erdogan török elnök a héten azt mondta, hogy Oroszország és Ukrajna a jelek szerint a hat tárgyalási pontból négyben megegyezésre jutott, hogy Ukrajna ne legyen NATO-tag, az orosz nyelv használata ismét legyen hivatalos, továbbá a leszerelésről és a biztonsági garanciákról. Ugyanakkor Dmytro Kuleba ukrán külügyminiszter pénteken azt mondta, hogy a kulcsfontosságú pontokban „nincs konszenzus” Oroszországgal.

Forrás: napi.hu

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csizmás Kond
...állítólag Macron sürgeti az unió elszakadását az amerikai haderőtől...
...ez is érdekes lesz...
verőce21
A Discovery Channel-en ma este végig Ukrajnáról szóló filmek vannak. Jelenleg az ukrán háborúról szóló "Menekülés Iprin"-ből c. film van, 2022-es...!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.