Az ukrán vezérkar hétfőn közölte: Oroszország megindította kelet-ukrajnai offenzíváját, fokozva a támadásokat Donyeck és Harkiv régióban – számolt be az MTI. A vezérkar a Facebookon nyilvánosságra hozott közleményében azt írta: az orosz hadsereg teljesen ellenőrzése alá akarja vonni Donyeck és Luhanszk régiót, és Harkiv környékén is szaporodtak a támadások.

Az orosz csapatok megpróbáltak áttörni az ukrán védvonalakon a szóban forgó területeken – erősítette meg Olekszij Danyilov, az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) titkára. Azt mondta, hogy hétfő reggel az oroszok megkezdték a keleti offenzíva „aktív szakaszát”.

Korábban már Szerhij Hajdaj luhanszki kormányzó is megerősítette az orosz támadások tényét, amikor elmondta: elveszítették az ellenőrzést Kreminna fölött, utcai harcok folynak a városban, és a civilek evakuálása emiatt nem lehetséges.

Óráról órára romlik a helyzet

– mondta a kormányzó.

Olekszij Aresztovics ukrán elnöki tanácsadó korábban beszámolt róla, hogy az ország délkeleti részén, Zaporizzsja térségében is megpróbáltak előrenyomulni az oroszok. Az ottani műveletekben becsléseik szerint mintegy tízezer orosz katona vesz részt.

Mariupol körül is folytatódtak a harcok. A város polgármestere azt mondta: több mint 40 ezer embert elhurcoltak a településről az oroszbarát szakadárok felügyelete alatt álló területekre. Az erősen ostromlott Mariupolban jelenleg még mindig körülbelül százezer civil tartózkodik.

A Nexta térképé pirossal jelölt területeken van érvényben légiriadó, többet között Kárpátalján is. 

Nyitókép: Nexta

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Proktor
@Shikari: Akkor 56 ellenforradalom volt?
Agyalágyult ruszkibérenc...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
@verőce21: Te ezek szerint tapssal, virágcsokrokkal és szúzekkel várnád az orosz csapatokat- mert szolgaként élsz inkább, csak a házad megmaradjon, meg a kedvenc kocsmád.
Istenakinincsen
@Shikari: ma, 06:13 Megint terelsz.Nem azt kérdeztem hogy mit csináljak vagy mit ne!Világos?Nem tőled fogok engedélyt kérni hogy vinnyoghassak hanem a @gyurka80 tól:))...vagy a Németh Pistától:))Arra próbálj meg válaszolni amit esetleg kérdeznek tőled...bár nem sok értelme van a mellébeszélésednek.
Ti vagytok a többség?...ez egy vicc.A te fajtád az emberiség szégyene.
verőce21
@m73: Már megint hülye vagy, a körtét hasonlítod az almához...!
fergeteg
Két hónap múlva Kiev az oroszoké. Kárpátalja meg a magyaroké.
Istenakinincsen
@Shikari: Oké akkor lépjünk túl ezen a kérdésen(is).Mesélj a fajtádról!Mit kezdenenél a kisebbséggel akik valójában többen vannak?Kiírtanád őket mint a @Németh István:?Mit csinálnál nélkülük?Hogy fogtok egymásból megélni,?Felzabáljátok egymást mint a kannibálok?
Istenakinincsen
@Shikari: Ne feledd, nem az a cél, hogy a másikat megalázd, hanem az, hogy a kölcsönös tapasztalatcserével jobbá tegyük egymást.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.