Az afgán menekültek nagyon kellemetlen helyzetben találták magukat, amikor szociális munkások kopogtattak be az állam által biztosított szálláshelyük ajtaján, gyakran csupán 24 órát adva nekik arra, hogy összepakoljanak.

Az afgán menekülteket kiköltöztetik Németországban, hogy ukrán menekültek jöhessenek a helyükre

Fotó: Ed JONES / AFP

Két hónappal azután, hogy az orosz hadsereg háborút indított Ukrajna ellen, a Foreign Policy egy olyan riportot közölt, amely szerint a Berlinben élő afgán menekülteket az állam által biztosított szálláshelyeik elhagyására kérik, hogy ukrán menekülteket költöztessenek be a helyükre – őket pedig másik városrészbe, vagy akár másik településre is átküldhetik.

Április végéig több mint 5,3 millióan menekültek el Ukrajnából az ENSZ adatai szerint. Bár a legtöbb ukrán menekültet a megtámadott állammal szomszédos országokban vették nyilvántartásba – Lengyelországban 2,94 millió, Romániában pedig közel 800 ezer főt –, a Deutsche Welle szerint a háború kitörése után másfél hónappal, április elején már Németországban is 316 ezer ukrán menekültet regisztráltak.

Ezek a számok Németország vonatkozásában akkor válnak igazán sokkolóvá, ha figyelembe vesszük, hogy a Világbank adatai alapján 2020-ban összesen 1,21 millió menedékkérőt tartottak nyilván az országban.

A 24.hu cikke szerint már ez az adat is jól mutatja, hogy a németek eddig is rengeteg menekülő embernek igyekeztek segíteni, akik a polgárháború sújtotta Szíriából, a tálibok uralta Afganisztánból (ahonnan a radikálisok augusztusi hatalomátvétele miatt 12 ezer menekültet reptettek ki a németek), Észak-Afrikából, a Közel-Keletről és hasonlóan távoli helyekről érkeztek –, de az újabb, ezúttal ukrán menekülthullám már a segítségkérők létszámából fakadóan is felkavarhatta az Európában a háború február 24-i kitöréséig a legtöbb embert befogadó Németország bevándorlási rendszerét.

Forrás: 24.hu

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Peller Anikó
@KisTehén: 18:07, amikor szarsz akkor nyugati képeket mutogatsz vagy mi a szösz akar ez lenni. Vagy nem lenni. Jó van szarjál, de muszáj ezt közkinccsé tenni? Mindenesetre ha nem lapos akkor sürgősen keress fel egy állatorvost.
Toller Béla
@KisTehen: Mielőtt elgaloppíroznád magad, tehén, tudnod kell, hogy nem lesznek fedél nélkül, előkészített helyekre mennek, csak az átmeneti szállásokat szabadítják fel a németek. Sok afgánnak most lesz igazán végleges letelepedési helye, mert eddig a táborokban, vagy akként használt létesítményekben laktak. Még mielőtt dramatizálnád a helyzetet, tájékozódj ! Végre, legalább egysuzer nézz utána annak, amit mondasz ! Hja, és persze foglakozhatnál a nagy magyar részvétlenségi helyzettel is !
magyar1
Mondjuk ezek legalább nem muszlimok, talán nem akarják a torkukat elvágni.
Peller Anikó
@KisTehén: amivel itt pötyögsz, az az eszköz netán jahu, vagy esetleg orosz lenne?

2 ellem.
Peller Anikó
@KisTehen: úgy érted avvalis? És miféle játék az?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.