Kolumbusz származása ma is rejtélybe burkolózik, az általánosan elfogadott vélekedés szerint egy genovai születésű utazó, tengerésztiszt volt, aki szemtelenül és kitartóan addig rágta a spanyol uralkodók, Kasztíliai Izabella királynő és Aragóniai Ferdinánd fülét, amíg azok expedíciót nem indítottak nyugat felé az Atlanti-óceánon. Egy új elmélet szerint a valódi Kolumbusz nem itáliai, hanem spanyol/baszk származású lehetett, és kalózként ismerte meg a vizek világát. Talán a templomos lovagokkal is kapcsolatban állhatott, akik a 14. században váltak kegyvesztetté, ám később – új néven, sokszor titokban – újjászerveződtek. A kalóz Kolumbusz valamikor találkozhatott egy fiatal itáliai gyapjúkereskedővel, Cristoforo Colombóval, aki azonban a tengerbe veszett, és a híres felfedezőnek ekkor juthatott eszébe, hogy az ő személyazonossága alatt kezd új életet.

Forrás: promotions.hu
Feltöltő: Emmersson71
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

amortizáltok
na lesz itt követkető történet is kiderül hogy magyar rokonsága is magáénak vallja mert Dugonocs Tituszt is többen. vége meg az hogy hat nemzetnél is kimutatták??? mint a Bizánci kaput betörő Botondot?
vacsi
@amortizáltok: És egy magyar bácsika igényt tartott a kínai császári trónra is, származása kapcsán... És még igaza is lehet.
amortizáltok
na lám miénk lehetett az egész világ csak lenyulták mások? van benne valami ez a sok sok enyveskezű

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.