„Putyin elzárja a gázcsapot... de vajon visszanyitja-e valaha” – tette fel a kérdést a Bild.

Putyin elzárja a csapokat, leáll az Északi Áramlat-1: egész Európa azt várja, újraindul-eBARBARA GINDL / APA / AFP

Az Északi Áramlat-1 gázvezetékeken végzett éves rutinkarbantartást már jó előre betervezték, azonban sokan attól tartanak, hogy a Gazprom kihasználja az alkalmat, és egyszerűen elzárja a csapokat – írja a HVG.hu. A Bild német hírportál például már vasárnap azt írta:

„Putyin elzárja a gázcsapot... de vajon visszanyitja-e valaha.”

Robert Habeck német alkancellár a közszolgálati rádiónak adott hétvégi interjújában azt mondta: „Példátlan helyzettel állunk szemben – bármi lehetséges. Lehetséges, hogy a gáz ismét áramolni fog, méghozzá nagyobb mennyiségben, mint korábban. De az is lehetséges, hogy semmi sem érkezik a vezetékekből, és fel kell készülnünk a legrosszabbra, miközben Európa azon fáradozik, hogy az energiaellátás terén leváljon Oroszországról.”

Forrás: hvg.hu

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
@KisTehen: Nyugi tehen. Ez mar reg ota boritekolva volt.
Ezert inditjak ujra az atom es szenes eromuveket Europa szerte.
A ruszkiknak jobban fog hianyozni a penz a haboruhoz, mert a kinaikhoz nem fogja tudni szallitani a gazt vezetek hijjan.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
rokker33
@Yoda69: jelenleg NAPONTA kb 1 millió euró/400 milliárd forint/ folyik be az orosz kasszába hála Európának! Nem tudhatja senki,hogy miben állapodtak meg és azt sem tudjuk, hogy megoldották e ezeket a kérdéseket, de szerény véleményem szerint már van megoldás és Európa fogja Oroszországnak megfizetni az új vezetékek árát! Olyan nincs hogy vslamit nem lehet megépíteni! Ha több ezer évvel ezelőtt megépült a kínai nagyfal, akkor nehogy már pár csővezeték gondot okozzon nekik!
Yoda69
@rokker33: 1 millio Euro az 400 millio Forint. Nem tudom mennyi folyik be, de biztos joval kevesebb mint a szankciok elott, hiszen ez a lenyege.
Kizartnak tartom, hogy az Unio fizesse az azsiaba meno vezetek arat, Miert tenne?
Senki sem mondta hogy nem lehet megepiteni a vezeteket. Az nem egy bonyolult technologia.

@KisTehen: Es?

@magyar1: Azert az eleg fura lenne, ha a zold energia ugyanolyan karos lenne, mint mondjuk egy szeneromu. Ezt te sem gondolhatod komolyan.
magyar1
@Yoda69: Én sem gondoltam, de a cikkben a tudós levezette, gondolj az előállításra és gyorsan elhasználódnak a napelemek. Ha jól emlékszem 5 évente.
kotos
@Yoda69: Azt hiszed, hogy ha többször mondod, akkor igaz lesz? Mint az Orbán. Hiába vagy Orbán-ellenes, ha ugyanúgy csinálod, mint Orbán, sőt! Nos., Kínába megy a "Szibéria Ereje" gázvezeték, másfél méteres átmérővel 2019 óta. Építenek még kettőt, az egyik Mongólián megy majd keresztül. Szóval hülyeségeket beszélsz.
Hajóval szállítani is több ezer kilométerrel van közelebb Kína Oroszországhoz, mint Amerika Németországhoz.
rokker33
@Yoda69: Annyit akartam írni 400 millió Ft naponta ,de ez lényegtelen így is sok pénz folyik be ,de nekünk akkor is rossz lesz ha elzárják!!
Yoda69
@kotos: Azon a vezeteken kb 2%-a szallithato annak mennyisegnek, amit az Unio vesz/vett az oroszoktol. Tehat jelentektelen. Ezert is kell uj vezeteket epiteni, ami nem fog egyik pillanatrol a masikra megvalosulni..

@magyar1: Nem ismerem a napenergia technologiajat, de ha 5 evente kell cserelni az elemeket akkor az szerintem nem rossz. Az eromuveket evente kell karbantartani, nehogy eldurranjanak. A nap mellett eg lehet szel, folyami, vagy bio-energiat is hasznalni, hol melyik a nyerobb. Tehat van alternativa.

@rokker33: Persze hogy rossz lesz, de nincs mas ut. Ha orbanek az elmult 12 evben tettek volna valamit a ruszkiktol valo levalasra, akkor most nem lenne fajdalmas a valas. Ezzel szemben orban meg inkabb odalancolta az orszagot.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.