A „történelmi fennhatóság” visszaszerzéséről beszélt.

Orosz elemző: Magyarországnak a következő hónapokban döntenie kell Kárpátalja sorsárólillusztráció, MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 

Még az Ukrajna-ellenes orosz nyilatkozatok között is szokatlan nyilatkozatot tett az a Kreml-párti orosz katonai szakértő – írja a telex.hu. A Nemzeti Védelem lap főszerkesztője, Igor Korotcsenko egy vitaműsorban Magyarország Kárpátalja feletti fennhatóságának visszaszerzéséről beszélt.

A mi feladatunk, hogy az oroszellenes európai projektet jelentő jelenlegi Ukrajna végleg eltűnjön Európa térképéről

– kezdte a monológját, melyben hazánkra is kitért.

Szerintem egy sor Ukrajnával határos állam, például Magyarország számára, a történelmileg hozzá tartozó területek feletti ellenőrzés visszaállítása, 150 ezer kárpátaljai magyar megmentése valószínűleg szintén olyan kérdés, amelyben Orbán kormányának katonapolitikai döntést kell hoznia a következő hónapokban. Lengyelországgal ellentétben, amely egyszerűen fel akar falni egy egész falatot Nyugat-Ukrajnából, Magyarország azért sokkal több jóindulattal és felelősséggel jár el.

Forrás: telex.hu

51 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Monja ezt a ruszki propaganda sajto. Ossze akarajak ugrasztani az Ukrajnaval hataros urszagokat, hogy marakodjanak a teruleti koncokon. Gusztustalan es aljas huzas.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Németh István
@Giovanni Alba: sajnos nagy baj lehet a gondolkozással, nem csupán nálad, hanem nagyon- nagyon sokaknál! A terület azért lényeg mert az mindíg magyar volt! A lélekszám meg azért csalfa és nem valós, mert erőteljes kitelepítések voltak DE ez nagyon kevés lenne, hanem a valójában 45-46-tól születettek, de már az elcsatolás után 1920-tól lázas átvezetése volt az állampolgári megjelöléseknek! Tehát az általad közölt magyar lélekszám eleve hamis! Különben semmi gond, aki az ukrán nemzetiségét vallja szépen költözzön vissza az ősei honjába!
Aztán gondolod, hogy az orosz föderatív köztársaság, amelynek része az egykori ám felbővített ukrán terület véletlenül ajánlotta fel az antaljóskának és most kezd napirenden lenni, hogy a jelenlegi magyar kormánynak a kárpátalja visszacsatolását!??? Nagyon nem véletlenül! ha gondolkoznál menten rá is jönnél! > ja aztán ha személyemet nem minősítgetik, akkor én sem szoktam senkit "tudományos helyekre küldeni! Elvakul meg nem vagyok, MAGYAR vagyok! Érted-e??? De mind e mellet a történelmi bűnöket amit a nemzetünkkel szemben elkövettek ÉS folyamatosan követnek el még a belső ellenségeink is AZT NAGYON GYŰLÖLÖM!
rokker33
@puszt: ennyire tellett :) ?? Akkor ne is válaszolj te analfabéta!
@Pági: kit érdekel? Mondjuk a Kárpátalján élő magyarokat szerintem érdekli! A kettős állampolgárságot sem utasították vissza! Szerintem ezt nem fogják! Orbán meg Putyin cinkosa szó nélkül beleegyezik!
xanax
Egyre inkább beigazolódik Radoslaw Sikorski lengyel parlamenti elnök 2014-ben tett kijelentése (amit később persze visszavont), hogy Putyin Ukrajna felosztására tett nekik javaslatot még 2008-ban.

Ha józanul végiggondoljuk, akkor belátható, hogy az oroszok csak úgy nem adnának területeket NATO tagállamoknak, ráadásuk úgy, hogy ezek után határosak lennénk-lennének velük. Ennek logikus előfeltétele volna, hogy az adott államok (lengyel, magyar, román) lépjenek ki a NATO-ból a területekért cserébe, és akkor mi lennénk a "semleges zóna". Csakhogy, a NATO védőernyő megszűnése után, ha nem puszilgatnánk kellő odaadással a Nagy Mackó valagát, akkor minket "demilitarizálnának" egy különleges katonai művelettel (lásd Ukrajna), állandósulna az "ideiglenes" orosz békefenntartó jelenlét egy "szabad választáson" megválasztott bábkormány asszisztálásával. És létrejönne Putyin álma, visszaállna Szovjetunió régi befolyási övezete.
Toller Béla
Persze, nem küldtétek el azonnal a mamájába, ugye ? Ti aztán nem !
puszt
@rokker33: NEM válaszoltam... Hülye! (most igen)
amortizáltok
ez egyfajta sakk játék lett mert anno volt közös Magyar Lengyel határ tény kereskedelmi utvonalak de volt nemegyszer orosz lengyel határ tili toli attól függően ki nyerte a csatákat ez esetenként 3-400 kilómétert ingázott keletre hol nyugatra. Ez meg álmodozás a jeges télben. 100 év elteltével.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.