A külügyminiszter folyamatosan tárgyal a külföldről beszerezhető gázellátási lehetőségekről, de továbbra is az orosz piac a fő ellátónk. 

Szijjártó implicite kimondta: az oroszok kezében vagyunk

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

“Tegnapelőtt azt mondtam, hogy az előző naphoz képest is bizakodóbb vagyok, most ezt hatványozottan el tudom önnek mondani. Látom a kereskedelmi és politikai tárgyalások állását is. Olyan megállapodásokat fogunk tudni kötni, melyek biztosítják az ország ellátását, és úgy látom, tudjuk teljesíteni a kormány által a 700 millió köbméter megvásárlására természetesen,”

mondta Szijjártó Péter pénteki sajtótájékoztatóján. A külügyminiszter egy hete járt Moszkvában, hogy a gázbeszerzésről tárgyaljon Szergej Lavrovval. Arra a felvetésre, hogy az orosz gáz ára jelentősen nőhet a közeljövőben, Szijjártó úgy reagált, hogy

“ma annyi az ár, amennyit az eladó mond, és a vevő vagy megveszi, vagy nem veszi meg. Vagy hajlandó biztosítani az adott árszinten az energiaellátását, vagy inkább lemond róla, és akkor azt mondja, kevesebb meleg vizet használjunk, kevesebbet fűtsenek az emberek, majd azt mondja a rendkívül tehetséges európai bizottsági alelnök, hogy inkább szellőztessük ki a ruhát és ne mossuk ki.

Hozzátette:

"Meg fogjuk venni a földgázt. Ennek a pénzügyi konstrukcióját a kormány számunkra biztosította. Innentől kezdve a vásárlás, az már kereskedelmi megállapodás kérdése lesz." 

Forrás: 444.hu

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lampa laz
Elég lélegeztető szagú ez a gázbiznisz is.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Németh István
@Jozefina: @Apfelbaum: @lampa laz: @namihami: @csak úgy...: @Néro2: Hanem teszik az intézkedés sor, az hogy a kormány eredményesen törekszik a megoldásra, a mindenki biztonságára
Akkor egy dolog van > húzzatok el a náthás picsába! ÉS ne akadályozzátok, nehezítsétek azt a nemzetérdekű kemény munkát amelyet >hogy tudjátok>> a migrantyúk, a covid járvány, a jelenlegi háborús helyzet az inflációi begyűrűzése, a migráció fokozódása az Eu. moslék sok milliárdos tartozása, az újabb járványveszély ellenére a KORMÁNY HŐSIESEN MEGTESZ!
VAGY HÜLYE SZAROK megtudtok jelölni nevezni valakit is aki ezt a feladatot jobban tudná megoldani?? mondjuk a rezsi az ársapka, a 13 . havi nyugdíj, az adó és kamat kedvezmények eltörlésével kizárná az infláció belopakodást ??? Barom állatok egy valakit jelöljetek meg, seggfej királyok nektek kell a nyaktiló mielőbbi alkalmazása moslék zavaró a nemzetvezetését gátló mocskok!
csipetke
@magyar1: 08:45 Putyin ugyanúgy lesz@rja a szerződéseket,ígéreteket,mint orbán. Az ukránoknak is mgígérték,hogy nem lőnek civil célpontokat, ehhez képest csak ilyeneket bombáznak. Orbán ígéreteit meg ismerjük,tele van velük a padlás, mert igen keveset tartott be eddig
ómió
Előnyünk, viszont, hogy ezt a "művelt Nyugat" önmagáról még mindig nem ismerte fel!
orsos vendel
orosz fax szoksz ??? szemet szopo peti...
magyar1
Az eu vezetői egész Európát feláldozzák az ukrán-amerikai sikerért.
Csizmás Kond
Nademost uraim hogy is kezdődött az egész ?...ki, vagy kik és hol kezdték macerálni az olaj meg a gáz árát ?...ja és miért is ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.