A DK-s Rónai Sándor Európai Bizottságnak küldött levele nyomán. 

Az Európai Bizottság vizsgálja Mészáros Lőrincék 35 évre szóló autópálya-koncesszióját

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Az Európai Bizottság vizsgálja az autópálya-koncessziót, amit 35 évre szóló szerződéssel Mészáros Lőrincék konzorciuma, a Themis nyert meg – írta meg a Telex.

A Bizottság jelenleg vizsgálja a szerződés a különböző elemeit. A Bizottság különösen figyelemmel vizsgálja a koncesszió odaítélését, amit a koncesszió odaítélésére vonatkozó uniós jogi keretrendszer alapján értékel a 2014/23/EU irányelv és a szerződés rendelkezései alapján. Ebből megállapítható lesz majd, hogy szó van-e az uniós jog megsértéséről. Fontos megjegyezni, hogy az érintett nemzeti hatóságoknak be kell tartaniuk az ilyen rendelkezéseket, függetlenül a finanszírozási forrástól. Biztosak lehetnek abban, hogy szem előtt tartva az általános feltételrendszert – ami az uniós költségvetés védelmét szolgálja – a Bizottság minden releváns információt figyelembe vesz majd, hogy kiderüljön, minden szükség feltétel teljesült-e.

- írta Ursula von der Leyen, Rónai Sándornak címzett válaszlevelében.

Forrás: Telex.hu

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
" Pontosan tudjuk, hogy milyen az, amikor a NER-stróman hatalmas terhet és tengernyi kockázatot vállal. Láttuk, hogy a Mészáros érdekeltségébe került Mátrai Erőmű is mekkora sikertörténet volt. Megvette a vállalkozózseni, kifosztotta, majd benyögte, hogy neki veszteséges, inkább áron felül visszavásároltatná az állammal. De sikerült? Sikerült. Vagy 20 milliárdot lehúzni a drága adófizetőkről, akik természetesen örömmel kifizették a veszteséget. Van egy olyan sejtésem – és a nemzetközi példák is ezt támasztják alá -, hogy az úthálózat is hasonló sorsra jut. Meg és le fog rohadni. Ebben vitathatatlanul ők a legjobbak. A profitot privatizálják, a kockázatokat és a terheket pedig államosítják. Ahogy a Mátrai Erőmű esetében, itt is majd az adófizetők fogják jól megmenteni ezt a NER-magántőkealapot. Ezzel aligha kell megvárni 2057-et. Majd amikor néhány éven belül beüt a borítékolható krach és az úthálózatot megeszi a fene, mert a hasznot a dubajozásra, adriázásra, a fésűkagyló-wakaméra és a wontoncsipszre ki kell termelniük a nertársaknak, nos, akkor kell majd tapsikolni, hogy de legalább nem a külföldi gecik nyerészkednek rajtunk, de legalább nem talicskázzák ki a profitot az országból. (Az más kérdés, hogy ugyanezek két kézzel szórják a vissza nem térítendő csilliárdokat a gonosz külföldi multikra, összeszerelőüzemekre, csak nehogy elhúzzanak, adjanak munkát az olcsó magyar munkaerőnek.) Csak azt akarom ezzel mondani, hogy végül is nincs mit mondani, még ez is sok. Ezt már a büdös életben nem lehet helyrehozni. Lehet, hogy már Szíjj és Mészáros is régen az enyészeté lesz, amikor beérik minden idők eme egyik legnagyobb értékű, a 2010-ben államosított, azaz elsíbolt magánnyugdíjpénztári vagyonnal azonos nagyságrendű gigaátverése. Akkor majd elő lehet venni Rogán-kottáját. Tanulságos lesz."
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nejlontacskó
@Eladott Ország: ebben is, elsők leszünk.
Elég visszás ez az, előre és nem hátra nyomuló gazdaság...
human
@rohács1926: hiába tanulmányozzák. Ilyen szintű korrupcióhoz a megfelelő nép is kell.
Lepényleső
A transzparens mögötte "V híd", ez vágóhidat jelent,- ha így van akkor nem is firtatják a jövőt,- és főleg nem a jelent?
Eladott Ország
@human: tegnap, 20:34 ☻ Orbán külön utas politikája, folyamatos pávatánca, Putyin imádata, nem is sokára nekünk nagyon sokba fog kerülni. S ahogy Inotai András mondta, ha itt beüt a krach, nem lesz olyan ember aki felvállalja az ország rendbetételét, mert nem is lehet. Káoszt egy újabb káosz fog követni, készüljünk a legrosszabbra. Ilyen általánosból kibukott fidesz szavazó sajnos egyre több van az országban...
a.disquscdn.com/get?url=https%3A%2F%2Fc.tenor.com%2Ftc1L3cdopa0AAAAC%2Fjolvanezigy-mit-kene.gif&key=C5FdWfJxBovMglLqW7B5cg&w=800&h=280
ómió
De csak "efftársiasan", ám, efftársak!
namihami
Ha sokat kekeckednek velünk ezek a csinovnyikok, akkor majd ""megtiborczoljuk"" ezeket is. Ahogy a vejem lámpacsalását kipengettettük a plebssel, úgy majd erre is ""megkérjük"" őket. Van itt 2,5 millió ""jóemberünk"", aki ezt boldogan megteszi.
A többi? Azok sose számítottak...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.