Finnország oroszokkal közös határszakászához közel már hetek óta tombolnak a lángok a Gazprom egyik telephelyén. A finnek vizsgálatai szerint azt a földgázkészletet égethetik el, amelyet nem szállítanak már le Európába az oroszok. A szeptember óta tartó folyamatos gázégetés az orosz kompresszorállomáson súlyos környezeti károkat is okozott. A finnországi nyaralók hetek óta hatalmas lángcsóvákat látnak a keleti határ mellett fekvő Virolahti település horizontján, de ugyanerről számoltak be a Hamina külső szigetcsoportjához tartozó Lanskeri szigetről is. A kompresszorállomás olyan állomás, ahol a gáznyomást növelik, és ezzel a gázhálózat szállítási kapacitását növelik. Valószínű, hogy a lángokat a kompresszorállomáson történő földgázfáklyázás okozza, nem pedig műszaki hiba. A fáklyázás az égő gáz égetéssel történő, ellenőrzött és szándékos megsemmisítését jelenti, az eljárás a toronyból felcsapó lángok miatt könnyen tettenérhető.

Forrás: napi.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
A szaddam husszein is meggyújtotta a fáklyákat, ő is úgy gondolta, ha az övé nem lehet akkor ne legyen senkié se, a gazemberek már csak ilyenek, ilyen értékesek.

eol.jsc.nasa.gov/SearchPhotos/photo.pl?mission=STS037&roll=152&frame=91
amortizáltok
majd csak alattuk is lesz és akkor olyan JEAN Darkosak lesznel

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.