Az oroszok az ukránokat, az ukránok az oroszokat vádolják.

Támadás érte Európa legnagyobb atomerőművét – Nem tudni, ki voltAndrey BORODULIN / AFP

Tüzérségi lövések érték pénteken az ukrajnai háborúban a zaporizzsjai atomerőművet, ami Európa legnagyobb ilyen létesítménye. A mostani esetért a szembenálló felek egymást vádolják – adta hírül a 168.hu.

Az orosz védelmi minisztérium azt közölte: kis híja volt, hogy az ukrán erők lövései miatt radioaktív szennyezőanyag kerül a környezetbe.

Hozzáteszik, így is lecsökkent az egyik reaktor termelőkapacitása, egy másik áramellátása pedig megszűnt. A közeli Enerhodar városban pedig áramkimaradást és vízellátási gondokat okozott az erőmű sérülése.

Ugyanakkor az ukrán állami atomenergiaipari vállalat, az Energoatom a nap folyamán azt közölte, hogy az orosz hadsereg lövései találták el az erőművet, de az továbbra is működik.

Azt ők is kiemelték, hogy nincs radioaktív sugárzás. 

Enerhodar egyébként március eleje óta az orosz hadsereg kezén van, a Moszkva által kinevezetett vezetés irányítja. Azonban még mindig ukrán szakemberek dolgoznak az erőműben.

Forrás: 168.hu

45 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
Oroszok, kínaiak, törökök, arabok - belegondolni sem akarok már, mivé vált a világunk. Népek, amelyeket tiszteltem, kultúrák, amelyek tanították az egész világot, ma együtt ragadnak bele egy nagy közös posványba.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
Az orosz külügyek sokévtizedes tapasztalattal rendelkező irányítója, Szergej Lavrov a középutat képviseli. Ugyan az egész Ukrajna elfoglalását kilátásba helyező nyilatkozata is azt mutatja, hogy Lavrovtól sem áll távol a keménykedés, a külügyminiszter többször is azt hangsúlyozta, bár reális az atomháború veszélye, Moszkva mindenképpen el akarja kerülni a tömegpusztító fegyverek bevetését. Az is egyértelmű, hogy a politikus szigorúan tartja magát a hivatalos irányvonalhoz, amely szerint nincs háború Oroszország és Ukrajna között, s legfeljebb „küAz orosz külügyek sokévtizedes tapasztalattal rendelkező irányítója, Szergej Lavrov a középutat képviseli. Ugyan az egész Ukrajna elfoglalását kilátásba helyező nyilatkozata is azt mutatja, hogy Lavrovtól sem áll távol a keménykedés, a külügyminiszter többször is azt hangsúlyozta, bár reális az atomháború veszélye, Moszkva mindenképpen el akarja kerülni a tömegpusztító fegyverek bevetését. Az is egyértelmű, hogy a politikus szigorúan tartja magát a hivatalos irányvonalhoz, amely szerint nincs háború Oroszország és Ukrajna között, s legfeljebb „különleges katonai akcióról” lehet szó. A veterán külügyér például rezzenéstelen arccal tudta több alkalommal is közölni, hogy a február 24-én Ukrajnára rontó Oroszország nem támadta meg szomszédját.lönleges katonai akcióról” lehet szó.
kereső
A veterán külügyér például rezzenéstelen arccal tudta több alkalommal is közölni, hogy a február 24-én Ukrajnára rontó Oroszország nem támadta meg szomszédját.

Igy nem támadták meg az atomerőművet sem. Igy nem gyilkolnak civileket. Igy nem semmisitenek meg kórházakat, iskolákat, játszótereket, lakásokat, lakóépületeket. Igy nem erőszakolnak meg nőket- kislányokat. Igy nem követnek el háborús búntetteket. Igy nem akarják eltörölni a föld szinéről Ukrajnát.

Narancsos moszkoviták köpjétek szembe magatokat- 56-ért., és azért mert megtagadjátok 1989-et.
Maccska
@kereső: lehet hogy 56ban több ukrán ült a tankokban mint orosz.
Nem tudhatjuk.
kereső
@Maccska: Éppen ti szoktatok a szovjetúnióra hivatkozni,ami nálatok bizonyiték, hogy Ukrajna nem lehet önálló állam- mert oroszország/szovjetúnió része volt. Szóval igy működtök- nálatok a tehén mindenképpen vemhes.
Tulajdonképpen mit is akartál mondani, vagy cáfolni?
Még adós vagy nekem a The New York Times cikk linkjével, amely dicsőiti orbánt.
Németh István
No ezek a vélemények kezdenek emberi és normális hangot ölteni >> a vélemények az önös ismeretek birtokában a saját gondolatiságot adják, amelyek nagyon jól csiszolják mindegyikünk látóképességét! Ezért ezt csak elismerni lehet! Ilyen pl. a @Maccska: " a lengyelek nem biztos, hogy hülyék ..." írása Igen is elgondolkoztató > ha valakik tudják, hogy ez a háború - az európai és a világi közvélemény szerint valóságos háború - az pont ők azok, Csak hogy azt is tudják, és ez tök igaz, hogy nem az ukránok és az oroszok közti konfliktusról van szó HANEM SZERVESEN AZ USA aljas erőszakos gyarmatosító háborújáról amelyet az ukrán néppel vívat! hangsúlyozom vívat, nagyon aljas módon és ebbe az aljas harcba rángatja bele EURÓPÁT ezzel két legyet üt le egycsapásra >> gyengíti az oroszokat - látszatra de a valósságban is mert a belviszály fokozódására játszik amelyet kihasználhat! A másik EURÓPA teljes ellehetetlenítése, és valóságos megszállása mindenféle népségek által, a valóságos EURÓPAI kutúra szétverésével! és most vegyük a lengyeleket; nyugat-ukrajna visszacsatolása a lengyelekhez. valójában az usa -orosz konfliktus megszűnésével realizálódhat! Mint egykori lengyel területnek, az usa elvi tulajdonjogának semmissé nyilvánítását eredményezheti - ez esetben nincs apelláta az usa takarodót fújhat! Az ukrán-orosz harcok rövidre zárható, ha a zelenszkíj hatalomvesztése beáll, aki valójában a biden -soros cimbikkel a háborús bűnös mivoltjukkal kell elszámolniuk! tartok tőle hogy ursula asszony is közéjük tartozik a borisz kócosfejűvel együtt! A zelenszkíj menesztése folyamat! és az ursula egy rakás belső ellenség Európa "szivében" egyszerűen egy aljadék kilóra megvásárolt szó szerint egy büdös kurva!
kereső
@Maccska: Most esik le, Te moszkva ügynöke vagy? Mert 56-ra reagáltál. Mikor szervezett be az fszb(kgb)???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.