Az oroszok az ukránokat, az ukránok az oroszokat vádolják.

Támadás érte Európa legnagyobb atomerőművét – Nem tudni, ki voltAndrey BORODULIN / AFP

Tüzérségi lövések érték pénteken az ukrajnai háborúban a zaporizzsjai atomerőművet, ami Európa legnagyobb ilyen létesítménye. A mostani esetért a szembenálló felek egymást vádolják – adta hírül a 168.hu.

Az orosz védelmi minisztérium azt közölte: kis híja volt, hogy az ukrán erők lövései miatt radioaktív szennyezőanyag kerül a környezetbe.

Hozzáteszik, így is lecsökkent az egyik reaktor termelőkapacitása, egy másik áramellátása pedig megszűnt. A közeli Enerhodar városban pedig áramkimaradást és vízellátási gondokat okozott az erőmű sérülése.

Ugyanakkor az ukrán állami atomenergiaipari vállalat, az Energoatom a nap folyamán azt közölte, hogy az orosz hadsereg lövései találták el az erőművet, de az továbbra is működik.

Azt ők is kiemelték, hogy nincs radioaktív sugárzás. 

Enerhodar egyébként március eleje óta az orosz hadsereg kezén van, a Moszkva által kinevezetett vezetés irányítja. Azonban még mindig ukrán szakemberek dolgoznak az erőműben.

Forrás: 168.hu

47 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
Oroszok, kínaiak, törökök, arabok - belegondolni sem akarok már, mivé vált a világunk. Népek, amelyeket tiszteltem, kultúrák, amelyek tanították az egész világot, ma együtt ragadnak bele egy nagy közös posványba.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Shikari
Ismerve a felek hozzáállását, kétség nem férhet hozzá, hogy a vereség szélén tántorgó ukránok a tettesek. Az oroszoknak egyszerűen nem áll érdekükben sem a botrány, sem az infrastruktúra szétverése.
Nyírfa
Oroszok, kínaiak, törökök, arabok - belegondolni sem akarok már, mivé vált a világunk. Népek, amelyeket tiszteltem, kultúrák, amelyek tanították az egész világot, ma együtt ragadnak bele egy nagy közös posványba.
KisTehen
@Nyírfa: az ukránokat kifelejtetted
rokker33
@Shikari: Igen a kommented elolvasása nélkül is ugyan ezt gondoltam! Mi értelme volna egy atomerőművet felrobbantani az oroszoknak úgy hogy lényegében már az övék? Az ukránok meg robbantottak már fel aromerőművet 1986=ban szóval elég szar duma,hogy mindent az oroszok csinálnak!
Maccska
Az ukránok már egyszer eljátszották ezt egy másik atomerőmű esetében.
Persze akkor sem sérült meg maga az erőmű,de jól hangzott a médiában.
Németh István
Ha gondolkozunk, rá kell jönnünk, hogy az atomerőmű támadása egyértelműen ukrán cselekedet volt! Az oroszok elviekben megszerezték, visszavették az erőmű irányítását, és a tulajdonosi mivoltukat kívánják érvényesíteni! Ez azt jelenti, hogy az ukránok az erőműből semmit nem fognak profitálni! Azonban egy kis prücök van a dologban az energiára szükségük lenne már csak az usa gyarmatosítóknak eladott földterületek kapcsán is! Na itt kezdődik a gebasz! Ha nekem nincs mondja az ukrán háborús bűnös geci szemétláda zelenszkij, akkor nektek se legyen! Persze ez nem ilyen egyszerű ezért nagyon dá-dá lesz!
Az usa erőszakos gyarmatosító háborús bűnössé vált bizonyítottsága okán akár el is húzhat haza a maga újvilágába! Be fog következni!!!
verőce21
Ki kellett volna már lőni régen Z.-t, az emberiség érdekében, mert a legnagyobb gazemberségre is képes...!
rokker33
@KisTehen: Nem véletlenül felejtette ki! #kultúrák, amelyek tanították az egész világot, #Ukrajnától mit tanult a világ? Hogyan kell provokálni más országokat ?? Vagy hogyan robbantsunk fel atomerőműveket?? Vagy hogyan rakjunk 1 méhtelepre való autóra 3 utánfutót 30 autóval :) ???Nagy kultúra?? Hány éve letezik ukrajna?? :D :D
csak úgy....
@verőce21: persze a putyinotok egy szent ember...,te elmebeteg!
(vagy most is csak "heccelsz") :)
Horizont
Jajj ti itt a fotelből tudjátok a tutit. Beszarás. Öleljétek Putyint kebletekre nap mint nap szegényt úgy sajnálom ezek a csúf ukránok lerohanták a nagy Oroszországot és szétlövik a városokat embereket lőnek halomra. Jajajjj szegény Putyin a szívem is megszakad érte. Még sírtam is ...meg imádkozok érte...hogy minél előbb megdögöljön.

Nem kell ide atombomba atomháború. Elég egy atomerőmű a véghez. Ami mindenkit utolér.
Shikari
@rokker33: Pontosan. Ennyien képtelenek itt gondolkodni?
Horizont
@verőce21: 9:02
Na indulj neki és lődd ki ne csak pofázz hergelj és uszíts.
Horizont
@Shikari: ).07
Fő, hogy te nagyon tudsz gondolkozni. Te vagy az iránymutatónk nekünk tudatlanoknak. Hülye.
Maccska
Ez a beteg, exhibicionista, perverz barom, Joe Biden kretén kölke, mint most kiderült, az ukrán gabona-exportban is nyakig benne volt. Ahogy a faterja is. Nem elég, hogy három amerikai cég üveggyöngyökért megszerezte az ukrán termőföldek egyharmadát -na, vajon ki oldotta fel a külföldiek földvásárlási tilalmát Ukrajnában? Hát a Zelenszkíj!-, de már évekkel ezelőtt ukrán gabonát akartak eladni nagy tételben Kínának. És külön hálájukat fejezték ki, amiért találkozhattak kínai meg kazah üzletemberekkel.
Tudják: ha mi kötünk üzletet velük, az a demokrácia halála meg a "zorbán" törleszkedése a keleti diktatúrákhoz.
Istenem, micsoda elviselhetetlen, undorító, farizeus görények ezek, egytől-egyig, kivétel nélkül..
Shikari
@Horizont: Igen. Ezt gondolom rólatok, hogy elvakult, buta, tanulatlan antimagyarok vagytok.
balos
Az orosz hitler és a magyar szálasi ,ha találkozik trumpli lesz belőlük!
Nyírfa
Az oroszok kiírták magukat a civilizált világból. Régen, ha szóba került ez a nép, akkor az irodalmi, a zenei örökségük kapcsán kalapot emeltünk, ma már nem a művészetük van fókuszban, hanem a putyini KGB-állam ,annak minden elfajulásával.
Némi kitérő: a Kijevi Nagyfejedelemség mint államalakulat régebbi mint az ezeréves magyar állam.
Ha valakit érdekel, kik éltek , részben a mai Ukrajna területén, ajánlom figyelmébe ezt az írást:
www.worldhistory.org/trans/hu/1-16603/kijevi-rusz/
Maccska
@Nyírfa: a kijevi nagyfejedelemségnek semmi köze a mai ukrán államhoz.
Semmiféle folytonosság nincs.
Az usa is kíírta magát a civilizált világból,mivel többször annyi háborút indított az elmúlt 70 évben mint a ruszkik.
Maccska
@Nyírfa: A Kijevi Rusz vagy Kijevi Nagyfejedelemség (óegyházi szláv nyelven Рѹсь vagy Кыѥвьска Рѹсь) a kelet-európai térség első szervezett állama volt, amely magába foglalta a keleti szláv törzsek területeit. A 9. század végén jött létre. Fővárosa, Kijev a mai Ukrajna fővárosa, azonban ez az államszövetség mégsem kizárólag Ukrajna, hanem a rutén fejedelemségekből létrejött államalakulatok elődjének, a mai modern Fehéroroszország és Oroszország kulturális és történelmi előzményének is tekinthető.
Nessy
Nem volt névjegy a becsapódó lövedéken, ergo bármelyik fél lehetett! Különben is [email protected], bajnak soha nincs gazdája!
Maccska
@Nessy: így van.Mindkét fél szemtelenül hazudik.
Maccska
@Nyírfa: A leggyakoribb elmélet szerint a Rusz név (ahogy a svédek finn neve, Ruotsi, és észt nevük, Rootsi is) az óészaki nyelvű "evezősök" (rods-) szóból származott. A folyók, tavak fontos útvonalak voltak Kelet-Európában és rajtuk evezős járműveken közlekedtek. A Rusz szó lehet az eretileg "evezős legénység" jelentésű Roslagen svéd tengerparti övezet nevében is (vagy ahogy korábban ismerték, Roden).[6][7][8]
Nyírfa
@Maccska: Néha értetlenkedem: miért is áll ki a nyilvánosság elé az az ember, aki egy leírt szöveget sem tud értelmezni, de újból és újból felhívja magára a figyelmet.
Maccska
@Nyírfa: mire gondolsz konkrétan?
csak úgy....
@Nyírfa: ellenkezö esetben,nem orbán lenne a zsánerja..
csak úgy....
@Maccska: csak is arra gondolhat,hogy te nagyon hülye! :) -különben,veled kapcsolatban én is arra szoktam..
Maccska
@csak úgy...: A te tudásod ennél többre nem terjed ki,libcsi.
jesz
megismertük Csernobil jótékony hatását, aztán bebaszott Ázsiában Fukusima, és most ez a Zaporizzsja...ha ezt nem tudják védeni, akkor Európának reszeltek(széljárástól függően)
Nyírfa
@Maccska: 09.52

" Némi kitérő: a Kijevi Nagyfejedelemség mint államalakulat régebbi mint az ezeréves magyar állam.
Ha valakit érdekel, kik éltek , részben a mai Ukrajna területén, ajánlom figyelmébe ezt az írást:
www.worldhistory.org/trans/hu/1-16603/kijevi-rusz/ "

Ez állt a kommentemben,amely végén linkeltem egy írást. Nem állítottam, hogy a nagyfejedelemség Ukrajna államiságának az elődje. De ajánlottam egy történészi munkát arról, hogy kik éltek anno a mai Ukrajna területén.

Zárjuk rövidre ezt az értelmetlen dialógot. Köszönöm.
Nessy
@Maccska: Sajnos ez háborúban, és a napi politikában így működik.
Maccska
@Nyírfa: akkor semmi ellentmondás nincs köztünk.
Tehát én is írhatnám neked hogy nem tudsz mondatokat értelmezni.
Vagyis csak én írhatnám neked.
csak úgy....
@Maccska: az én tudásom és a te tudatlanságod az kettö! :)
te kis butus,soknevü shikari!
Maccska
@csak úgy...: A te tudásodra semmiféle bizonyíték nincs,mivel folyamatosan csak személyeskedsz.
Amúgy semmi közöm shikarihoz.Tehát ebben is buktál,libcsi.
magyar1
@rokker33: Na meg az ukrán maffia is hírhedt volt itt Mo-on is régebben.
De akárki volt, rohadjon le a feje.
Németh István
ÉS ami a legnagyobb gond! Az Európai féleke nyugati fele sehogy se ismeri fel, hogy neki nem az usa a partnere - semmiféle és semílyen módon!!! HANEM az Orosz birodalom! Ahonnan olcsóbban
logisztikailag egyszerűbben és gyorsabban juthat bármihez, ha normálisan és valóban partner!
Az usa diktátum, nagyon drága tanácsadó és egyre drágább lesz, önmagát teszi tönkre Európa, de ezen belül is a nagyon hülye németek az északi seggfejekkel! A lengyelekről ne is beszéljünk azok még mindíg az ukránok által tulajdonolt, de már az usa-nak kijátszott földterületeikért sírnak! Az oroszokat látják bibasnak, holott az ukránok nyúlták le őket 45-ben is! Nagyon hülyék!
Valójában ha a szankciókat nem törlik, sos, akkor Európa megnézheti magát a süllyesztőbe, de a tükörbe semmiképpen mert eltűnik! Az usa röhög, mert elérte a célját, Europa nincs gyarmattá vált!!! Ezt jegyezzétek meg!
csak úgy....
@Maccska: viszont te, a nemtudásodra naponta szolgáltatod a bizonyítékokat! :)
-butavagy illibsi shikari!
Maccska
@Németh István: nem biztos hogy a lengyelek hülyék.Lehet hogy ez a taktikajuk nyugat ukrajna visszaszerzése érdekében.Akkor viszont nagyon is okosak.
A többivel egyetértek.
kereső
Az orosz külügyek sokévtizedes tapasztalattal rendelkező irányítója, Szergej Lavrov a középutat képviseli. Ugyan az egész Ukrajna elfoglalását kilátásba helyező nyilatkozata is azt mutatja, hogy Lavrovtól sem áll távol a keménykedés, a külügyminiszter többször is azt hangsúlyozta, bár reális az atomháború veszélye, Moszkva mindenképpen el akarja kerülni a tömegpusztító fegyverek bevetését. Az is egyértelmű, hogy a politikus szigorúan tartja magát a hivatalos irányvonalhoz, amely szerint nincs háború Oroszország és Ukrajna között, s legfeljebb „küAz orosz külügyek sokévtizedes tapasztalattal rendelkező irányítója, Szergej Lavrov a középutat képviseli. Ugyan az egész Ukrajna elfoglalását kilátásba helyező nyilatkozata is azt mutatja, hogy Lavrovtól sem áll távol a keménykedés, a külügyminiszter többször is azt hangsúlyozta, bár reális az atomháború veszélye, Moszkva mindenképpen el akarja kerülni a tömegpusztító fegyverek bevetését. Az is egyértelmű, hogy a politikus szigorúan tartja magát a hivatalos irányvonalhoz, amely szerint nincs háború Oroszország és Ukrajna között, s legfeljebb „különleges katonai akcióról” lehet szó. A veterán külügyér például rezzenéstelen arccal tudta több alkalommal is közölni, hogy a február 24-én Ukrajnára rontó Oroszország nem támadta meg szomszédját.lönleges katonai akcióról” lehet szó.
kereső
A veterán külügyér például rezzenéstelen arccal tudta több alkalommal is közölni, hogy a február 24-én Ukrajnára rontó Oroszország nem támadta meg szomszédját.

Igy nem támadták meg az atomerőművet sem. Igy nem gyilkolnak civileket. Igy nem semmisitenek meg kórházakat, iskolákat, játszótereket, lakásokat, lakóépületeket. Igy nem erőszakolnak meg nőket- kislányokat. Igy nem követnek el háborús búntetteket. Igy nem akarják eltörölni a föld szinéről Ukrajnát.

Narancsos moszkoviták köpjétek szembe magatokat- 56-ért., és azért mert megtagadjátok 1989-et.
Maccska
@kereső: lehet hogy 56ban több ukrán ült a tankokban mint orosz.
Nem tudhatjuk.
kereső
@Maccska: Éppen ti szoktatok a szovjetúnióra hivatkozni,ami nálatok bizonyiték, hogy Ukrajna nem lehet önálló állam- mert oroszország/szovjetúnió része volt. Szóval igy működtök- nálatok a tehén mindenképpen vemhes.
Tulajdonképpen mit is akartál mondani, vagy cáfolni?
Még adós vagy nekem a The New York Times cikk linkjével, amely dicsőiti orbánt.
Németh István
No ezek a vélemények kezdenek emberi és normális hangot ölteni >> a vélemények az önös ismeretek birtokában a saját gondolatiságot adják, amelyek nagyon jól csiszolják mindegyikünk látóképességét! Ezért ezt csak elismerni lehet! Ilyen pl. a @Maccska: " a lengyelek nem biztos, hogy hülyék ..." írása Igen is elgondolkoztató > ha valakik tudják, hogy ez a háború - az európai és a világi közvélemény szerint valóságos háború - az pont ők azok, Csak hogy azt is tudják, és ez tök igaz, hogy nem az ukránok és az oroszok közti konfliktusról van szó HANEM SZERVESEN AZ USA aljas erőszakos gyarmatosító háborújáról amelyet az ukrán néppel vívat! hangsúlyozom vívat, nagyon aljas módon és ebbe az aljas harcba rángatja bele EURÓPÁT ezzel két legyet üt le egycsapásra >> gyengíti az oroszokat - látszatra de a valósságban is mert a belviszály fokozódására játszik amelyet kihasználhat! A másik EURÓPA teljes ellehetetlenítése, és valóságos megszállása mindenféle népségek által, a valóságos EURÓPAI kutúra szétverésével! és most vegyük a lengyeleket; nyugat-ukrajna visszacsatolása a lengyelekhez. valójában az usa -orosz konfliktus megszűnésével realizálódhat! Mint egykori lengyel területnek, az usa elvi tulajdonjogának semmissé nyilvánítását eredményezheti - ez esetben nincs apelláta az usa takarodót fújhat! Az ukrán-orosz harcok rövidre zárható, ha a zelenszkíj hatalomvesztése beáll, aki valójában a biden -soros cimbikkel a háborús bűnös mivoltjukkal kell elszámolniuk! tartok tőle hogy ursula asszony is közéjük tartozik a borisz kócosfejűvel együtt! A zelenszkíj menesztése folyamat! és az ursula egy rakás belső ellenség Európa "szivében" egyszerűen egy aljadék kilóra megvásárolt szó szerint egy büdös kurva!
kereső
@Maccska: Most esik le, Te moszkva ügynöke vagy? Mert 56-ra reagáltál. Mikor szervezett be az fszb(kgb)???
Németh István
@kereső: és @Maccska: nem célszerű ezen vitatkozni, nem kívánok persze bele szólni sem, de az tény hogy soha nem volt ukrajna csak és csupán ukrán nemzetiségi un. néptörzs, ha úgy tetszik nemzetiségi törzs! A II. világháború alatt gyakorlatilag a Sztálini hadművelet tevékenységek során lett kiemelve és elnevezve az un I.-V. ukrán front ami lesöpörte végtére is Európát! Ukrajna nem lett ratifikálva mint állam, de a határai sem! nem kell ahhoz, szovjet -orosz -Moszkva ügynöknek lenni hogy ezt láttassuk >> és nem véletlen volt az usa kivonulása ukrajnából semmi pillanat alatt! mikor erre rájöttek >> hogy nem önálló szuverén országrészben partizánkodnak hanem a föderációhoz tartozó orosz területen! Így lettek agresszorok ők a beinvesztált anyagi befektetéseik mentése érdekében!! Totálisan Háborús bűnösök! Ezt a Hágai bíróság akkor tudja és fogja kimondani amikor az oroszok előtt kapitulál az ukrán föderáció!
Németh István
Az atomerőművet sajnos bizonyítottan zelenszkíj agyament baromsága okán a meghülyített ukránok akarják megsemmisíteni, mivel ezzel is tetemes kárt vélnek okozni - nagyon jól tudják, hogy nem is önmaguknak hanem a föderációnak! Ugyan is nagyon jól tudja a moslék, hogy neki takarodnia kell! Amit csak tud és lehet tönkre fog tenni, nem számít, hogy micsoda iskola, kórház, lakóházak, vagy egyéb! Ilyen nyilvánvalóan aljas háború még nem volt, akármennyire elkezdjük sorolni kína, kambodzsa, vietnám, stb. Ez a legaljasabb az usa szemetek részéről, amelybe ez a hülye kurva ursula is partner!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Fontos felhívást tett közzé a rendőrség
Itthon - 2022. September 24., 15:40
Fontos felhívást tett közzé a rendőrség
Újabb hídfoglalós tüntetés készülődik
Itthon - 2022. September 24., 15:12
Újabb hídfoglalós tüntetés készülődik