Ukrán források szerint legalább 50 ukrán hadifogoly halt meg egy orosz ellenőrzés alatt álló területen felállított hadifogolytáborban, amit egy ilyen bomba ért. 

Az ukrán főügyész Andrij Kosztyin szerint az Olenivkában megölt 50 ukrán hadifogollyal nem rakétacsapás, hanem vákuumbomba végzett július 29-én – idézte az Interfax-Ukraina hírét angolra fordítva a Kyiv Independent a hírfolyamában, amelyet az Index közölt tovább. 

Putyin bevetette a rettegett vákuumbombát

Fotó: wikipedia CC BY 4.0/kremlin.ru

Kosztyin elmondta, az Ukrajna és több nemzetközi szakértő által lefolytatott előzetes vizsgálat szerint a bomba állítólag a hadifogolytáborban robbant fel, és biztos, hogy nem rakétatámadás történt. 

Az Index cikke szerint egy ilyen vákuumbomba jellemzően benzinnel van töltve, amit szétporlasztanak egy terület felett a robbanás pillanatában, és a kialakuló benzinfelhőt egy második töltet berobbantja. A magas hőmérsékletű, intenzív robbanás a területen lévő minden oxigént magához szippant, és elhúzódóbb hatású és tovább tart, mint egy hagyományos bomba felrobbanása. Egy "átlagos" bombához képest pedig nagyobb hő- és lökéshullámmal jár, ami nagyobb területet tud elpusztítani. Az emberekkel egy ilyen bomba több módon is tud végezni: vagy a lökéshullám pusztítja el őket, vagy pedig a robbanás levegőt elszívó ereje – ilyenkor egyszerűen kiszippantja az ember tüdejéből a robbanás a levegőt. A bomba a robbanás 2-300 méteres körzetében mindent és mindenkit képes elpusztítani.

51 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemkati
Iszonyatos, miket találnak ki, és még szörnyűbb, hogy használják is. Az ilyeneknek százszoros halálbüntetés kellene, ha lenne ilyen, a háborús bűnökért.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Dr. Proktor
A Molotov Ribbentrop paktum egyenlőségjelet tett a nácik és a ruszkik közé!
Yoda69
@kotos: Nagyon naiv vagy, vagy túlzottan jóhiszemű.
relatív
Jellemző, hogy az agyhalottak a tényeket hozó bejegyzéseket ekézik embertelen, alantas, gyűlölettel teli írásaikkal.
Csak a propagandát ismerik, azt szajkózzák ruszófóbiájukat kimutatva !
Németh István
@Dr. Proktor: te egy agyilag nagyon hülye és gondolkozásra képtelen állat vagy, sajnos nem tudom itt közzé tenni Nagy Lajos hazánkfia írást, amelyet egy Finn blogger megdöbbentő >> Orosz birodalmi történések címmel hozott le 1802.-től a napjainkig! Ha netán neked és a nagyon tájékozatlan egymást basztató hülye gyerekeknek lenne affinitásotok az olvasáshoz akkor biza FACE adna kis tájékoztatást nektek! barom fasz, gondolkodni semmiképpen sem akar, tudó primitív állatprofesszor!
Németh István
Hogy a bombáról szóljak, mert látom setétek vagytok! Ez egy kiváló szerkezet, azonban a használata is kockázatos ugyanis olyan hatékony, hogy ha nem jó az időzítettség visszafele is nagy kárt okozhat, repülőről nem lehet alkalmazni, csak rakéta üzemmel működik!! De feltételezzük ezt a hibalehetőséget megszüntették! Ezért volt az, hogy pl hatalmas erdő-tüzek esetén kísérletezték ki > az epicentrumba küldött szerkezet semmi pillanat alatt eloltotta a tűzet. Igen ám csakhogy az az oltóbázis is megsemmisülhet a mi arra lett rendszeresítve, hogy az ismételt kigyulladást lokalizálja, ez is megoldható, csak költséges a telepítés, és nagyon nem lehet kiszámítani a tűzeset megjelenését - tehát felesleges előkészületet igényel! Így egyszerűbb ha oltásra nem használják, de felettébb előnyös lehet a háborús területrendezésre > az emberélet meg csak védett helyen és oxigén palackok terjesztésével jöhet létre!
Egy ilyen orosz honvédő háborúban nem lesz gond egyes területeken tisztogatást rendezni!! Az usa szerzemények ezt kifejezetten kívánatosnak is tartják! Úgy gondolom!!!
Dr. Proktor
@Németh István: Egy amőbának is több esze van mint neked, ráadásul nem fröcsög...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.