Nagy lehet a baj az oroszoknál, hiszen a szokásosnál hat-nyolcszor magasabb fizetések sem tudják meggyőzni a kémelhárítókat, hogy a meghódított területekre költözzenek.

Gondban Putyin: már a magasan képzett ügynökei is elfordulnak tőle

Vlagyimir Putyinnak szüksége van a reguláris és a katonai hírszerzés embereire, hogy érvényt szerezzen uralmának a két kelet-ukrajnai „népköztársaságban”.

Az FSZB ügynökei azonban nem vállalják a kiküldetéseket, orvosi igazolásokat szereznek maguknak és családtagjaiknak

- számol be róla a Daily Mail.

A sziloviki titkosszolgálati vezetői a brit lap szerint még nyugdíjas vagy elbocsátott ügynököket is megpróbálnak visszahódítani háborús övezetbeli feladatokra, de nincs vagy alig van érdeklődés.

200 nyugdíjas embert hívtak fel, és csak hárman mondták, hogy elgondolkodnának rajta annak ellenére, hogy hatalmas fizetéseket (2 318 861 forint körüli összeget) ajánlottak a tiszteknek, hogy a megszállt övezetekben teljesítsenek szolgálatot. Ez a szokásos fizetésük nyolcszorosa, és jóval több, mint a háborúban harcoló katonáknak fizetett összeg.

A Putyin iránti lojalitás hiánya a rangidős titkos ügynökök részéről tükrözi a csapatok vonakodását a háborús övezetbe való kiküldetéstől, ami azt eredményezte, hogy a Kreml kétségbeesetten toboroz kiképzetlen foglyokat és civileket a frontvonalbeli bevetésre.

Forrás: Index.hu, DayliMail

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Proktor
@rokker33: Ilyen jólelkű, emberséges lenne a barátotok? Tarkónlövésre gondolsz? Mert azt meg sem érzi az ember míg az akasztás az fájdalommal is járna...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
justhpeter
Putyin még nem tudja, de lesz ez még rosszabb is számára.
jesz
ha Putyin hozza a régi formáját, akkor bizony a vele szembeszegülők nem lesznek hosszú életűek...
Tunes1106
Igen és az ukránok a vöröstéren gyülekeznek! Csak annak a hírnek higgy amit te hamisítasz!
Peller Anikó
@rokker33: Ezért kaparnak az orvosi igazolásért lüke.
Peller Anikó
Egyébként meg igyekeznek inkább kilépni a szervezetből, több kevesebb sikerrel. Néhányat meg már "áthelyeztek' szibériába példa statuálás céljából, hogy lássák a többiek az imádott rendszer működését sok hülye román csicska.

'Many are reportedly seeking to quit the service.
The report says there had been open dissent in the ranks, with some FSB officers sent to remote postings in eastern Siberia as demonstrative punishments intended to warn others to toe the line.' (dailymail)
ómió
"Kura nagy gondban van"! Már nem tudja hova rakni az olaj- meg a gázárbevételt!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.