Fél Magyarországot is akár beterítheti a radioaktív felhő, ha háborúban felrobban Európa legnagyobb atomerőműve.

Az egyre feszültebbé váló konfliktus és az elmúlt napok extrém időjárási viszonyai komoly veszélyt jelenthetnek, ha bekövetkezne a legrosszabb forgatókönyv. Az Ukrán Hidrometeorológiai Intézet tudósai egy atomkatasztrófa sugárzási terjedését szimulálták.

Hátborzongató szimuláció: így érintené Magyarországot, ha katasztrófa történne a zaporizzsjai erőműben

Fotó: Wikipedia

Korábban a Blikk.hu is írta róla, hogy a tudósok vészjóslata szerint az erőmű felrobbanása esetén az elmúlt napok időjárási viszonyai a radioaktív szennyeződést északra, egészen pontosan a Balti-tengerig terelnék. Ez súlyos problémát idézne elő: útközben Észtországot, Lettországot, Litvániát és Lengyelországot, valamint Fehéroroszországot is beterítheti a halálos felhő, Nyugat felé haladva pedig Moldova, Románia, Szerbia, Szlovákia, Csehország és Magyarország területét is nagyban érintené a szennyezés.

A tudósok által elkészített szimulációt a Twitteren is közzétették. A videó mindössze alig tíz másodperc, de még így is hátborzongató képet fest. A látottak alapján az mutatkozik, hogy Magyarország területének felét a Duna vonalától keletre, javarészt Pest megye felét, Kelet-Magyarországot egészét, így például az Alföldet beterítené a radioaktív felhő.

A felvételt a Blikk.hu cikkében tudják megtekinteni. 

Forrás: Blikk.hu

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Ideje lenne kivonni putint az egyenletbol, igy vagy ugy, mielott ramegy az emberiseg.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@verőce21: baxod,még dél sincs de már unom a butaságaidat! :)
csak úgy....
@rokker33: neked nagyon örülhetnek a labancok,te lehetsz a kedvenc kurucuk!
rokker33
@csak úgy...: engem legalább szeretnek q főnököm is elégedett. Téged ki szeret? A zártosztályon azért elvagy a bolondokkal?? :) Egy szinten vagytok :)
verőce21
@csak úgy...: A vadászengedélyt is mindjárt megkaptad... fegyverhasználatid megvolt hozzá, csak dobtárasra...! :)
amortizáltok
és akkor most rijunk vagy huzzuk a lepedőt a temető felé nekünk semmi vesziteni valónk nincs orbán meg a rokonságunkban sincs amúgy ha meg kell halni sem nagy valami csak egyszer ha most akkor most de nem leszünk magunk tőbb tizezret visz a sir magában

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.