Az orosz–ukrán háború február 24-i kirobbanása óta Moszkva először beszélt nyíltan vereségről, még ha csak egy adott területre vonatkozóan is tette most. Az Institute for the Study of War (ISW) kedd esti (magyar idő szerint már szerda hajnali) friss jelentésében az áll, hogy a harkivi területen végrehajtott ukrán ellentámadás orosz vereséget hozott.

Először beszél Moszkva vereségről a háború kezdete óta

Ukrán katonák egy harcjárművön a napokban felszabadított területek egyikén a kelet-ukrajnai Harkiv megyében 2022. szeptember 12-én. Oleh Szinyehubov Harkiv megyei kormányzó szerint az orosz megszállókat visszaszorító ukrán erők a frontvonal egyes szakaszain már elérték az orosz államhatárt. MTI/AP/Kosztyantin Liberov

Az ISW-jelentés szerint mind a Kreml tisztviselői, mind az orosz állami média és annak propagandistái a harkivi vereség okait keresik, ami éles váltás a korábbiakkal szemben, amikor csak kitalált vagy erősen eltúlzott orosz sikerekről lehetett hallani a frontról, azokról sem sokat – írja a Telex.

A jelentés kiemeli, hogy sem Kijev, sem a Kígyó-sziget kapcsán nem beszéltek vereségről, akkor a Donbaszra koncentrálásként keretezték az ukrán fővárostól való visszavonulást, a Kígyó-sziget átadását pedig puszta jószándékként.

Eredetileg az orosz védelmi minisztérium most is hasonlóra készült, azt tervezték, hogy a helyi orosz haderők átcsoportosításával magyarázzák a fejleményeket, de ez gyors és heves kritikát kapott online. Ezután kénytelenek voltak változtatni a narratíván, főleg, hogy már a Kreml TV is a vereség beismerését követelte.

Címlapkép: MTI/AP/Kosztyantin Liberov

Forrás: Telex

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Sámannus
@C_3PO: A miénkkel magunkat sem tudjuk megvédeni, mert a vasakból kilopták a katalizátort Bizony. Fasza morál van a seregünkben, mert van kitől tanulni ám.
Peller Anikó
Ráfordulnak Luhanszk felszabadítására az ukránok,

Az oroszok nem vezényeltek át tartalékokat erre a frontszakaszra, amit tehát azoknak az alakulataiknak kéne megtartaniuk, amelyek szeptember 5-11 között hadfelszerelésük javát hátrahagyva futva menekültek el Harkivból, így az ukránok a hátrahagyott orosz T-72-eseket is bevetik a már megújuló offenzívájukban.

444.hu/2022/09/20/rafordulnak-luhanszk-felszabaditasara-az-ukranok
magyar1
@Peller Anikó: Az ősz, szakállas aki az ajtót fogja.
Peller Anikó
@magyar1: Ahha, hát az nem néger. A négerek nem fértek fel a fotóra, úgy kb 1 milliárdan várakoznak afrikában. Talán azért gondoltad négernek, mert a szemüveg orrtámasza miatt szélesebbnek tűnhet az orra. De nem néger. Egyébként láttál már négert?

drive.google.com/file/d/10ynvqltn_XNZJTGYVfHYIukurOVBqHgx/view

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.