Előnyösebb állásokat foglaltak el az orosz fegyveres erők vasárnapra a moszkvai katonai szóvivő szerint a Donyeck város környékén folytatott offenzívájuk során, a Wagner zsoldoscsoport alapítója pedig arról számol be, hogy Artemivszkben (Bahmutban) minden egyes házért elkeseredett harcok folynak.

Házról házra igyekszik kisemmizni otthonukból az ukránokat Putyin zsoldos csapata
YASUYOSHI CHIBA / AFP

Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője a vasárnapi hadijelentést ismertetve azt mondta, hogy az ukrán fegyveres erők vesztesége Kupjanszknál hat diverzáns- és felderítő csoport, mintegy 35 katona, egy páncélozott harcjármű és két egyéb jármű, Limannál pedig több mint 120 katona, egy gyalogsági harcjármű és három páncélozott harcjármű, Donyeck térségében több mint 115 katona, három gyalogsági harcjármű, négy egyéb jármű, valamint egy D-20-as és egy D-30-as tarack, a donyecki régió déli részén és Zaporizzsja környékén pedig több mint 130 katona, két harckocsi, egy gyalogsági harcjármű, két páncélozott harcjármű, két egyéb jármű, egy Gvozgyika önjáró löveg, egy D-30 és egy D-20-as tarack valamint egy tüzérségi lőszerraktár, Herszon irányában pedig egy D-30-as tarack és egy Akacia önjáró löveg volt.

Jevgenyij Prigozsin, a Wagner alapítója a sajtószolgálatán keresztül közölte, hogy Artemivszk (Bahmut) északi városrészeiben "minden utcáért, minden házért, minden lépcsőházért ádáz harc folyik". Prigozsin szerint az ukrán erők "nem vonulnak vissza sehová" és "az utolsó emberig harcolnak".

Orosz sajtójelentések szerint harcok folynak az Artemivszket Csasziv Jarral összekötő út, valamint Parszkoijivka és Kraszna Hora település birtoklásáért.

Az orosz rakéta- és tüzérségi erők az elmúlt nap folyamán Konasenkov beszámolója szerint 142 ukrán élőerő- és hadfelszerelés-összpontosulásra, valamint 111 tüzérségi lőállásra mértek csapást, a légvédelem pedig megsemmisített két drónt, valamint 11 Uragan- és HIMARS-rakétát.

Az orosz védelmi minisztérium összesítése szerint az ukrán fegyveres erők a háború kezdete óta 382 repülőgépet, 206 helikoptert, 3023 drónt, 403 légvédelmi rakétarendszert, 7750 harckocsit és egyéb páncélozott harcjárművet, 1007 sorozatvetőt, 4003 tüzérségi löveget és aknavetőt, valamint 8272 speciális katonai járművet veszítettek. Az adatokat más forrás nem erősítette meg.

Az orosz ellenőrzés alá került ukrajnai területek több településéről, köztük Donyeckből jelentettek ukrán tüzérségi támadást a hétvégén a helyi hatóságok. Donyeckben egy lakóházat szombaton érő belövés következtében három, egy vasárnapi utcai becsapódás miatt pedig egy civil életét vesztette.

Forrás: MTI

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
@qunta: Köszönöm, én mindezt 44-45-ben Budapesten kipróbáltam gyerekként! 56-ban dettó! Úgy, hogy nekem elég volt ennyi az oroszokból, sok is!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
@Horizont: Nem ártana nekik odamenni, és harcolni Putyinért, nem a fotelban ülve szónokolni! Aztán, ha egy orosz rakéta miatt rájuk dől a ház, vagy ég a fejük fölött, kissé másképp látnák a háborút, mint filmen, meg videójátékban. Ge foghatna rájuk fegyvert két orosz katona is!
qunta
@Nessy: mikor indulsz kijevbe jelentkezni celebszkijnél ?
qunta
Nagyon nagyon sajnálatos, hogy házról-házra kell harcolniuk a nácik ellen. A hoholok a településeket és a lakóikat élő pajzsnak használják, de szerencsére így is gyors ütemben fogyatkoznak
qunta
@Horizont: na és nyugat és uki csicskának lenni milyen ? Csak azért kérdezem mert én 1ik oldalon sem álok.
rokker33
Pusztuljon el az összes szőröstalpú! Nem sajnálom ezeket! Ők is kiküldik az ukrajnában élő magyarokat megdögölni.. a frontra hát nem kár értük!
Nessy
@qunta: Köszönöm, én mindezt 44-45-ben Budapesten kipróbáltam gyerekként! 56-ban dettó! Úgy, hogy nekem elég volt ennyi az oroszokból, sok is!
namihami
@qunta: 16.40:. Talán nem kellett volna odamenni!?!?! Ukrajna nem egy --Putyintól-- független állam?
csak úgy....
@rokker33: te egy ritka buta borsodi cigánygyerek!
qunta
@Nessy: Tisztelettel az éveknek, erőben egészségben teljék a hátralévő minél több esztendő. Helytelen azt mondani, hogy oroszok, sokkal helyesebb bolsevikot mondani. Szerencsére azokat putyin kiseprűzte moszkvából. Sajnos csak brüsszelig futottak. 45-ben is jórészt ukránokból állt a sereg, 56-ban főleg és hohol főparancsnokkal. Amúgy nem a háború pártján állok, béke legyen. Csakhát ukrajna -bizonyítottan- háborút akart és ezt használta ki az usa. Putyin csak beelőzött.
qunta
@namihami: láttál te a töri atlaszban ukrajnát.? leninék hozták létre, de csak közigazgatásilag.
qunta
@Horizont: én béke oldalán vagyok. nagyon helyes , hogy nem viszünk fegyvert. az olyan mint a tűzre olajat önteni.
csak úgy....
@qunta: "láttál te a töri atlaszban ukrajnát.?" :) még jó,hogy te sem voltál mindíg és egyszer megint nem leszel...
namihami
@qunta: 17.39:. És még hány ilyen ország van, akár Európán belül is? (Albánia, Szerbia, Szlovénia, stb--a volt Jugoszláviából)
Magyarország is így jött létre, csak előbb! Ez nem magyarázat, legfeljebb hivatkozási alap lehet a megtámadáshoz!
kereső
@namihami: Folytassuk a sort- Lettország, Litvánia, Észt ország, Fehéroroszország(Belarusszia), Kazahsztán, Azerbajdzsán, Grúzia...nem hiszem, hogy egyáltalán látott már történelmi térképet.
neverland
Az oroszok a világ páriáivá lettek.

Lerombolták a második világháborúba szerzett nimbuszukat. Oroszország egy senki, semmi, felejtős geci nép !!!

Egy kókler geci barbár nép az orosz - CSAK !!!

Jössz a novicsokkal?
Előbb törőm el a karod lábad , minthogy ideérnél (gyrjázol sokat? én is, baszod!), te faszarcú orosz patkány - már nem veszlek emberszámba titeket, a kurva anyátok!

Az Oroszországot ki kell iktatni a világ folyásából, és hagyni dugábadőlni - talán utána összeszedik magukat a gecik és emberré lesznek!
qunta
@csak úgy...: hasonló jókat neked is.
qunta
@neverland: láthatóan kitört az IQ nálad.
qunta
@namihami: Az ok nem ez volt. 1. nem tartották be a minszki egyezményeket 2. Halomra ölték a donyecki lakosokat.Ezek tények.
Ditrich
Nem gondolnám hogy Ukrajna olyan ostoba lenne hogy akarta volna ezt a háborút! A nálánál jóval nagyobb erővel rendelkező Oroszországgal szemben aki ráadásul atom arzenállal is rendelkezik! Ukrajna azzal ,,provokálta,, ki az oroszok haragját hogy NATO illetve EU tagként képzeli a jövőjét! Hagyjuk meg nekik ezt a jogot hogy országuk jövőjéről ők maguk és ne az oroszok döntsenek!
neverland
@qunta: Mit is válaszolhatnék neked...
Drakula halott és élvezi (1995)
namihami
@qunta: 18.04:. Ahogy a moszkvaiak, még/már Sztálin alatt is a sajátjaikat. Akkor nem az ukrajnaiaknak lett volna oka a belharcra? Kicsit forgasd a fejed, nem célszerű csak egyoldalra nézni. Úgy ngyon könnyen és gyakran szaladhatsz bele az ilyen malőrökbe!
namihami
@Ditrich: 18.06:. Abban az utolsó:. ""Hagyjuk meg ..."" mondatodban van az egész háborúzás lényege!
neverland
Szét tudnám bakni a propellert is a hiányosságai miatt (nemzetközi médiahatóság - vagy mija f@sz), de meghagyom nektek ezt a homokozót, ahol hülyíteni tudjátok egymást.

Addig vagytok békében, amíg egymást hülyítitek.

Nem ide való (de igen - miért?; ne tőlem kérdezd, én is csak ember vagyok): www.youtube.com/watch?v=dCYtesyE7OA
qunta
@namihami: a bolsevikok. de ők már nem ott vannak.
qunta
@namihami: az a baj, hogy te még 1 oldalra is csak 1 résen keresztül nézel
kereső
Ezek nem "hadsereg", hanem martalócok. Zsoldosok- akik pénzért ölnek, rabolnak.Soraikban börtöntöltelékekkel.
Érdekes, hogy a minap az egyik orosz főgeci ezeknek a zsoldosoknak a jelképével diszitette a kabátja hajtókáját.
Levendula
Az ember szíve szakad meg, amikor ilyen képsorokat lát... legyen az bármelyik nemzet népe, akit elüldöznek otthonából...
KisGenyo2
@Nessy: A korosztályod nagy része mégis a fideszre szavaz. Itt némi ellentmondást érzek.
Nessy
@KisGenyo2: Ahogy az aktívak nagy része is! A demencia nem mindig csak idős korban jelentkezik! Arról nem beszélve, hogy a nyomorgókat olcsón meg lehet vásárolni, szép ígéretekkel elszédíteni. De mondok mást! Két idős, egykoron alapszervi párttitkár ismerősöm, akik közül egyikük soron kívül kapott lakáskiutalást, telefont akkoriban, most lelkes fidesz hívek, békemenet résztvevők. És máig nem értik, hogy mint párton kívűlit, a karrierem bánta a régi rendszert, miért nem lettem fidesz szavazó.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.