A kormány retorikájának egyik alappillére az orosz-ukrán háborúval kapcsolatban, hogy Magyarország a béke érdekében nem szállít fegyvereket Ukrajnának, ám ez időről időre megdőlni látszik. 

Ukrajnába szállított fegyverekről tárgyalt az Orbán-kormány, hiába próbálják titkolni részt vettek az egyeztetéseken
Kép: Facebook/Orbán Viktor 

Ugyanis a Magyar Honvédség képviselői részt vettek többek között az Ukrajna katonai támogatását koordináló Ramsteini Csoport ülésén is.

Ez javarészt NATO-tagállamokból áll, de a szervezeten kívüli országok például Svédország és Grúzia képviselői is részt vesznek az üléseken – írja a Népszava.hu. Ezen egyeztetések kimondott célja a megszállt országnak nyújtott katonai segítségnyújtás koordinálása.

Az Átlátszó úgy tudja, itt jellemzően az ukrán védelmi miniszter tájékoztatja a szövetségeseket a hadi helyzetről, és arról, hogy

milyen fegyverekre van szüksége Ukrajnának. Ezt követően érkeznek a résztvevők felajánlásai.

A ramsteini csoport ülésére Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter volt hivatalos magyar részről, azonban a kiadott felvételek szerint a magyar NATO-képviselet helyettes képviselője, Géczy Balázs is vett részt az egyeztetéseken.

A Deutsche Welle felvételein felismerhető még a Magyar Honvédség Légi Vezetési és Irányítási Központ volt parancsnoka, Szűcs József ezredes.

Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára közel fél éve kommunikálta utoljára nyilvánosan, hogy részt vett az ülésen – ezt követően inkább már hallgatnak erről.

Forrás: Népszava.hu

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yeromos
Persze, hogy részt vesznek az egyeztetésbe. Máskülönben, hogy jelentenék a putyinnak ezek a hazaárulól az infókat.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Németh István
@Yeromos: @Aki Én: @jáger laszló: @Namely: @balos; @namihami; > a média természetesen szarkeverési mániájának megfelelően szart kever - kavar! Ocsmány gyülekezet, miként ti is azt viszitek tovább amit a moslékok ki-kotlottak! aljas szar ganajok vagytok, amolyan kommunista ballbernyák buzi, gender, szifilizes moslék taknyos pondrók, a kilöttyedt moslékos vödör mellett!
A lényeg >> az usa takarodjon a mocskos armadájával az Európai területekről, az Eu. vezetése, a börtönbe!- akasztásilag!
Yeromos
@Németh István: Rosszul emlékeznéknem te és elvtársaid nyaljak a komcsi oroszok, kinaiak és puytin seggét. Akkor ki is a komcsi? Kinek az elvtársai szájer, kaleta, borkai még a pedofilokat is bujtatjátok. Úgy, hogy szállj magadba bunkókám.
Németh István
@Yeromos: te annyira hülye vagy, hogy egyszerűen a repedt finghoz tudlak hasonlítani! Te kommunista barom a kommunista énedet ne akard másra kenni, te balliberális buzi, pedofil nímand!
Harcolj viszont azért, hogy az usa-nató armada mielőbb eltűnjön Európából! az Eu vezetése meg a börtönbe! érted hugy-agyú!!??
Yeromos
@Németh István: Csak egy kérdés szerinted Putyin illeteve Kinaiak nem komcsik? Ezek a ti elvtársitok. Bár, hogy is szeretnéd másra kenni Te egy büdös komcsi vagy. Pedofil meg az előbb írtam a te elvtársad Kaleta. És börtönbe a korrupt, tolvaj hazaáruló bandádat kell csukni.
Németh István
@Yeromos: tévedés ne essék komolyan mondom, hogy te egy nagy barom vagy! Az hogy kinek milyen a politikai beállítottsága az egy dolog! A kérdés, hogy ember és emberként működik, vagy egy szar tróger! DE ha már komcsizunk akkor az elmúlt időből a kellene átlépni >> azonban bármilyen priusz nélkül nem lehet! Na most a kinai komcsi kínai komcsi az orosz komcsi az orosz komcsi, a magyar meg magyar! De azt is tudni kell, hogy nem a ti elvtársatok, meg a mások elvtársa a tolvaj hanem a volt moslék gyurcsányod a kommunista bandájával akik tönkretették az országot, s mivel elbaszták az összelopott pénzeiket most megint hatalomra akarnak törni, hogy újfent elveygék a néptől >> tőled is te főbarom te moslék fajzat tegyél valamit!
drrotf
Orbán azt mondta hogy mi a fegyverszállításokkal nem foglalkozunk.Vaghy még is?Megint nem tudott igazt mondni a doktorminiszterelnökúr?Akkor hozta a formáját.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.