Petr Pavel úgy látja, hogy idén egy nagy ukrán ellenoffenzíva jöhet, és annak sikerétől sok minden függhet.

A lengyel Rzeczpospolita kérdezte meg az ukrán háború kapcsán a nemrég hivatalba lépett új cseh köztársasági elnököt – Petr Pavel ugyanis elnöksége előtt sokáig katonaként szolgált, többek közt a NATO-nál is. (A teljes interjú a lap hétfői számában, illetve a honlapjukon fog megjelenni.)

A cseh köztársasági elnök borúlátó: "Ukrajnának egyetlen kísérlete lesz jelentős ellentámadás megindítására"

Petr Pavel cseh köztársasági elnök Varsóban 2023. március 16-án

Fotó, címlapkép: Wojtek Radwanski/AFP

Petr Pavel arra a kérdésre, hogy néhány nyugati országban is felmerült, hogy rábírják az ukránokat, adjanak fel bizonyos területeket, azt felelte, hogy ő maga nem bátorítaná erre az ukránokat.

Ha az ukránok valaha is így döntenek, az egyedül az ő döntésük lesz. (...) Támogathatjuk az ukránokat, amennyire csak tudjuk, de nem adhatunk nekik terveket a jövőre nézve. Csak a segítségünket adhatjuk nekik.

Az elnök szerint nem szabad semelyik irányba sem nyomni az ukránokat, se arrafelé, hogy területi engedményeket tegyenek, se arra, hogy az utolsó emberig harcoljanak. 

A támogatás mibenlétét firtató kérdésre Pavel azt felelte, hogy bármit meg kell adni az ukránoknak, ha az segít nekik. De hozzátette, vannak határok ebben, és megemlítette, hogy az Egyesült Államokban jövőre választások lesznek, a tapasztalat pedig azt mutatja, hogy ilyenkor a belpolitika jobban előtérbe kerül náluk – várhatóan tehát jövőre csökkenhet Amerika érdeklődése az ukrán ügy iránt.

És amikor Amerika érdeklődése csökken, sok európai ország is így fog tenni

- tette hozzá.

Petr Pavel szerint az ukránoknak néhány hónapjuk van arra, hogy egy nagyobb ellentámadást indítsanak, mert egy újabb tél után már nehéz lesz fenntartani a támogatások szintjét. 

Úgy gondolom, hogy Ukrajnának egyetlen kísérlete lesz jelentős ellentámadás megindítására

- fogalmazott a cseh köztársasági elnök, aki szerint ha kudarcot vall ez az ellentámadás, akkor rendkívül nehéz lesz finanszírozást találni egy következőhöz.

Forrás: rp.pl

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sakk Matt
@Őrnagy: Benézted :)
Nekem nem főnököm senki. Én nem nyalok segget!
Ez a ti stílusotok. Ha nem a kolostormalacot imádjuk, mint ti, akkor a csökött agyatokkal gyurcsányoztok, mert egybitesek vagytok.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Németh István
@m73: @Clavigo: @jáger laszló: > próbálkoztok szeben fogalmazni, de persze továbbra is a setétben mászkáló földi giliszta szintjén! Nem is anyázlak benneteket mert a hülyeség páncélja oly vastag, hogy ha azt vinnék zelenszkíjnek a tankjaira akkor mindegyik megúszná megsem-miülés nélkül! DE milyen a háború ? olyan, hogy nem csak az egyik fél lövöldözik, hanem a másik is! Oszt ha eltalálnak, akkor a prakkert illik feldobni! No ennek az égisze alatt egy moslék agresszorok által felpiszkált anyagi hajszában szenvedő érdek hadsereg soha > értitek > soha nem veheti fel a versenyt a hazát védő armada lelkesedésével szemben! Lehet győzni ideig óráig, de a tények az igazság a hazaszeretet >> miként csak vegyétek példaként a MAGYAR HONT 1945 után 45 évvel sikeresebben feltámadt és bizony kiűzte a szovjet kommunista diktatúra bajnokát! Oly sikeresen, hogy az önmaga felcsinálta önmagát! A begyepesdett köcsög maradványok mint ti sajnálatára persze! Nos a kommunisták mint ti nem tudtok kipusztúlni nektek olyan fertőzéseitek vannak, hogy állandóan alkalmazkodva végzitek a zavarkeltő aljas hazugsá-gaitok locsolását szerte a világba! HOGY A TÉMÁNÁL MARADJAK >> A zelenszkij az usa-nató -Eu vezetés és az Eu bugris hülye nemzetei - lehet, hogy a vezetőik, de a nemzetek legalább olyan hibásak mert megtűrik - résztvételével az orosz hont akarják támadni! Nem karddal, dár-dával és nyilpuskával! >>arra kell számítaniuk, hogy a megelőző orosz csapások eljönnek és minimum 28 usa városkát és 13 európai háttérbázst fognak elsivatagosítani! Ezt az oroszok merő barátságból teszik, hogy az öreg maradványokat eltüntessék végre és majd vagy 200 év múlva új városok épülgessenek már megfelelő sugárvédett módon! (ugye a"felezési" idő még akkor is fog működni)
Nyikván ezt akarjátok moslék komunsta bérncek, az usa uj-világ felosztására törkvő éhenkórász csökevényeiként! Ezt írtam a fentiekben is, hogy a kommunisták minden hova és minden módon beakarnak szivárogni - kipusztítani őket nem lehet!
De azért...
jáger laszló
P.P pesszimista
Se híre se hamva ,hogy +indulna az ukrán.vagy az orosz offenzíva!!
Olyan patthelyzet alakult ki!!
Ez azonban még nem a béke állapot!!
A harcok akármikor fellángolhatnak!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
kereső
Azt vártam a cikk kapcsán, hogy a "katonák"-mint az Őrnagy , majd katonai szemmel fogja értelmezni a tábornok úr szavait. Erre mit olvasok, az obsitostól is?? Komcsizik, meg a múltba réved...nem ám, szakmailag mond véleményt. Lehet, hogy csak hadtápos volt, vagy irodai kukac, esetleg levezényelte a krumpli hámozást a kantinban? Mert a valós témához még csak hozzá sem szagolt.
Németh István
@Shikari: sajnos tévedsz az ahelyzet hogy lesz egy színlelt un.tűzérségi támadás, de ezen pilanatban at teljes repülő flotta az usa valójában támadó rakétáival megindúlna az orosz célpntok felé! Ez azt jelenti, hogy mindem Eu. nemzet amelyek fegyvert és ezenbelül is repülőt, vagy rakétaeszközöket adtak az ukrán usa moslékoknak azok mint potenciális háborús ellenségeivé válltak az oroszoknak! TEHÁT a megelőző csapás valószínűsége óriási nagy, és meg is fog történni! Aki volt katona és kicsit is foglakozott akár történelmileg harcászattal az átlátja a helyzetet >y látni kell, hogy nem a tűzérségi lépések a fontosak hanam a háttérhatalom abszolút gyengítése és pusztítása >> ezért veszélyes ez a moslék usa-Eu. vezetés kialakította helyzet, ezért akarják mindenáron az oroszokat mindenféle aljassággal sújtani ez mind a politikai taktika egy része! Miként az is hogy az Eu. nemzeteket gazdasági kényszerhelyzetbe akarják sodotni, hogy uralkodni tudjanakrajtuk!
AZ OLYAN BUZI HÜLYÉKKEL MINT A >@m73: @kereső: @jáger laszló: nem kell foglakozni beállt náluk a "földi giliszta" szindróma!
A lényeg és tényleg az > az usa-nató armada takardjon Európából, az Eu. vezetése a börtönbe!- akasztásilag!
Németh István
@Shikari: az, hogy ma még nem lövik -bombázzák szét a házainkat, mi több és persze elsősorban a moslék Eu. nemzetek mint háborús tényezők hazáját az, az oroszok lojalításának köszönhető >> nyilván ők is tartanak az usa-nató felkészűltségtól, és a kiépített csaknaem, 800 jól olvasod 800 nató bázisponttól - ebbe sajnos mi is benne vagyunk! A világháboró sajnos már jelen van és a "piros gombon" bizony rajta van az oroszok keze, de az usa-é is! Csak az a helyzet, hogy kórea és kuba, irán, irak az arabvilág, kína, india bizony komoly kérdést fabrikál az usa vezetésének! A technikai egyenlőség mellett a létszámfölény borzaszó nagy az usa-val szemben! Az, hogy nem beszélünk világháboruról az senkit ne tévesszen meg >> jelen van!!! a gazdasági ellehetetlenülés a diktatúra egyre erősebb ténye ezt bizonyítja! Ez még az egyenlőre alvó háború időszaka az orosz nemzet az usa-ukrán hatalomvadász csőcselékkel szemben!
Nagyon nem véletlen szajkózom, hogy az usa-nató armada takarodjon Európából és az Eu. aljas vezetése - amely kiárusította Európát az usa-kénye kedvének takarodjon a börtönbe - akasz-tásilag!
VASTAGBŐR
Pityóca megkerült .. Látod pityi .. inkább tolnál egy uncia cigit legálisan, mint a csehek .. jobb mint a sok gyógyszer piűval .. fele annyi agysorvadás az eredmény .. bár most azért annyi hülyeséget nem irkáltál mint múltkor ... a kovid csicska oldal viszont mutatta a foga fehérjét úh. nagyon ne fényezd ... fényezd inkább a kis pöcsöd és told bele a durbincs gyerekbe .. valami van benne, amit a presszionálgatásról írkálsz .. a beltenyészet zsidroburli mint perifériális eszköz mutatta ezt .. a kukkernegró matyival .. a felszámolt laborok is mutatják ..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.