Oroszország gyakorlatilag nem vet be hiperszonikus fegyvert az ukrajnai háborúban, holott ez, más modern rendszerekkel együtt a rendelkezésére áll – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök a Rosszija 1 tévécsatorna Moszkva. Kreml. Putyin című vasárnapi magazinműsorában.

Putyin: Oroszország nem vet be hiperszonikus fegyvert

Fotó: Mikhail METZEL / SPUTNIK / AFP

Putyin ezt arra a kérdésre válaszolva mondta, hogy Moszkva szempontjából nem lett volna-e értelme már 2014-ben elindítani "különleges hadműveletet" a Donyec-medence lakosságának "védelmében". Meglátása szerint ebben az ügyben nem lehet feltételes módot használni, és – mint fogalmazott – Oroszország akkor az úgynevezett "krími tavasz" keretei között lépett fel. Elismerte ugyanakkor, hogy meg kellett oldani az élelmiszerellátás, az importhelyettesítés, a pénzügyi rendszer megerősítése és modern fegyverek fejlesztésének feladatát.

Rámutatott, hogy az ellenfél várakozásai ellenére semmi sem omlott össze Oroszországban, a pénzügyi rendszer működik, a bankok növelik kapacitásaikat. Úgy vélekedett, hogy nagyon nehéz lenne megmondani, mi történt volna 2014-ben.

"És végül – igen, sok tennivalónk van, például a szárazföldi erők fejlesztése terén, de akkor még nem volt hiperszonikus fegyverünk, most pedig van. Igen, valójában nem használjuk, de van. Érti? Vannak más modern rendszereink is, de 2014-ben nem volt semmi ilyenünk" – mondta Putyin.

Az orosz elnök szerint a Krím esetében Moszkvának sürgősen kellett cselekednie, és teljesítenie kellett "szent kötelességét" a helyi lakosság védelmében, mert a "nácik" a fenyegették őket.

Forrás: mti.hu

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
ez ugyanolyan elmebeteg barom,mint a miénk...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kulabombaafityiszre
@Maccska: ma, 18:28
Elrettentő példa,mint a diktatúrák sajátossága.
Shikari
Félre tette őket Putyin Párizs, Berlin, New York és London elsöprésére, ha neki merészelnek ugrani.
Nessy
@Maccska: Ezt Hitler már Putyin előtt tudta! Kezdte Ausztria annektálásával, aztán jött a folytatás! Az eredményt ismerjük! Putyin a Krim félsziget annektálásával kezdte, most Ukrajnával folytatja.
Pálinkás Pál
@Maccska: biztos bahmut is tananyag lesz...hogy lehet [email protected] egy jelentéktelen kisvárosnál...ami stratégiailag nem is fontos...
ómió
Na, de, ha csak "elháborúzgattok", akkor, sosem lesz vége!
kereső
Hazudik. Már bevetett...
index.hu/kulfold/2023/03/09/haboru-ukrajna-oroszorszag-hiperszonikus-raketa-dron-vlagyimir-putyin-raketacsapas/

E mellett a betiltott thermo bombákat, és akzettás bombákat is beveti a civil infrastruktúra és közvetlenül a lakosság ellen.
Putyinnak, akárcsak orbánnak lételeme a hazugság.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.