Vlagyimir Putyin orosz elnök egységre szólított fel a belső árulással szemben.

Putyin is megszólalt az oroszországi lázadás kapcsánHandout / RUSSIAN PRESIDENTIAL PRESS OFFICE / AFP

Ahogy mi is megírtuk, Jevgenyij Prigozsin szerint az orosz állami hadsereg tegnap megtámadta a Wagner egyik táborát. Erre válaszul fegyveres felkelést robbantottak ki: a hadsereg és a nemzeti gárda egy része átállt, nagyon úgy tűnik, hogy az 1,1 millió fős Rosztov-na-Donu központját most a lázadók ellenőrzik. Ezzel kapcsolatban szólalt meg most az orosz elnök.

Egységre szólított fel a belső árulással szemben és kemény fellépést helyezett kilátásba a fegyveres lázadás részvevőivel szemben szombaton Vlagyimir Putyin orosz elnök.

Bejelentette, hogy a fegyveres erők parancsot kaptak a lázadás szervezőinek "semlegesítésére". Elismerte, hogy Don menti Rosztov városban, ahová a Wagner katonai magánvállalat fegyveresei bevonultak, nehéz helyzet alakult ki és határozott fellépést helyezett kilátásba.

Az elnök kijelentette, hogy mindent megtesz az ország és az alkotmány védelme érdekében.

Forrás: MTI

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Peller Anikó
A Központi Bizottság erkélyére tervezett beszédében Nicolae Ceauşescunak csak annyira volt ideje, hogy felsorolja a romániai sokoldalúan fejlett szocialista társadalom megvalósításait, a szocialista forradalom nagyszerű eredményeit - az összeterelt tömeg azonban már nem volt kíváncsi minderre, és csak az első sorokban elhelyezett „szolgálatos pártaktivisták” tapsoltak lelkesen.

"Aztán valahol a tömegben egy petárda robbant, elszabadult a pokol, és a Ceauşescu éltetésére összehívott népgyűlés átcsapott kommunista és diktatúra ellenes megmozdulásba. Nicolae Ceauşescu csak akkor vette észre, hogy forradalom van kibontakozóban, amelyet a tömeg haragjától megrémülve beígért 100 lejes fizetésemeléssel sem sikerült megakadályoznia."

www.maszol.ro/index.php/hatter/57883-ez-lett-volna-nicolae-ceau-escu-utolso-beszede

Aztán mégse ez lett az utolsó beszéde, hanem emez:

www.youtube.com/watch?v=EZnI4X2kLWY&t=3s

És a vége fusel véle.
Pálinkás Pál
@drrotf: a mostani NER-t teljesen fel kell számolni...teljes vagyonelkobzás, családtagoktól is...az orbáni érában létrejött alapítványokat megszüntetni, vagyonukat vissza a közösbe...ha megszökik, olyan moszados módon hazahozni...
csipetke
Putyin összefoshatta a bokáját..Vajon a karamellában mekkora lehet a zsizsegés?
justhpeter
Ez az első jel, Orbánban lassan megindul kifelé a "sárga bátorság".
justhpeter
A Nagy Októberi Szocialista Forradalom nagy ünnep volt a brezsnyevi Szovjetúnióban. Egy alkalommal Brezsnyev valami különöset akart az ünnepre. Utasította a pribékeket, hogy hozzák ki Lenint a msuzóleumból hogy saját szemével nézze meg a hatalmas fejlődést az országban. Adtak neki vonatot, repülőt, autót, hogy mindenhol szét tudjon nézni és majd telefonljon a tapasztaltakról a Kremlbe. Első nap nincs telefon, második nap nincs telefon, harmadik napon csörög a telefon: én vagyok Lenin, itt vagyok az Aurórán, öt perc múlva lövetek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.