Támogatását fejezte ki Kína az orosz vezetésnek az Oroszországban kialakult helyzet stabilizálására irányuló erőfeszítéseiben, és megerősítette, hogy érdekelt Oroszország kohéziójának és további prosperitásának megerősítésében – közölte vasárnap az orosz külügyminisztérium, ám a szombati események két főszereplője nincs meg.

Majdnem bevette Moszkvát Prigozsin, Putyin szombat óta eltűnt – Elindultak a találgatások az elnökkel kapcsolatban

Emmanuel Macron francia államfő szerint a Wagner orosz fegyveres csoport lázadása rávilágított "az orosz táboron belüli megosztottságra, valamint egyszerre a hadsereg és az azt kiegészítő erők törékenységére", ahogy arról szombaton beszámoltunk, Prigozsin szombaton katonai puccsra készült, elmondása szerint a puccsisták létszáma 25 ezer főre rúg és azt követően mozdultak meg, hogy parancsnokuk bejelentése szerint az orosz védelmi minisztérium egységei tüzet nyitottak rájuk, bár az ezzel kapcsolatban elővezetett bizonyítékaik több szempontból is hamisnak tűnnek.

Miközben az állig felfegyverzett katonai konvoj megállíthatatlanul haladt előre, az orosz védelmi minisztérium a Telegramon igyekezett lebeszélni a Wagner fegyvereseit arról, hogy Prigozsinnal tartsanak, hasonló jellegű felszólítást már kaptak a csapatok körében lényegesen népszerűbb Szergej Szurovikin hadseregtábornoktól és a vezérkari főnök helyettesétől, Vlagyimir Alekszejev altábornagytól is, ám a jelek szerint ezeknek sem volt foganatja.

Anthony Blinken amerikai külügyminiszter szerint a Wagner-lázadás megmutatta a repedéseket Putyin kormányán és előnyt hozhatott Ukrajnának.

Az előrenyomulás sebességét látva, igazolódhatott az a tény miszerint a hadsereg a felső vezetésétől eltekintve velük szimpatizál és ezt bizonyítandó azt is hozzátették, hogy a Voronyezsi területen 180 orosz katona tette le a fegyvert előttük, mert nem akartak harcolni ellenük. A szombati puccsnak este lett vége, amikor a csapatok 200 kilométerre közelítették meg az orosz főváros. 

Azonban továbbra sem tudni, hogy van Putyin és Prigozsin. Bár Putyin megjelent vasárnap az orosz állami tévében, úgy tűnt, hogy ezt még a zendülés előtt rögzítették. Minden jel arra mutat, hogy az elhangzottak szerint ugyan Putyin részt vesz majd az orosz Biztonsági Tanács e heti ülésén, de  most valójában senki sem tudja, hogy hol lehet.

Az orosz állami televízióban vasárnap Vlagyimir Putyin az általa továbbra is következetesen „különleges katonai hadműveletnek” nevezett ukrajnai háborúról is beszélt, de a The Guardian szerint a vasárnap sugárzott, de még feltehetően a szombati Wagner-lázadás előtt felvett interjúban a legfontosabb prioritásként emlegette Ukrajnát.

A rövid interjúban az orosz elnök meg sem említette a szombati lázadást, amelynek során Wagner-zsoldosok elfoglaltak Rosztovot, mielőtt Moszkva felé indultak volna, és nem hangzott el Jevgenyij Prigozsin neve sem.

A védelmi minisztérium vasárnapi napi tájékoztatóján szintén nem említett Wagner-csoport és vezetője, Jevgenyij Prigozsin szombati lázadását.

Jurij Szak, a kijevi védelmi minisztérium egyik tanácsadója a világ legnevetségesebb lázadásának nevezte, hogy a Wagner-csoport 24 óra alatt megtett ezer kilométert, aztán 200 kilométerrel a cél, vagyis Moszkva előtt Jevgenyij Prigozsin visszarendelte a zsoldosait.

Adva van egy terrorszervezet, a Wagner-csoport, amely 24 órát át egyre csak szítja a feszültséget, több tízezer emberrel, tankokkal, páncélozott járművekkel elkezd vonulni, lelő hat helikoptert és egy szállító repülőgépet Oroszországban, vagyis végez 12 orosz pilótával, már csak két órára jár Moszkvától, és aztán semmi, de semmi nem történik

– magyarázta Jurij Szak, miért tartja bizarrnak az egészet.

Hozzáfűzte, alighanem ez volt a legnevetségesebb lázadás a világtörténelemben, amely több kérdést hagy nyitva, mint amennyit megválaszol, egészében pedig nem befolyásolja az ukrán katonai célkitűzéséket, az ország felszabadítását.

A szombati események mérlege, több lelőtt helikopter és repülő, valamint Jelizavetovka községben 19 ház sérült meg, Rosztovban pedig mintegy 10 ezer négyzetméterni út rongálódott meg a tankok miatt.

15 havi mélyponton az orosz rubel a dollárral szemben, 86,5 rubelt kell adni egy dollárért.

És közben senki sem tudja, hogy hol van Putyin.

Forrás: mfor

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sziszifusz
@KisTehen: 14:31

Jó vicc volt .
Annyira jó vicc, hogy lezárták az autópályákat, hétfőre munkaszüneti napot hirdettek, otthonmaradása szólították fel a lakosságot ...stb
Sokaknak olyan nikotinos lett a gatyája, hogy azonnal elfogytak a Moszkvából külföldre szóló repülőjegyek.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Namely
Igen, a 13 milliós Moszkvát majdnem bevette. Igen. És Putyin megint eltűnt, megint rákbeteg, megint meghalt, és Oroszország megint összeomlott. 2014 óta cca századjára.
drrotf
Csak nem világgá ment , elbujdokolt szégyenében, vagy a nagy "győzelmében"?Csak nem azt akaják elhitetni , hogy eltünt az életünkből, és most egy másik "kis Napóleont", azaz császárt kell az oroszoknak keresni, és most Ó.Viktornak új embernek kell a hátsóját nyalni?Micsoda tragédia ez a számunkra?Lehet hogy nem bírjuk ki épp ésszel, de az is lehet hogy már korábban megbolondult az úr:Milyen úr?Hát az Nózi Bán úr.
Sziszifusz
@KisTehen: 14:31

Jó vicc volt .
Annyira jó vicc, hogy lezárták az autópályákat, hétfőre munkaszüneti napot hirdettek, otthonmaradása szólították fel a lakosságot ...stb
Sokaknak olyan nikotinos lett a gatyája, hogy azonnal elfogytak a Moszkvából külföldre szóló repülőjegyek.
Másoló
no hol van az orosz grizzly medve+bocsa
kereső
@Másoló: Eltúntek, mint szürke szamár a ködben.
csak úgy....
@KisTehen: neked a szüleid és a kölkeid is ennyire hülyék mint te?
gondoltam a szorgos hétvégéd után kapsz egy szabadnapot, te fideszék leg idiótább és a leg unalmasabb trollja
Tunes1106
@Philip Marlowe: Már régóta követelte a taktikai atomot az utánpótlás vonalakra. Idióta zsoldos barom megvették kilóra, szombaton már nyugaton szabadságharcos lett a pénteki terrorcsapatból!
Sziszifusz
@KisTehen: 16:17

"Ki mint él, úgy ítél. "
Nálad ez a farokszopás emlegetés már-már sejtetni enged valamit, főképp akkor ha hímnemű, esetleg Hermafrodita vagy.
csak úgy....
@KisTehen: neked a szüleid és a kölkeid is ennyire hülyék mint te?
gondoltam a szorgos hétvégéd után kapsz egy szabadnapot, te fideszék leg idiótább és a leg unalmasabb trollja
Sziszifusz
@KisTehen: 17:03

Nana, vigyázz !
Talán az erős empátia miatt már-már felmerül benned a nemváltoztató műtét gondolata ?
teuton
@KisTehen: Maradj te csak a Nagy Marha böreben, az jol all neked, az illik rad!!!
teuton
@KisTehen: En csak egy Nagy Marhat latok es olvasok...
simmering73
Világgá medvegelt ez a bátor harcos. Most bottal ütik a nyomát, hátha előkerül. A mi ketrecharcosunk is így iszkolna el.
jesz
Putyin elment kipihenni a nagy izgalmakat, Prigozsin meg valamelyik ablaktalan szállodaszobában résen van
surdilloFUJT
@KisTehen: @KisTehen: @KisTehen: ...te idétlen,agyatlan,aljas ,baxatlan nagy marha,a fidess szellemi tprongya!mennyit kapsz a napi,heti hazugságaidért??Már megkaptad a nagy piros pöttyöt a szétbaxott hátsódra ?marhá legmarhábbja!!!
jáger laszló
Resenyie
Immár Minszkben énekelheti Prigozsin a
Podmoszkovnie vecserát
csak ennyi
barátilag
J.L.
Namely
@m73: köszönöm, hogy a homoerotikus fantáziáidat megosztottad velünk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.