A háborút viselő Oroszország gazdasági helyzete egyre csak romlik, és nem hoznak megalapozott döntéseket.

Egyre borúsabb a helyzet: „Putyin lábon lövi magát”Alexandr Demyanchuk / SPUTNIK / AFP

Putyin orosz elnök a múlt héten írt alá egy rendeletet, melynek értelmében a francia joghurtgyártó Danone orosz leányvállalata, valamint a Carlsberg sörgyártó cég részben az orosz Szövetségi Vagyonkezelő Ügynökség irányítása alá kerül – emlékeztet a napi.hu. Így a Carlsberg esetében 98,56 százalékos részesedés, míg a Danone Russia 85 ezer részvényéből 83 ezer kerül a Kreml közvetlen irányítása alá. Az oroszok a külföldi magánvagyon lefoglalását a nyugati szankciókkal és az orosz vagyonok lefoglalásával indokolták.

Ez a döntés a Moral Rating Agency (MRA) szerint nem éppen megfontolt szerintük ezzel „Putyin lábon lövi magát”, mivel mindez károsítani fogja az orosz gazdaságot. A szervezet szerint Oroszország közelebb került a „lakatlan szigetgazdasághoz”:

Oroszország elszakad a globális gazdaságtól.

A kisajátított vállalatok nem érdemelnek együttérzést az MRA álláspontja szerint, hiszen ezek a vállalatok profitáltak az orosz-ukrán háború alatt is, amivel támogatták az orosz gazdaságot, azzal együtt pedig az ukrán lerohanását is. „Teljesen megérdemlik a büntetést” – húzták alá közleményükben.

Forrás: napi.hu

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
@Maccska: már nem csak a ruszki szartól büzlik a pofád, rákaptál a kínai és az indiai seggre is!? :) "nem boldog a magyar ha nem szaros a szája" (hofi)
bence
Csak a címre reagálva ! Nem lábon , hanem fejbe kellene lőnie magát viktor haverjával együtt !
ómió
Az Unió gazdasági visszaesése meg, ugye, "köszi, jól van", efftársak!?
Sámannus
Oroszországot is elérte a népességfogyás. Javaslom külfoldi vendégmunkásokat betelepíteni. Volna ötletem, kikkel kéne Szibériát benépesíteni, és ott nyaraltatni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.