Nem örültek, hogy Orbán egy diplomáciai kérést is gátlástalanul részletezett.

Diplomáciai prosztóság miatt kérették be a bukaresti magyar nagykövetet is Orbán beszéde miatt

MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Nehezményezi a román külügyminisztérium, hogy Orbán Viktor Tusnádfürdőn a nyilvánosság elé tárta azt a visszafogottságra intő felhívást, amelyet látogatása előtt juttattak el hozzá – írja az MTI a tárca hétfő esti közleménye nyomán.

Az MTI-hez is eljuttatott „pontosítás” szerint hétfőre bekérették az ügyben Magyarország bukaresti nagykövetét.

A nagykövetet arra emlékeztették, hogy a román fél következetesen azt kérte a Romániába magánlátogatásra érkező magyar tisztségviselőktől: tanúsítsanak visszafogottságot nyilvános kijelentéseikben, beleértve a Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor idei rendezvényeit is.

Forrás: MTI

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Menőmanó
A románok miért engedik ennek a tapló náci zsírdisznónak, hogy nacionalista, uszító dzsemborikat tartson náluk?
Nem kell máskor megengedni neki. Tartsa meg a felcsutaki Pancser arénában. Másra úgyse jó az a hodály.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Dr. Proktor
Nem kellett volna meneszteni Görög Ibolyát anno, most talán tudnák mit illik és mit nem...
CsipkeRózsa
Sűrű találkozások, minden körülöttünk levő ország bekérette, bekéreti a másik nagykövetét,: "beszéljük meg".
Dr. Proktor
@Maccska: A protokollhoz, de ahhoz nagyon!
Ne félj, neked a közeledbe sem kerülhet...
kereső
@Maccska: Orbán ithhon!!! azt mond amit akar, úgy beszél ahogy akar. Egy másik állam területén ezt nem teheti meg- főleg úgy nem, hogy előtte megkapta a román külügy iratát(demars), amelyben felhivták a figyelmét, mit kerüljön. De tudjuk, amit a románok nem...'akkor meghosszabbitom Bicskéig". Na ezért prosztó- persze a primitiv hiveknek ez tetszik, "milyen jól megmondta már megint".
Menőmanó
A románok miért engedik ennek a tapló náci zsírdisznónak, hogy nacionalista, uszító dzsemborikat tartson náluk?
Nem kell máskor megengedni neki. Tartsa meg a felcsutaki Pancser arénában. Másra úgyse jó az a hodály.
kereső
Nem tagadom, "prosztóság" ilyet berakni, szándékos provokáció a részemről. Egy kis Para-Kovács:

"A baloldal eközben (a szerencsétlen heccsajtó felmérte az olvasó intellektuális állapotát, és úgy döntött, nem vesződik a liberális, a szociáldemokrata, zöld és egyéb definíciókkal, mert olvasótábora már attól megzavarodna, ha megmondanák neki, hogy feloszlott a Beatles, vagy Gyurcsány Ferenc már nincs az MSZP-ben) Brüsszelben lobbizik azért, hogy a magyarok ne kapják meg a nekik járó pénzt, de közben a Pride-on is mutogatja magát – már nyomoznak! –, miközben csak pár új szavazót remél ettől a megmozdulástól. Az LMBTQ-jogokkal egy fikarcnyit sem törődik.
A propagandatollnokok napról napra alulmúlják önmagukat, a nyilas söpredék stílusában kommunikálnak olvasóikkal, olvasóik pedig ugyanezen a szinten értelmezik a világot a nekik rendelt kistérségben.
Egy meleg karaktert is felvonultató képregénytől meleg lesz a gyerek, a Szent Patrik-napi vonuláson nyilván ír, én meg nem merem kinyitni a Nők Lapját, mert ki tudja, mi törne ki belőlem. Abban az otthonos, szellemileg totálisan leárnyékolt magánvalóságban, ahol a Fidesz és a KDNP jelesei kifejtik tevékenységüket, kétség sem merül fel a fentiek igazságtartalmáról, és ha igazak a hírek, a TikTok kiváltására már fejlesztik is nekik a nemzeti videómegosztót Suk-Sük néven."
NKF
Romániában nincs sajtószabadság? Szabad vélemény nyilvánítás?
Csau már rég nincsen,vagy nem?
Eladott Ország
Orbán: „Azt hiszem, hogy Erdélyre és Székelyföldre. De mi sohasem állítottuk, hogy ezek román területi egységek lennének”. Már csak ezért örökre ki kellene tiltani a gecit Romániából. Háborús hangulatot szít a szőrét hullató felcsúti tolvaj. Arra azért érdemes felfigyelni, hogy egy évtized alatt okos politikával hogyan ment el mellettünk Románia, miközben a féltudású magyar ”elit” csak pislog, mint hal a szatyorban – a korrupció letörésétől (ld. Laura Kövesi munkásságát) a haderő fejlesztésén át (pl. 54 darabot állítottak be abból a HIMARS-ból, amiből 16 megállította “a világ második legnagyobb hadseregét” Ukrajnában; a NATO főtitkár-helyettese Mircea Geoană) az EU-pénzek ésszerű felhasználásáig (pl. a magyar sajtóban is körbefutott, fél Paks teljesítményű napelempark Arad mellett). Románia nyilván nem tökéletes, nem a földi paradicsom, de fejlődik. És megbízható szövetséges. Lehetne tanulni tőlük, de a fennhéjázó, ostoba tolvajok csak szőröstalpúzni tudnak.
Eladott Ország
Érdekes az, hogy Orbán és a fidesz várja Brüsszeltől a svédektől, hogy tiszteljék már Magyarországot és itt van az ékes bizonyíték, hogy Orbán és a fidesz mennyire tisztelte meg a románokat, szlovákokat illetve a cseheket. Már Erdélyben sincsenek többségben a magyarok. Mi a f@szra veri ez magát?!
Nessy
Ellenkező esetekben, ha Orbánra, vagy kormányára szól valaki egy rossz szót, másnap reggel a nagykövet külügyérünk szőnyegének a szélén áll! Hogy is van ez a "prosztóság" téma? Qvod licet Iovi ,non licet bovi?
colibri
Az egész ember úgy prosztó, ahogy van. Nem csak diplomáciailag, minden téren!
Dr. Proktor
@Nessy: Nem ért ez latinul, magyarul mondd neki!
Habár... lehet hogy magyarul sem ért!
Nessy
@Dr. Proktor: Vagy nem is akarja érteni! Magyarul sem!
ómió
Már így hazudják szőröstalpúék meg a honi efftársak is!? Akkor, nem az "ajropéer román szólásszabadság sérelme" volt az ok!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.