Szijjártó Péter külügyminiszter optimista, szerinte „minden bizonnyal rendkívül barátságos beszélgetés” volt.

Nem tetszhetett Orbán tusványosi beszéde: a bukaresti magyar nagykövetet bekérették a román külügyminisztériumba
Kép: Facebook/Orbán Viktor

A magyar nagykövetet bekérették a román külügyminisztériumba – jelentette be Szijjártó Péter az ATV.hu kérdésére egy hétfői sajtótájékoztatón. A sajtótátéjékoztató előtt ért véget a – Szijjártó megfogalmazása szerint – „minden bizonnyal rendkívül barátságos beszélgetés”.

A lap kérdésére a miniszter azt is elmondta: Románia budapesti nagykövete július 13-án járt a külügyminisztériumban és szóbeli demarsot terjesztett elő a területi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkárnak:

„felolvasott egy, a saját bukaresti külügyminisztériumától kapott utasítást, és ebben részletezték, mit várnak a magyar miniszterelnöktől, hogy miről és hogyan ne beszéljen” Tusnádfürdőn.

Erről jelentés is készült a KKM-ben – mondta a miniszter.

A miniszterelnök szombaton Tusnádfürdőn, a XXXII. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor nagyszínpadán el is mondta, hogy mit kértek tőle: a beszédében kitért arra, hogy minden évben okoz némi fejtörést, miről is kellene beszélnie, most pedig a román külügy „segítségére sietett" és küldött egy demarsot, amiben megírták neki, miről nem szabad beszélnie, és miről szabad, és hogyan.

Orbán Viktor szerint azt tanácsolták, hogy ne beszéljen arról, ami román érzékenységet sérthet: például nemzeti szimbólumokról. Emellett azt is kérték, ne beszéljen nem létező romániai közigazgatási egységekről – Orbán Viktor szerint itt Székelyföldre és Erdélyre gondolhatnak. Mint tudjuk, ezeket nem igazán sikerült teljesítenie a miniszterelnöknek.

Forrás: atv.hu

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Clavigo
Én,a helyükben már régen kibasztam volna ezt a muszkaszopó buzit,,romániábol..
Juhász István
Az RMDSZ már lefutott, mint TÉNYEZŐ Romániában. A románok is úgy gondolkodnak, mit a magyar KORMÁNY : " több tiszteletet a románoknak ". Vissza fogják adni a labdát és kiknek ? A romániában élő KETTŐS ÁLLAMPOLGÁRSÁGÚ ROMÁN, MAGYAROKNAK !!! Rajtuk fogják leverni a port. Van az úgy, hogy a fagyi visszanyal... ugyanis Erdély " KÖZIGAZGATÁSILAG " román terület, tehát ROMÁNIA RÉSZE...
Pálinkás Pál
@Ventilator: te valami gyengeelméjű vagy..?..
kereső
@Horizont: t.17:30 Jó volt Neked!!!- megy az "irigység" feléd , tőlem.
ómió
"Szólásszabadságilag" nem volt képes a "belimitált mondanivalón belül" maradni!? Naháááát!
telegdilaci
@Horizont:Ha más Országok vezetői Magyarországra jönnének hasonló helyzetben,mi lennénk legjobban felháborodva,és ez a Pchiopata követeli hogy tiszteljenek,bennünket, azt viszont nem követelni kell hanem ki kell érdemelni ami ilyen aljas gyalázatos mindenkit legyalázó elmebetegekre jellemző beszólásokkal kizárt!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.