Politikai úton is el lehet érni, hogy az oroszok demilitarizálják a Krímet.

Pofonegyszerű megoldást talált Zelenszkij a Krím visszaszerzésére

Kellemes környék. Forrás: Pixabay

Ezt Volodimir Zelenszkij ukrán elnök mondta vasárnap, egy Youtube interjúban. Erre akkor nyílhatna csak esély, ha felszabadították a többi orosz megszállás alatt álló területet és a félszigethez érnek az ukrán csapatok.

Az elnök demilitarizációról beszélt és nem felszabadításról. Ez jelentheti azt, hogy a többi megszállt ukrán területért cserébe, Zelenszkij hajlandó lenne egy névlegesen orosz fennhatóság alatt álló, de az orosz csapatok által meg nem szállt Krím-félszigetet elfogadni – írja a hvg.

De jelentheti azt is, hogy a háború megnyerésének küszöbén – mert ha az ukrán haderőnek sikerül a Krímen kívül mindenhonnan kiűzni az oroszokat, akkor az egyértelműen a háború győztes befejezését jelzi számukra – az oroszokat rá lehetne venni politikai nyomásgyakorlással a félsziget kiürítésére.

Pofonegyszerű megoldást talált Zelenszkij a Krím visszaszerzésére

Volodimir Zelenszkij 2023. augusztus 24-én Kijevben tárgyalások után a közös ukrán-norvég sajtótájékoztatón – Fotó: SERGEI CHUZAVKOV / AFP

A kijelentésnek lehet azonban egy harmadik olvasata is, miszerint Zelenszkij a politikai nyomásgyakorlás alatt mást ért, mint amire elsőre gondolna az ember és

pusztán arról van szó, hogy az ukránok a minden szempontból véresnek ígérkező felszabadító harcok helyett – hiszen az oroszok jóformán a teljes félszigetet egyetlen nagy katonai bázissá alakították – egyszerűen blokád alá vonják a Krímet és kiéheztetik az ott lévőket.

Forrás: Youtube, hvg
Fotó: Pixabay

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
Okos! Igazi stratéga, nagyszerű vezető, példamutatóan humánus, bölcsen kompromisszumkész. Remek ember!
Vidd sikerre a terved, Volodimir Olexandrovics Zelenszkij!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nyírfa
Okos! Igazi stratéga, nagyszerű vezető, példamutatóan humánus, bölcsen kompromisszumkész. Remek ember!
Vidd sikerre a terved, Volodimir Olexandrovics Zelenszkij!
Nyírfa
És, ami fontos: ez az elgondolás abszolút támogatható a NATO , a Nyugat, a demokratikus világ, de még a politikailag szélsőségmentes országok által is.
SÍva
És persze "kedves" Zelenszkíj a megállapodást tartsák is be az oroszok (ha ez egyáltalán létrejön) mint Ukrajna a nato tagságra és egyéb a határait érintő kérdésben történ megegyezést az annyira régmúlt időben, hogy már el is felejtettétek!
Nyírfa
@SÍva: 16.14

Jogos. De más a politika környezet, Ukrajna területi sérthetetlenségét a megállapodás részeként már garantálná a NATO, és ez vonatkozna a Krím antimilitarista voltára is.
SÍva
@Nyírfa: Más a politikai környezet? Az mindig változni fog! Amint más kerül a székbe ismét csak a saját hasznát fogja nézni! Hidd el nekem, hogy ott sem az ország területi sérhetetlensége a gond hanem a nyugati krőzusok kezében levő termőterületek! Azt kell mégvédenie az utolsó emberig az ukrán állampolgároknak! Mert az emberi életek nem számítanak csak a pénz!
surdilloFUJT
@Őrnagy: ..ezt üzente neked a putyinod???töröld meg a pofád,mert putyiszaros,fidkányok gyöngye!!!
surdilloFUJT
@Philip Marlowe: ..te már fel is ébredtél,és jéé szaros lett a kezed!!!hát nem borzasztó igy álmodni,???szellemi toprongya a fidkányok bandájának!!!
teuton
@Őrnagy: Volt egyszer egy Budapesti Egyezmeny is, amiben az oroszok garantaltak Ukrajna szuverenitasat, ha atad 2000 atomraketat az orszoknak. Az ukranok atadtak mindent, de az oroszok megtamadtak Ukrajnat. Ezek utan semmit nem lehet elhinni az oroszoknak, zt sem, amit kerdeznek! Azonkivül -ha nem analfabeta lennel, olvashattad volna-, hogy az oroszok el sem mentek a beketargylasra, mert azt allitottak, az ukranok nem akarnak beket! Erdekes, hogy az ukranok ott voltak...
teuton
@Őrnagy: Hogy merkel meg Macron mit mondott, azt masoldd mar ide be! De miert nem rajtuk kered szamon, ha igaz, mi köze ehhez az ukranoknak?
Tunes1106
Úgy gondolom meg van a Kahovkai gátrobbantás beismerése!
Pálinkás Pál
@Őrnagy: 1994-ben meg volt Budapesten egy megállapodás ahol az ukrán atomfegyverek leszereléséért cserébe oroszország elfogadta a határokat,--ezt ki rúgta fel te paraszt???
Toller Béla
Teljesen jó elképzelés. Ha az oroszoknak nem tetszik, az az ő bajuk és roppantul jellemző is. Kit a fenét érdekel, ki intézi az önkormányzati nyűgöket ? Legyen béke, egyenogúság, teljes polgári szabadásjogok. A többi a lakosságon múlik ! De semmi fenyegetés, katonaság, erőszak ! Meg történelemkönyvek ...
Nyírfa
@SÍva: aug. 28. 18.36

Elveszítettem a fonalat: milyen termőterületek vannak nyugati kezekben?
SÍva
Olyan termőterületek amiket külföldi állampolgárok vásároltak fel (mint ugye nálunk is megengedte az Orbán kormány ugyan ezt)!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.