Közben arról is érdeklődött Izraelnél, hogy van-e atomfegyverük.

Erdogan nemzetközi bíróság elé viszi a "gázai tömegmészárlást"
Kép: YouTube

Elengedhetetlen, hogy ezt a bűncselekményt nyomon kövessék és kivizsgálják nemzetközi szinten, és hogy az elkövetők megkapják megérdemelt büntetésüket

– mondta Erdogan egy isztambuli rendezvényen, amiről az NTV török televízió tudósított.

A török elnök pénteken Berlinben német vezetőkkel tárgyalt az Izrael és a Hamász palesztin iszlamista terrorszervezet közötti konfliktusról. Hazatérőben a repülőgépen arról is beszélt a török média jelentése szerint, hogy ha létrejön a tűzszünet, Törökország segíteni fog a Gázai övezet infrastruktúrájának, kórházainak, iskoláinak újjáépítésében.

A török elnök, miután a napokban felszólította Benjámin Netanjahu izraeli kormányfőt, hogy közölje, rendelkezik-e Izrael atomfegyverekkel, szombaton ismét visszatért a témára a sajtónak nyilatkozva, és a nukleáris fegyverek ellenőrzését követelte Izraelben.

Erdogan azt is megemlítette, hogy a Hamász által fogvatartott izraeli túszok családjai levélben kérték őt:

járjon közben a foglyok szabadon bocsátása érdekében, és mint mondta, az ügyre már ráállították a török titkosszolgálatot.

A Hamász szombaton közölte, hogy már 12 300 palesztin halt meg az izraeli bombázásokban október 7-e óta, amikor fegyveresei meglepetésszerűen megtámadtak izraeli településeket, meggyilkoltak mintegy ezerkétszáz embert, megsebesítettek háromezret, és túsznak elhurcoltak a Gázai övezetbe 240-et.

A Hamász szerint a 12 300 halott között több mint ötezer gyerek és 3300 nő van. További harmincezer palesztin megsebesült az izraeli légicsapásokban – tették hozzá. A Hamász egészségügyi minisztériuma azt közölte, hogy több tucatnyi halott fekszik az utcákon az övezet északi részén, de képtelenség őket elszállítani, illetve megszámolni, mert az izraeli csapatok a mentőkre és az önkéntes segítőkre is lőnek.

A Hamász megerősítette szombaton, hogy izraeli légitámadásban életét vesztette politikai irodájának egyik tagja, a 74 éves Ahmed Bahar, akinek a halálát az előző nap Ciszjordániában már bejelentették. Bahar a palesztin parlament vezetője volt a 2006-os választások után, amikor a Hamász hatalomra került Gázában. Ő a legmagasabb rangú Hamász-vezető, akinek a halálát a szervezet hivatalosan elismerte októbert 7-e óta.

Forrás: MTI

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
közben ö meg 9 éve gyilkolja a kurdokat...,remélem nemzetközileg kiröhögik a faßit!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csak úgy....
közben ö meg 9 éve gyilkolja a kurdokat...,remélem nemzetközileg kiröhögik a faßit!
simmering73
Putyinnal együtt kellene. A két népírtó mészáros.
izéke
Az izraeli rokonok majd pont őt kérik meg a túszok megmentésére? Ez mindenkit hülyének néz? Amúgy mindenki tudja,ő is,hogy van Izraelnek atomfegyvere,ez nem volt titok. Csak a pontos darabszámot nem mondták meg. Atom nélkül nem lehetne visszatartani az arabokat a támadástól. Érdekes hogy gázában szinte csak gyerekek és asszonyok halnak meg,más nem is lakott ott? De akkor kik rakétáztak? A hamasz minél nagyobb gyerekáldozatokról beszél,hogy ezzel ébresszen szánalmat maga iránt és gyűlöletet Izrael iránt,ahogy itt a sikari féle nácipribékeken látszik is.
izéke
@Shikari: na mit mondtam,már meg is jelentél te náci dögkeselyű,lakmározz csak,zabálj és hízz a halottakból!
jáger laszló
Erdogan szerint terroristák azok akik halomra kövik a palesztinokat!!!
Izrael szerint ők csakis békeharcisik!!!??
hát ennyi
barátilag
J.L.
izéke
@Shikari: hülye vagy? Az atomfegyvereket mióta felügyeli nemzetközi szervezet??? Az atomerőműveket felügyelik csak! Vagy mikor hallottál olyanról,hogy civileket vagy idegen katonákat beengednek szigorúan titkos katonai létesítményekbe kukucskálni,majd a látottakat továbbadni???
izéke
@Shikari: ami pedig az állítólagos palesztín gyerekeket illeti,a hamasz annyit mond amennyit nem szégyell,senki nem tudja ellenőrizni. Akár százezret is mondhatna,te azt szajkóznád. Persze,halnak meg ott is gyerekek ami valóban szomorú és sajnálatos. Téged sem láttslak,hogy elítélnéd a lefejezett zsidó gyerekek gyilkosait,csak hajtogatod a marhaságaidat
izéke
@Shikari: nincs atomfegyver egyezmény,csupán a leszereléseknél volt hasonló nevű de ott is csak a fegyverek leszerelését,annak folyamatát ellenőrizték
koszpeko
@Shikari: Te mocsok féreg szar szemét geci náci.
A kérdésre válaszólj te pondró.
Miért nem ítéled el a gyerek gyilkosságokat a hamasz részéről is?
Te milyen vallásu vagy muszlin?
Csizmás Kond
Azért azt se felejtsük el, hogy egyetlen terrorszervezet sem jön csak úgy a gyilkolászás kedvéért létre, mert akkor nem lennének követői és mindenki ellenséggé válna. Az ilyen szervezetek mindenhol a világban az elűzött kifosztott emberek elkeseredésének a következménye.
jáger laszló
Elnök úr
And mi a recep-tje a kurd problémára
Erre nem tetszene kitérni!!??
csak ennyi
barátilag
J.L.
balos
@Shikari: ezzel végképp bebizonyítottad,hogy a jumurdzsák volt az ükapád,aki a tehénbe eresztette a spermáját,hát onnan ered a barom megszólításod!
jáger laszló
Zsidók a kereszten
Jézus forog a sírjában!!!
csak ennyi
Nem barátilag!!!J.L.
balos
@Shikari: ezt mondja 1 gaznyilas!szóval nyazsgem,hogy érezd a törödést csicsaka!
Aki Én
@Shakira: Már megint mit nyávogsz itt, te ostoba hazudozó bérenc?
balos
@Shikari: Örvendög leszel családostul moszkovitya!
CsipkeRózsa
@Shikari: 11:54

Aki olvas, azt is olvashatta, hogy igaz Izrael állítása, utoljára :

"Esküdöztek az orvosok, hogy a Hamasz nem használta a kórházat, most kiderült az ellenkezője"

propeller.hu/szorakozas/3973313-eskudoztek-orvosok-hogy-hamasz-nem-hasznalta-korhazat-most#v3795354

Örült gyűlöletedben már saját magadnak sem hiszel!

Aki a gyereke haláláért felelős, az a Hamasz!!
izéke
@Shikari: te fasisztázol le másokat,mikor akkora horogkeresztény vagy,hogy hitler nyála is kicsordul rád,ócska náci söpredék! Másokat vádolsz azzal amit te csinálsz,ennyit tanultál orbántól,aki kitől is? Na?
csak úgy....
@Shikari: "tanár úr" , a gyerekgyilkosokat egybe köll írni, te csöcselék!
balos
@Shikari: ezt 1 muszka faszból kiesett spermium mondja?Hát a csúti jól elnézte a pénzt kapó csicskáit is!
Virág Árpád
BRICS országok mind a háta mögött! Hajrá!
izéke
@Shikari: annyira szánalmas kis pöcs vagy...mindeneteket loptátok,az országotokat,a nyelveteket,még az isteneteket és a szentjeiteket is,na kitől? Te enyveskezű csőcselékivadék!
izéke
@Shikari: rolad van szó,te gyerekgyilkossimogató
csak úgy....
@Shikari: tibim, ugye neked allah növesztette hosszúra a szakálladat? - mindíg is sejtettem, hogy te 60 % ban arab és csak 40 % ban cigány..
izéke
@csak úgy...: inkább egy bakkecske,felzabálta a káposztát és most éhesen mekeg :)))
CsipkeRózsa
@Shikari: Te még eddig egyszer sem beszéltél a palesztin gyerekgyilkosokról, hiszen ebben ők a ludasok. Sőt, a palesztinok kegyetlen módon gyilkolnak zsidó gyerekeket, a saját gyerekeiket pedig pajzsként használva gyilkolják meg.

A véleményed sántít, de annak gondolsz, azt mondasz rám, amit akarsz, nincs jelentősége, hiszen rossz az ítélőképességed!
izéke
@csak úgy...: várja a jesziéket,hogy megdugják mielőtt levágják és megeszik
Ditrich
Az ártatlan áldozatokat sajnálom mind két oldalon! De jelen állás szerint egyik fél habitusával sem tudok szimpatizálni!
Nőkön gyerekeken ártatlan embereken elverni a port vélt vagy valós sérelmekért az megbocsáthatatlan bűn! Bármelyik hadviselő fél részéről!
izéke
@Shikari: te vagy az amivel másokat vádolsz,nem mered leírni,de fortyog benned a vágy,higy odamenj és te is gyilkolhass mert annyira gyűlölöd a zsidókat,utolsó antiszemita féreg vagy azokkal együtt akik téged lájkolnak. De ne izguljatok,már kivágták azt a fát,amiből a koporsótok készül. Isten előtt számot fogtok adni minden antiszemita szavatokról!
CsipkeRózsa
@Shikari: 19:35

Te is tudod, hogy ebből a mondatodból csak annyi igaz, hogy zsidó vagyok!

A többi hozzászólásod is minősíthetetlen, nem vagy hajlandó elismerni a valóságot és az igazat!
Yoda69
@Shikari: Bezzeg putyin ukrajnai tömegmészárlása mellett szó nélkül elmesz.
Bringas, nem vagy kicsit reszrehajlo?
SÍva
Látom nem sok ember nézegeti a térképen Izrael állam határainak változásait amióta megalakult! Gondolom ők biztos szép szóval vették birtokba a földterületeket és az eredeti tulajdonosoknak annyira tetszett, hogy minden évben kicsit többet adtak nekik! Aki mást mond az antiszemita!
CsipkeRózsa
@Shikari: A te közösséged a horda, és valóban te vagy fasiszta! Na, és a fő-fő gyűlölködő a hozzászólók között!

Te meg én, a két fasiszta befejezheti a beszélgetést.
csak úgy....
@Shikari: tibim,te egy súlyos elmebeteg! neked egy náci géppuska fészek lappang az üres buksidban! arra azért befizetnék, mikor megszeretgetnek a sokat védett arab tesóid...,
ott lógna a böröd a többi kecskebör között!
CsipkeRózsa
@Shikari: 15:16

Nem a valóságot írtad le, ne értékeld fordítva az eseményeket!
CsipkeRózsa
@Shikari: Te kizárólag a palesztinok hazudozását fogadod el. A kórház alatti alagútrendszert is tagadod, pedig videók, cikkek, képek bizonyítják. A palesztinok gyilkolják a saját gyerekeiket, a saját felnőtteket! Bizonyítékok vannak mindenre!

Elfogultságod a palesztin-imádatban, a zsidógyűlöletben határtalan!
CsipkeRózsa
@Shikari: A 14:09 cikket nem olvastad el, ott a bizonyíték, amit az arab újságíró készített.
CsipkeRózsa
@Shikari: Ezt a cikket sem olvastad el, pedig itt találod a propelleren:

propeller.hu/nagyvilag/3973149-terror-alagutat-talaltak-izraeli-csapatok-es-sifa-korhaz

Kár minden szövegért, az arabokat megszeretted, mióta a palesztinok megtámadták Izraelt, és öldökölnek gyerekeket, felnőtteket.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.