Alekszej Anatoljevics Navalnij orosz ellenzéki vezető a Sarki Farkas nevű, sarkkörön túli büntetőtelepről küldött üzenetet.

„Fagyos öleléssel és sarkköri üdvözlettel” köszönti az Újévet börtönéből Alekszej Navalnij

Navalnijnek még közel harminc évet kellene letöltenie Orbán gazdájának börtönében, koholt vádak alapján. Forrás: Youtube

Navalnijnak szörnyen hiányzik a családja, de mégis „nagyszerű, és igencsak karácsonyi hangulatban” van, közölte börtönéből küldött szilveszteri üzenetében – írja a CNN.

A németországi életmentő kezelése után önként Putyin karmai közé hazautazó Navalnij nem érzi magányosságot, és elzártságot, de hiányzik neki az emberei kommunikáció.

Üzenetét azzal zárta, hogy boldog újévet kívánt mindenkinek, és „fagyos ölelést és sarkköri üdvözletet” küldött.

December elején Navalnij eltűnt börtönéből, senki nem tudta, hogy merre lehet. Az ügyvédet egy, az Északi-sarkkörhöz közeli börtönbe szállították.

Az orosz ellenzéki vezető 2021 januárja óta van börtönben, ahol 11 és fél éves büntetését tölti feltételes szabadlábra helyezés megsértése, csalás és a bíróság megsértése miatt. Augusztusban pedig újabb 19 évig tartó börtönbüntetést kapott, miután a Putyinék által irányított bíróság bűnösnek találta szélsőséges csoport szervezésének és finanszírozásának vádjában.

Forrás: CNN

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Minden tiszteletem Navalnijnak. Biztos lenne amiben nem értünk egyet, de amit az oroszosz nemzetért vállal az tiszteletre méltó.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ittott
vezető? ugyan kit vezet. kik a követői? a nyugat megcsinálta, ő meg eljátssza. lehet már nem is él, csak gerjesztik róla a híreket.
MÁS!
ha valóban megmérgezték volna, nem engedik ki az országból. az egész sztori bűzlik a hazugságtól.
Nyírfa
@Horizont: 09.52

Azt én is csodálom, hogy még életben van, talán Putyinnak inkább áll érdekében a létezése, mint a halála. Akárcsak Orbánnak Gyurcsány. Ha megölik, az felkelést robbanthat ki, ezért inkább elsorvasztani próbálják.
Hogy miért ment vissza? Gondolom, az elvei miatt. A követőiért, hogy példát mutasson, az ellenállást nem elég elkezdeni, azt végig is kell vinni.
koszpeko
@Maccska: Ismét egy koromsötét hsz. a diliházból.
Fogd végre be a pofád.
@Shikari: Gondolom közös a gumiszobátok.
Sziszifusz
@Maccska: 11:16

Putyin bizonyára azért olyan népszerű az oroszok körében, mert amikor a közvélemény kutatók kérdezik őket, teljes őszinteséggel, következményektől való félelem nélkül válaszolnak a feltett kérdésekre.
Nyírfa
@Horizont: 12.28

Tegnap olvastam, hogy a hősök nem úgy születnek, hogy hősök akarnak lenni, hanem a körülmények teszik azzá.
Bajcsy Zs. Endre akkora antiszemita volt, hogy ma megköveznénk érte. Mégis hősként ünnepeljük, mert volt egy határ, amit nem lépett át, és ez a hazaszeretete.
jáger laszló
Sz Novüm Godóm Alexej!!
csak ennyi
barátilag
J.L.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.