„Magyarország és Svédország közötti bizalomépítés határozza meg a svéd NATO-tagság ratifikációjának időpontját” – nyilatkozta Bóka János, az európai uniós ügyekért felelős miniszter egy friss interjúban.

Bóka: A Magyarország és Svédország közötti kapcsolat lehet a svéd NATO-tagság kulcsa

Bóka János európai uniós ügyekért felelős miniszter nyilatkozik a sajtó képviselőinek, amint megérkezik az EU-tagállamok uniós ügyekért felelős minisztereinek tanácskozására Brüsszelben 2023. november 15-én. Fotó: MTI/EPA/Olivier Hoslet

Az MTI miniszter hangsúlyozta, hogy

kulcsfontosságú tényező a két ország politikai párbeszéde, és a gyors és hatékony előrehaladás döntő lesz a NATO-tagság jóváhagyásában.

Az interjú során Bóka János kitért az ukrajnai helyzetre is.

A miniszter azt mondta, hogy Magyarország álláspontja szerint rövidebb pénzügyi ciklusokra kellene tervezni az ukrajnai segítségnyújtás során. Emellett kiemelte, hogy fontos lenne átláthatóságot teremteni az Ukrajnába irányuló pénzügyi támogatás felhasználásával kapcsolatban.

Bóka azt is közölte, hogy az európai biztonsági architektúra jövője Oroszország részvételé nélkül elképzelhetetlen. 

"Nem tudom, hogy mikor gondolhatunk ilyen jellegű tárgyalásokra, vagy hogy kik vennének részt ezekben. Remélem, hogy az Európai Unió meghatározó szerepet játszhat ezeken a megbeszéléseken, amikor eljön az ideje"

- nyilatkozta a miniszter.

Az interjúban felhívta a figyelmet arra is, hogy az Európai Bizottság az elmúlt időszakban önálló politikai szereplővé vált, és saját politikai agendájával rendelkezik, amely nem mindig egyezik meg a tagállamok céljaival

Forrás: MTI

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

colibri
Bla, bla, bla, bla. Ez is csak duma, mégpedig az orbánc szájából való! De mit is várhatunk a régi és újabbnál újabb csicskáktól, akik a közös pénzből jól megfizetve, önálló gondolkodásra képtelen módon fújják a betanult idióta orbáni eszmét? Bóka is gyorsan bemutatkozott már.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
colibri
Bla, bla, bla, bla. Ez is csak duma, mégpedig az orbánc szájából való! De mit is várhatunk a régi és újabbnál újabb csicskáktól, akik a közös pénzből jól megfizetve, önálló gondolkodásra képtelen módon fújják a betanult idióta orbáni eszmét? Bóka is gyorsan bemutatkozott már.
izéke
Mikor, mikor, ha engedélyt kap putyintól és erdoganéjtól a nagy nemzeti önálló :)))))
Nyírfa
Számít, hogy ez a durcás kisfiú mit mond?
Tekintve, hogy nem katonai megfontolás, hanem politikai zsarolás tárgyává tette a magyar kormány Svédország csatlakozását a NATO-hoz, adekvát döntésnak azt tartanám, ha a magyar szavazati jog a szervezeten belül ez alkalommal felfüggesztésre kerülne.
rücsü41
A bizalom építés egyik módja az lenne, ha megkérdeznék a svédeket hogy ők hogyan vezetik z államukat, mi a taktikájuk, módszerük, hogy ennyire előttünk jár a társadalmuk és ennyire jól működik a gazdaságuk?Ha felfedték titkaikat , akkor majd meg lesz a bizalom és akkor megszavazzuk, hogy egy nálunk sokkal erősebb ország is a NATO tagja legyen!Ha nem akkor csak ácsingózhatnak az erősebb svédek hogy ők is a mi védelmi szövetségünk tagjai legyenek. Mi így gyengébben is erősek vagyunk, különösen az ő vadászgépeikkel, meg azután minek egy sokkal erősebb védelmi szövetség, csak felpiszkáljuk az orosz barátainkat, és oda lesz a drúzsba!
jáger laszló
Hát akkor most kinek nem fontos a svéd NATO tagság!!???
MO-nak,vagy a svédeknek!!??
Már teljesen össze vagyok zavarodva ettől a bénaságtól!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Nessy
Ezt a szöveget! Szó,szó,szó! Pártunkban és kormányunkban megbízni??? Hiszen, amit ma megígérnek, holnap letagadják! Semmi értelmes kifogásuk nincs! Azt mégse vallhatják be, hogy Putyin érdekeit védik!
justhpeter
Sajnálom ezt a fiatalembert. Még senki sem volt amikor már senki is lett. Nincs saját álláspont, de még egy saját gondolat sem. Csak a führer hülyeségeinek életfogytig tartó mantrázása, a baromságok ráöntése az országra.
Persze mindez csak addíg fog tartani, míg a következő NATO csúcson ki nem küldik a kolostormalacot újra hugyozni.
izéke
@Shikari: ugyanezt megcsinálni magyarországgal is,csak,hogy érezd a törődést.
madlaci66
@Shikari: orbanisztánnak még békét se kellene kötni putyin efftárseddal, önként lépne be a nagy szovjetúnióba
Edömér
@justhpeter: @justhpeter: " Még senki sem volt amikor már senki is lett."
Örök TOP 1. komment nálam :
kereső
Meddig fogtok még Magyarország becsületével játszadozni? Mindaddig , amig orbán nem létező becsületével egyenlő nem lesz? Hogyan lehet "bizalmmat" épiteni eggy olyan országgal, amelynek vezetője nap-mint nap schegget csinál a szájából, és immár nyiltan elárulja szövetségeseit idegen- NEM MAGYAR!!- érdekekért. Hej, bóka jános , te is leadtad a gerincedet a ruhatárban- és miért? Micsoda megtiszteltetés ért, hogy szolgálhatod orbánt- a tolvajt, az erkölcs és lelkiismeret nélküli árulót, ugye?
justhpeter
@Edömér: Boldog Újévet kívánok !
balos
@Shikari: ha 1 nyilas-anyabaszó mondja!
Sámannus
Kurvára szeretnétek már a tanárokat egyenesen a gulágra küldeni.
CsipkeRózsa
Egyszer már egyeztettek egymással a kapcsolatukról, akkor már kiderült, hogy minden rendben.
Billibácsi
Tisztelt bóka! Egy ilyen komoly fiatalember ne mondjon már ekkora hülyeséget! Árulja el név szerint kik azok a keményf**szú, egzisztenciájukat, családjukat, egyszerű létezésüket nem féltő frakció tagok, akik nem akkor és azt a gombot nyomják meg a parlamentben amit a falkavezér vezényel!
Yoda69
Akkor építsetek a bizalmat baromarc, de sovány disznó vagtaban.
Alfa
a terrorista barát kecskebaszók a békeszerető terrorista putyin parancsára papolnak

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.