Hatalmas káosz alakult ki a segélyszállító teherautók körül.

Forrás: Index
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

45 hozzászólásarrow_drop_down_circle

balos
A kurva anyját a hamásznak!Eddig is ellopták a civilektől a segélyeket,amin aztán duskáltak és a vezetőik Dubajban pihenték ki a vezetés fáradalmait!A sok szerencsétlenje pedig eltűrte,hogy a házuk fegyver raktár legyen!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
balos
A kurva anyját a hamásznak!Eddig is ellopták a civilektől a segélyeket,amin aztán duskáltak és a vezetőik Dubajban pihenték ki a vezetés fáradalmait!A sok szerencsétlenje pedig eltűrte,hogy a házuk fegyver raktár legyen!
SÍva
Azokért az ártatlanokért senki sem emeli fel a szavát! Érdekes kettősmérce!
Horizont
Izrael tiltakozott, hogy nem ők voltak. Nem tudjuk meg az igazságot.
A Hamasz-ról mindent el tudok képzelni. Az izraeliek se szentek de nem ők kezdték.
Szerencsétlen emberek, gyerekek szörnyű ami ott van azon a szűk helyen.
SÍva
@Horizont: Tényleg nem ők kezdték? Mondjuk ideje lenne a térképeket nézegetni 1949-től kezdődően az adott területre fókuszálva!
Horizont
@SÍva: Már bocs, de nem mentem vissza 1949-ig. Csak október elejééig.
KisTehen
@Horizont: máskor nem vagy ennyire óvatos ... pl. ha az oroszokat kell elítélni
SÍva
@Horizont: Csak látni kellene, hogy hogyan csökkentek a palesztin területek Izrael javára ez idő alatt! Jelenleg úgy néz ki, hogy a palesztin nép elvesztette területeinek 80 %-át alsó hangon.
namihami
@SÍva: 17.30: Akkor, ha már elindulunk vissza az időben, akkor irány Kr. után 33-ba! És a Hamásznak és követelésének azonnal kiderülhet, hogy semmi alapja nincs!
Ilyen, az időben való visszalépkedések alapján, bizony nekünk se sok alapunk lenne a Kárpát medence követelésére!
Horizont
@SÍva: Persze értelek és tudom, de én nem mentem vissza.
Októberig igen és ami azóta van. brutális, iszonyatos, szörnyű.
Kiirtják a palesztinokat :(
SÍva
@Horizont: Megértem és neharagudj de erre nem lehet egy tetszik gombot nyomni!
SÍva
@namihami: Értem a gondolatmenetedet de tudom ez épp a II. vh után történt és azt gondolná az ember, hogy tanultak a népek de nem! A harácsolás, a másik kizsákmányolása, kirablása, az ellentétek folyamatos szintentartása és esetleg a nyomás növelése vezethet kitörésekhez. Ezt kellene megtanulni de tudod ezek a dolgok nem vezetnek nagy anyagi haszonhoz! Ezt csak a hétköznapi emberek folyamatos kizsákmányolása, feláldozása, megszerzett anyagi javainak elpusztítása és ennek hitellel (brutális kamattal) helyreállítása nélkül történő ismételt megszerzése nem lehetséges! Nem mellesleg a fegyvergyárak tulajdonosainak is óriási hasznot hoznak! Ki kell keresni, hogy ezek kiknek a tulajdonában vannak és máris tudjuk kik gerjesztik a feszültségeket!
Horizont
@SÍva: Persze megértem én is és neharagudj.
Az egész annyira igazságtalan és az eltelt 75 év és nem volt elég nekik és a világnak, hogy megoldják ezt a tragédiát. Nem lehet(ne) egy népet kiirtani. Annyi videót megnéztem és a gyerekekért a szívem szakad meg ami ott megy. Most hallottam, hogy a kórházakban (!!!) szomjan és éhen halnak, mert még vizük sincs. Iszonyat. Közben a Hamasz vezetői luxusban élnek más országban. Pl. Katarban. Szerencsétlen palesztin nép és szerencsétlen izraeli nép is.
namihami
@SÍva: 09.04: @Horizont: 09.11: Mutassatok nekem egy olyan háborút, ahol a harcok (szinte) teljes súlyát nem a ""nép"" viselte! Az, hogy-szinte véletlenül-egy két vezető is bekerül az áldozatok közé, csupán a kivételt erősíti!
A palesztin nép ""vezetői"" hivatkoznak egy 1945 körüli állapotra! A zsidók hasonló politikusai pedig egy 2000 évvel ezelőttire! Kinek van igaza?
A nemmegegyezés legfőbb oka a mindkét oldalon meglévő ""héják"" megléte és szerepe! Persze, az, hogy fanatikus izraeliek elnyomják és kiűzik a palesztinokat, az nem megoldás, de az, hogy a Hamász fellépése, amit láthattunk, igazolná ugyanezt a másik oldalon? Szerencsétlen öregasszonyt a piacon ölik meg rakétával?
Az ellen milyen stratégiát lehet bevetni, ha egy terrorszervezet a kórházak, iskolák pincéibe telepíti a fegyvereit és ""katonáit""? Majd jajong a médiában, hogy ""arab gyerekeket támadtak meg!""? Hogyan lehet olyan fiatalok ellen védekezni, akik provokatív módon kővel, botokkal, stb rohannak rá a rendőrökre (nem katona) és amikor büdös lesz a helyzet, akkor leveszi a maszkot és ""védtelen civillé"" változik vissza?
Csupa-csupa kérdés---oszt válasz meg sehol!
SÍva
@namihami: Tudod értem én amit írsz, de mint "tudjuk" a zsidók Egyiptomból szöktek! Jó ez nem idevágó téma. Úgy gondolom, hogy amikor megalapították az országukat (1947 vagy 49) egy világégés után a Palesztina területén és attól kezdve terjeszkedtek folyamatosan az ott élő nép kárára! Nem kellene visszamenni Ádámhoz és Évához csak békében élni és nem kellene már tovább terjeszkedniük, illetve vissza kellett volna állítani egy határt amit nem tartottak be hiába volt az (ENSZ? most pontosan nem tudom) határozat! Nem akarok belemenni a témába a továbbiakban mert az álláspontom nagyon sok embernek nem tetszene!
CsipkeRózsa
Az Index nem írta meg az izraeli álláspontot. Persze, ti sem hallottatok, olvastatok róla? , vagy igen ?, csak hát...

"Egy gázai segélyosztáson helyi közlések szerint több mint 100 ember meghalt, de Izrael cáfolta, hogy a tömegbe lőtt volna. A hadsereg szerint a palesztinok egymást taposták halálra, amikor lerohanták a teherautókat, amelyek palesztin sofőrjei félelmükben a tömegbe hajtottak.

,,A tankjaink biztosították a segélykonvoj útját, a drónjaink élő képet adtak. Amikor látták, hogy egymásra taposnak, leadtak pár figyelmeztető lövést, de ahogy nőtt a tömeg és elszabadult a káosz, a tank visszavonult"

???
Géza
@CsipkeRózsa: Biztosan véletlen, hogy a kórházba vitt embereken lőtt sebek vannak. A humánus Izrael miatt nincs élelem áram, víz és emberek halnak éhen-szomjan. Izraeli katonák tüzelnek civilekre.
A barbár tettekre nincs mentség.
CsipkeRózsa
@Géza: Persze, a kezdeteket már kidobta az emlékezeted, az nem volt barbár tett, és hát ott kezdődött a barbárság.
Géza
@CsipkeRózsa: A Hamász támadásáért harmincezer ártatlan civilt lemészárolni megbocsáthatatlan barbárság!
CsipkeRózsa
@Géza: Ki hogyan értékeli, azt tartja az igazságnak. Túszokat szerezni és egy részét megölni, Izrael katonái és civil lakosai is megfogyatkoztak. Főleg, nem mindegy, hogy kinek köszönhető az aljas, ok nélküli kezdet.
Géza
@CsipkeRózsa: Nem! Vannak objektív igazságok, amelyeket nem lehet kimagyarázni. Arre, hogy fegyvertelen embereket öltek, lerombolták egész Gázát, éheztetik a lakosokat, kórházakat lőnek, nincs magyarázat, sem bocsánat. Ez bűn.
CsipkeRózsa
@Géza: Nem igaz, hogy kórházakat lőnek, hiszen akkor azt is kell tudnod, hogy a kórház épüket alatt volt, van a terrorszervezet tanyája. A Hamasz a civileket, gyerekeket használta, használja a saját szaros életének védelmére.

Nem folytatom tovább a vitát, hiszen csak egyoldalú mondatokat olvastál a cikkekből, azt veszed kizárólag tudomásul, ráadásul még azt is hiszed, hogy nálad az igazság.
koszpeko
@SÍva: "mint "tudjuk" a zsidók Egyiptomból"
A zsidók nem szöktek.
A fáraó engedte el őket némi ráhatásra.
Aztán a Vörös-tengerbe fulladt mert meg gondolta magát.
Géza
@CsipkeRózsa: Nincs mint vitázni. A civilek legyilkolása háborús bűn. Arra nincs bocsánat.
Horizont
@Géza: Egyik oldalon sem!!! Ezt persze nem tetted hozzá.
Géza
@Horizont: A Hamász tudtommal nem állami hadsereg, míg Izraelé az. Egy állam nevében civileket gyilkolni, háborús bűntett. A Hamász terrorszervezetté nyilvánították, így az izraeli hadsereg ott ölheti meg öket, ahol találja, de nem a fegyvertelen civileket. Amikor ilyeneket tesznek terroristákkal egy szintre kerülnek.
Horizont
@Géza: Oké. De a Hamaszt nem menti fel az hogy nem állami szervezet.
Soha nem fogják megoldani ott a helyzetet. Szörnyű.
Géza
@Horizont: Nem a Hamászt hibáztatom, mert terroristákat nem tolerálunk, hanem az izraeli hadsereget. Nem különben a terroristáktól, hogy ölik a fegyvertelen embereket.
izéke
@Géza: akkor eredj a palesztinok közé és mutasd meg az izraeli katonáknak,hogy melyik terrorista és melyik nem. Sajnos nem lehet őket megkülönböztetni,mivel civilben vannak és amint eldobja a fegyvert,máris ártatlan járókelőnek mutatja magát. Aztán ahogy hátat fordítanak neki,újra ölni akar. És sajnos ugyanez igaz sok nőre,idősre és gyerekre is. Mert sajnos vanrá példa,hogy a saját,még 10 év alatti gyerekére robbanómellényt tesz a hős apuka és küldi a zsidók közé...
Géza
@izéke: Akkor azt mondod, Lidice és Oradour felégetése és lakóinak legyilkolása sem volt bűntett, mert nem tudták eldönteni, ki partizán és ki civil.
Horizont
@izéke: @Géza: Annyira reménytelen vita. Szörnyűség az egész. Mindenhonnan nézve.
CsipkeRózsa
@Géza: Mindenki tudja már, hogy a Hamasz nem hibás semmiben, szerinted!
Remélem, az ukrán gyerekek és civilek életéért gyakran kiállsz Ukrajna mellett, és elítéled Oroszországot.
Pálinkás Pál
@namihami: ha már itt tartunk..Kr. után 33-ba...az egy római provincia volt, a te gondolatmeneted mentén, a zsidóknak mi közük volt hozzá..?..
CsipkeRózsa
@Pálinkás Pál: 13:34

"Az egységes Izraeli Királyság egy egykori királyság Izrael földjén. A történészek az állam fennállását kb. Kr. e. 1020 és Kr. e. 930 közé datálják, bár a pontos dátumokban nincsen egyetértés."

hu.wikipedia.org/wiki/Egys%C3%A9ges_Izraeli_Kir%C3%A1lys%C3%A1g
Pálinkás Pál
@CsipkeRózsa: igen, ennyi erővel visszamehetünk a dinoszauruszokig is...egyébként mindkettő semita nép, még egymást is gyűlölik...
CsipkeRózsa
@Pálinkás Pál: A sémi szó inkább az azonos nyelvcsaládba való sorolást jelenti.
Géza
@CsipkeRózsa: Megint terelsz!
Az oroszok két év alatt nem gyilkoltak meg annyi civilt, mint Izrael.
Az állami szintű, katonailag precízen megtervezett csapások a civilek ellen bűntett. Majdnem tízezer gyereket és húszezer egyéb civilt, főleg nőket mészároltak le az Izraeli hadsereg.
Ez téged nem zavar!
CsipkeRózsa
@Géza: tegnap 18:09

Remélem személyesen is megszámoltad őket.
Géza
@CsipkeRózsa: Szerinted segít a cinizmusod azon a szörnyűségen, amit az izraeli katonaság művel, a te erkölcsi támogatásoddal?
CsipkeRózsa
@Géza: Fejezd be, ne ismételd magad.
Géza
@CsipkeRózsa: Akkor valami újat hozok! Hová tűnik ezután az erkölcsi alap a holokauszt felemlítéséhez? Ez a történés messzebbre mutat, mint azt gondolnád! És ez csupán egy aspektus.
CsipkeRózsa
@Géza: Mesélj még valamit, azt is elolvassa valaki.
Géza
@CsipkeRózsa: Minek? Téged nem érdekel az ismétlés.
CsipkeRózsa
@Maccska: Legfeljebb csak kemencéket, ahol sütik a kenyeredet.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.