A brit közvélemény nem akarja, hogy Harry herceg visszatérjen a királyi származásából fakadó feladatai teljesítéséhez – derül ki egy friss közvéleménykutatásból. Ennek oka, hogy a válaszadók többsége Harry-t és nejét, Meghant hibáztatja a királyi család megosztottságáért.

A megkérdezettek 40 százaléka továbbra is távol tartaná Harry herceget az uralkodói házzal kapcsolatos teendőitől. 48 százalék véli megosztottnak a királyi családot, miért 41 százalék a Sussexeket teszi felelőssé - - írja a Daily Mail.

A brit közvélemény továbbra sem kér Harry hercegből

Harry sussexi herceg Fotó: Wikipedia

Még Harry heceg királyi szolgálatba történő ideiglenes visszatérésétől is ódzkodnak. A felmérés egyébként február 29-e és március 3-a között készült, azaz még Vilmos trónörökös neje, Katalin hercegné ominózus, szerkesztett fotójának megjelenése előtt.

A brit lakosság szemében Kate Middleton a legkedveltebb személy a királyi családban, a lakosság 38 százaléka szimpatizál vele.

Harry herceg népszerűsége tovább zuhant, mindössze 11 százalékon áll jelenleg, míg neje, Meghan 7 százalékkal kullog a sor végén.

Azt is feltárta a közvéleménykutatás, hogy a lakosság 25 százaléka szerint Nagy-Britanniának jobb lenne, ha eltörölnék a Monarchiát.

41 százalék szerint ugyanakkor ez nem szolgálná az ország érdekeit, 24 százalék pedig  közömbös a kérdésben. Ezek a számok nem sokat mozdultak 2023 eleje óta.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

CsipkeRózsa
Sajnálom őt, nagyon kiközösítik Harry herceget. Ráadásul, befürdött a feleségével is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.